Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
8 de març: dia internacional de la dona treballadora
06 mar 2014
“ni precària, ni submissa, ni devota, ni invisible”
8 de març: dia internacional de la dona treballadora

Tots els dies, i de manera especial el 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, en el context actual que estem vivint de constant pèrdua de drets i llibertats, les persones que conformem la CGT, lluitem contra totes les discriminacions i per aconseguir la igualtat i ho fem al costat de totes aquelles altres persones, col·lectius, moviments, assemblees, organitzacions que així ho volen i senten.

A nivell global, ens sobren els motius per a la lluita però particularment en aquest país, les causes per les quals rebel·lar-se són múltiples:

La precarietat laboral

La bretxa salarial entre homes i dones

La desigualtat d’oportunitats

La feminització de la pobresa

La sobrecàrrega i Invisibilitat de les cures

L’absència de coresponsabilitat en el treball domèstic i de cures

La violència masclista

La cultura patriarcal

La llei de l’avortament

La repressió del dret a la identitat personal

L’expropiació del cos - ...

En definitiva contra la precarietat, l’explotació i l’exclusió social.

La Confederació General del Treball sosté un esforç perquè el món on ens ha tocat viure inclogui a les dones des d’un llenguatge no sexista, les reconegui, sigui respectuós, solidari i alliberador. Però a pesar d’aquest esforç al dia d’avui estan patint una constant pèrdua de drets i llibertats.

Les dones cobren menys que els homes en el món laboral. La bretxa salarial és de més d’un 20%, més gran encara si es mesura per rendiment que per guany mig per hora, les dones per a assolir la mateixa retribució que un home han de treballar més dies a l’any.

La taxa d’atur femenina és major a la masculina i en aquests temps de crisis no deixa d’augmentar en major percentatge, a pesar que la taxa de dones que finalitzen estudis superiors a l’estat espanyol és superior que la dels homes.

Per altra banda, els canvis legislatius i les retallades en matèria de drets i llibertats, Llei de l’Avortament, Llei de Dependència, polítiques d’inclusió social, contra la violència masclista… no fa més que exacerbar les desigualtats socials, que en el cas de les dones se sumen al factor de discriminació per raó de sexe.

D’aquesta forma trobem que, en lloc de caminar cap a una societat alliberadora que respecti a les persones sense cap discriminació i que com a mínim acati les normes a les quals suposadament se sotmet, estem avançant cap a una fosca realitat que sotmet i esclavitza, al mateix temps que és fortament discriminatòria i imposa el patriarcat capitalista més salvatge.

Agraïm públicament en aquest 8 de Març de 2014 a totes les dones que ens han precedit en la lluita, a les que lluiten dia a dia i a les que ara s’incorporen amb la il·lusió de construir totes juntes un món millor, nou i igualitari.

Des de CGT cridem a tota la societat a la mobilització, a seguir defensant la igualtat i la justícia social.

SENSE MITJANS DE SUBSISTÈNCIA, ENS PORTEU A LA INDIGÈNCIA

ESTAT NO!!!

ACCIÓ DIRECTA, SORORITAT I AUTOGESTIÓ SÍ!!!

Secretaria de la Dona del Comitè Confederal de la CGT

>>> Materials (cartells i octavetes) de CGT per al 8 de març al web: http://www.cgt.org.es/8-de-marzo-dia-internacional-de-la-mujer-trabajado
Mira també:
http://cgtcatalunya.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 8 de març: dia internacional de la dona treballadora
07 mar 2014
Endavant companys!! a las mariscadas!! con subvenciones y a lo loco!!!
Sindicat Terrassa