Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Treballadors i treballadores del Lleure, organitzem-nos i lluitem en el nostre centre de treball
03 mar 2014
L'assemblea de treballadores del lleure educatiu i sociocultural de la Coordinadora Obrera Sindical, havent-se reunit en Assemblea Oberta el dia 22 de febrer, ha decidit no convocar mobilitzacions pel dia 6 de març.

Per tant, no farem cap proposta concreta a les treballadores sobre si participar o no de la vaga convocada per aquest dia. Tanmateix, sí que aportarem consignes clares referents a la manera com creiem que ha d'avançar la construcció d'un moviment popular en defensa dels drets de les treballadores del lleure educatiu i sociocultural.
coslleure.jpg

Ens expliquem:

Valorem molt positivament la convocatòria de mobilitzacions; la vaga és una de les eines més poderoses de la classe treballadora a l'hora de defensar els seus drets, i per això creiem que és el camí a seguir.

Però ens cal estratègia. És moment de treballar per a assolir un seguiment més ampli, consensuat i convençut per a obtenir una major implicació del conjunt de les treballadores del sector.

Apostem per la creació d’un full de ruta a llarg termini, detallat i ambiciós, amb molta més informació a l'abast de totes les treballadores, per tal que aquestes puguin sentir-se seves les reivindicacions i les accions que es duguin a terme al respecte. Creiem que cal treballar per a assolir un moviment més inclusiu i horitzontal; un espai d'unitat d'acció en el qual poguessin confluir-hi les més diverses posicions, més enllà d’alçar la bandera en la reivindicació de la millora del conveni col·lectiu.

Cal treballar per a avançar en tots els aspectes, no acontentant-nos amb una simple millora de mínims, sinó millorar les condicions laborals més enllà de l’aspecte salarial i assolir el canvi necessari cap a una vertadera dignificació del sector. Som conscients que no és pas una tasca fàcil, però ara és més necessari que mai començar a bastir un moviment de base popular, combatiu, intel·ligent i prou fort com fer a fer reaccionar les patronals i l’administració amb les seves pressions.

A l'assemblea oberta hem constatat que el nostre compromís no es deu exclusivament a una convocatòria concreta. No cridem al boicot, tot al contrari. Considerem prioritària -en tant que necessària- la feina d'anar teixint unes bases fortes i consolidades, a partir de més informació i formació de les treballadores, per tal de crear accions i mobilitzacions més consistents, prolongades i eficaces en un futur pròxim. En aquest sentit, el nostre compromís amb les treballadores és en el dia a dia; és per això que les principals tasques que s'estan atenent són les de resoldre dubtes i abusos laborals col·lectius i personals, mitjançant la lluita en les empreses (la COS té actualment 6 seccions sindicals: Eulen, Asistentes Escolares, Teno, Pam i Pipa, ACCC i Pere Tarrés). A partir d'aquestes pràctiques, es pot aconseguir una influència en el lloc de treball capaç de proporcionar més eines perquè les treballadores puguem estar molt més informades i formades.

És necessari empoderar-nos, aconseguir els recursos i mitjans per fer un front comú a l'hora d'atendre les inquietuds que ens assetgen al nostre dia a dia. Molts d’aquests problemes diaris sorgeixen arran d'un incompliment del conveni o que, simplement, la nostra reivindicació no hi apareix en el mateix. És per això que nosaltres diem que no volem mantenir aquest conveni, volem un nou conveni molt millorat. Perquè la nostra tasca és indubtablement educativa i, com que ens ho creiem, no volem quedar-nos de braços plegats veient com cada dia som més precàries al nostre lloc de feina mentre les empreses no es cansen de practicar abusos contra nosaltres.

Assemblea de treballadores del lleure educatiu i sociocultural de la Coordinadora Obrera Sindical

www.coslleure.wordpress.com
facebook.con/cos.lleure
twitter.con/CosLLeure
lleure ARROBA sindicatcos.cat
Mira també:
http://coslleure.wordpress.com/
http://www.sindicatcos.cat/index.php/item/2227-treballadors-i-treballadores-del-lleure-organitzem-nos-i-lluitem-en-el-nostre-ce

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Treballadors i treballadores del Lleure, organitzem-nos i lluitem en el nostre centre de treball
03 mar 2014
coslleure2.jpg
octaveta per repartir:
Re: Treballadors i treballadores del Lleure, organitzem-nos i lluitem en el nostre centre de treball
04 mar 2014
" organitzem-nos i lluitem en el nostre centre de treball ", si, però siusplau, no feu el ridícul com els vostres companys del Decathlon ni te tmb, amb vagues propagandistiques.
Convocar vagues únicament per sortir als mitjans. Es lo que te ser més politics que sindicalistes.
Però aixó te un preu.
Sindicat Terrassa