Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Estudiants de la UB i la UPF denuncien l’actuació dels Mossos d’Esquadra després de la manifestació del 27-F
03 mar 2014
Quatre estudiants de primer, segon i tercer curs de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), d’entre 18 i 21 anys, han denunciat aquest migdia “coaccions” dels Mossos d’Esquadra després de la manifestació del dijous passat dia 27 de febrer contra la LOMCE.
Roda-de-premsa-avui-a-la-UPF.jpg
Els fets, segons han explicat en una roda de premsa, van passar quan la protesta feia pocs minuts que s’havia dissolt davant les portes del departament d’Ensenyament, a la Via Augusta de Barcelona, i els quatre estudiants baixaven pel carrer Calvet. “Entre 10 i 15 persones encaputxades amb porres extensives ens va aturar sense indentificar-se i de males maneres ens van fer entrar en un aparcament”, segons ha explicat Marc B, una de les persones escorcollades juntament amb Carles S, Carles L i Fèlix C. Poca estona després entraven a l’aparcament dues furgonetes dels Mossos d’Esquadra. Tres dels joves són estudiants de la facultat de Filosofia i Geografia, de la UB, al Raval; i el quart és estudiant de la UPF. Durant els primers moments també va ser escorcollat un cinquè estudiant menor d’edat, que no va ser retingut durant gaire estona.

Durant l’escorcoll, han relatat els estudiants, agents dels Mossos d’Esquadra els hi van “tocar el cul” i “estirar els calçotets”, obrir totes les carteres i fer fotografies de bitllets de tren, llegir llistes de la compra, intentar desxifrar les contrassenyes dels telèfons mòbils i començar a fer preguntes sobre un mapa del Masnou que portaven a sobre. Els policies també es van anar passant i llegint amb deteniment un document de la branca sindical de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i van gravar en vídeo els quatre estudiants. “Nosaltres no vam fer abolutament res, no portàvem cap objecte per incitar a la violència i, a més, vam anar a la manifestació per garantir la seguretat, volíem fer de pares dels alumnes de secundària”, han explicat amb perplexitat.

No presentaran cap denúncia ni cap demanda, tot i que estan segurs que amb aquest escorcoll s’han vulnerat drets fonamentals. Diuen que no volen contribuir a “fer el joc” a ningú. “Només volem que es coneguin els fets, ens vam sentir impotents i indefensos”, han afirmat. A la roda de premsa, que s’ha celebrat al pati de l’edifici Jaume I, a la UPF, hi han assistit una vintena de companys més que han ensenyat un full amb la paraula força. Els quatre joves escorcollats són militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). El sindicat ha emmarcat aquest escorcoll en l’estratègia de “reprimir el moviment estudiantil".
Mira també:
http://orladiari.cat/2014/03/estudiants-de-la-ub-i-la-upf-denuncien-lactuacio-dels-mossos-desquadra-depres-de-la-manifestacio-d

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa