Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
BhgOpirIYAAnPR6.jpg_large.jpeg
Aquest passat vespre hi havia convocada una manifestació a Barcelona en motiu de la vaga a l'ensenyament públic convocada per ahir dijous dia 27. Durant el matí hi ha hagut piquets a moltes facultats i la gran majoria d'aules han quedat buides. El piquet de la UAB ha estat rodejat pels Mossos just quan s'apropava a l'AP-7 i 170 estudiants han set identificades. Es desconeix si caurà cap multa. Dos persones han set portades a comissaria per una ordre judicial pendent.

A la tarda hi havia convocada una mani pels carrers de Barcelona, on hi han assistit uns quants milers d'estudiants d'universitats. Aquesta mani ha set la presentació 'en societat' de la FEA, la Federació d'Estudiants Anarquistes', que aglutina diverses assemblees llibertàries d'universitat sorgides l'any passat. El bloc de la FEA, just després del de la PUDUP, ha estat bastant nombrós i sorollós.

La mani ha partit de plaça Espanya i ha entrat als carrers de Sants, on companyes han atacat, amb gran intensitat, bancs i multinacionals. Les cares d'espant d'alguns empleats de banca encara dins de les entitats han estat per e,marcar. La seu del districte també ha set atacada i s'han alçat barricades. Finalment la mani s'ha dividit i dispersat en arribar a plaça de Sants i petits grups de manifestants han estat perseguits pels bastardos de la BRIMO, que han arribat a efectuar petites càrregues i detenir, segons algunes fonts, fins a dos estudiants.
Mira també:
http://www.naciodigital.cat/galeria/1994/foto/35521

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
"Destruïm la universitat, construïm l'educació"

ben dit!
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
"Destruïm la universitat, construïm l'educació"

ben dit!
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
"Destruïm la universitat, construïm l'educació"

ben dit!
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
"Destruïm la universitat, construïm l'educació"

ben dit!
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
Puc entendre fer bloc en una mani unitària quan ets poca gent i el que fas es matitzar parcialment el contingut d'aquesta, però no li trobo el sentit a fer-ho si el que estàs defensant és completament oposat al missatge de la mani unitària. Així, si la PUDUP que dieu que convocava i la resta d'organitzacions, sindicats i assemblees de facultat estan (amb tots els matisos que vulgueu) per defensar la Universitat Pública, si esteu en contra de la Universitat en sí, no hi pinteu res a la mani.

O algú s'imagina antiavortistes ultracatòliques fent bloc propi a la mani del 8 de març, per exemple?
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
Us imagineu a anarquistes donant suports a vagues de treballadors? Si volen l'abolicio del treball assalariat!! WTF!!

Si es que quan un no en té n'idea no en té. En breus sortirà l'octaveta que explica els objectius de la FEA i aixi els que s'han quedat amb el missatge literal de la pancarta i no han sabut pensar per si sols podran resoldre aquest gran dilema.
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
La verdad que si que es jodido tener que estar luchando en un movimiento unitario por la pública cuando no queremos estados. Pero fijate como es la cosa y como está el mundo al revés que muchos anarquistas estamos demandando la universidad gratuita y autogestionada por trabajadores y estudiantes mientras el SEPC está en contra e incluso parte de la AEP estaban a favor. Fijate como es la cosa que los revolucionarios han tenido que tomar un discurso reformista mientras los revolucionarios de postureo del SEPC están asumiendo un discurso nisiquiera reformista. Esque cuando toca lo nacional nos olvidamos de los social. No hay nada nuevo bajo el sol
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
"uno", no acabo d'entendre massa això de que el sepc està en contra (no sóc estudiant), però em fa bastanta gràcia aquesta competi que dura pels temps dels temps de "discurso reformista", "discurso revolucionario", etc. sense parlar en cap moment de praxi, la clàssica lògica grupuscular.

Imaginem que sóc un comunista adorador de Enver Hoxa i tota la resta de comunistes dic que són "revisionistes" i reformistes conseqüentment. Aquest alineament teòric em converteix, de per sí, en revolucionari, o en comunista autèntic? perquè sorprenentment hi ha gent que sí (i al camp anarquista passa el mateix, em faig dir "insu" i així ja sóc de per sí un revolucionari, no com els refors anarcosindicalistes).


O és la relació entre teoria i praxi allò que ens dóna sentit? perquè la praxi ens diu que qui va convocar (algunes en solitari, altres amb altres agents) 25 manifestacions i concentracions ahir va ser el SEPC, qui s'emporta per mil i una causes desenes de detinguts/des cada any és l'EI, qui envien gent a l'AN a declarar per cremar banderes és l'EI... Altres comunistes es passen la vida "teoritzant" perquè l'EI és petitburgesa i blablabla, però mai els veureu ni fora de BCN ni a cap comissaria per res.


Així doncs, el teu debat "revolucionari vs reformista" està molt bé per al propi ego ("esos son reformistas, no como yo"), però a efectes pràctics no té traducció concreta.



PS: Com a exemple paradigmàtic d'això, alguns encara recordaran quan tant des de ETA-VI (que després va passar a ser la LCR) com EIA titllaven a ETA de "petitburgesa", "reformista", etc, per pura elocubració teòrica deslligada de tota pràctica. Que després bona part d'EIA acabés al PSE i la LCR acabés sent Batzarre i Zutik (espanyols refors d'esquerres allà on els hi hagi) dóna prous pistes on acaben els "revolucionaris de teoria" que critiquen els independentistes combatius també a la pràctica
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
Diría que la creación de la FEA es un paso adelante para la consolidación de un bloque libertario en el movimiento estudiantil. Por ese punto, bien. Pero este esfuerzo solo tendrá sentido si se adhiere, si participa, si se entiende como parte del movimiento estudiantil. Si se actúa desde fuera, es cuando se te ve como a los del Militante cuando venden periódicos en las manis: como unos marcianos.

Por cierto que el nombre le hace flaco favor a la movida, ya que se entran en clichés muy rápido. La gente de la FEL no habría tenido nada en contra de que otra generación herede sus siglas, digo yo. (opinión personal)

No tiene sentido utilizar lenguaje panfletario que poca gente comprende, en una movilización colectiva que supuestamente va a ser de masas. Si te movilizas es para alcanzar visibilidad, para dar a conocer un discurso. Pero si las palabras supuestamente radicales, hacen que el discurso no se entienda, entonces no habrá servido de nada el esfuerzo. El bloque libertario tiene sentido cuando el peso de la organización hace que tu mensaje no tenga ninguna incidencia.

Por otro lado. Una movilización sirve para conseguir cosas. ¿Qué se ha conseguido en esta huelga? El SEPC ha convocado una huelga general estudiantil en los PPCC y el seguimiento ha sido muy discreto (por no decir cosas más fuertes). Solamente ha habido bloques grandes en Barcelona, Girona y Valencia, y porque a las manifestaciones iban muchos estudiantes que no eran de su rollo. ¿Es representativo del movimiento estudiantil?

Por lo que se vio el otro día la fecha no pasará a la historia por lo poco ambicioso de los métodos. Estas convenciones del movil son ocasiones únicas para hacer que un mensaje pueda llegar a medio mundo. Creo que habla muy bien del SEPC que sean capaces de convocar decenas de concentraciones y manis en un solo día. Con sus defectos de convocatoria, ya que se ha entendido que es una cosa del chiringuito SEPC, y no algo unitario del estudiantado, que se quedó mayormente en casa.

Lo del jueves no habla nada bien del resto de movimientos sociales, que han dejado pasar una de esas fechas de confluencia de luchas, que podrían tener impacto en Barcelona. Las huelgas tienen que convocarse en días clave. Tienen que converger. Las protestas de transportes, de vivienda, de carestía de la vida, las huelgas de consumo, las luchas judiciales, las okupaciones tienen que convertir la ciudad en un campo de batalla entre clases en la semana del congreso del movil. Es la única posibilidad que se tiene de calentar el panorama y de movilizar a la población. Hay que escoger los momentos adecuados para pasar a la ofensiva.
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
"Por otro lado. Una movilización sirve para conseguir cosas. ¿Qué se ha conseguido en esta huelga? El SEPC ha convocado una huelga general estudiantil en los PPCC y el seguimiento ha sido muy discreto (por no decir cosas más fuertes). Solamente ha habido bloques grandes en Barcelona, Girona y Valencia, y porque a las manifestaciones iban muchos estudiantes que no eran de su rollo. ¿Es representativo del movimiento estudiantil?"


Bon punt de debat, discrepo de la teva visió.


D'entrada, per estar convocada pràcticament i en exclusiva pel SEPC, no recordo mobilització de força tant gran, parlo de per haver-ho fet pràcticament en solitari. Ahir es van convocar 27 manis (!) simultànies (tal i com dius).

I aquí radica per mi l'èxit més important: una cosa és el cicle mobilitzador a les grans urbs (BCN, València, etc.), però mobilitzar a pobles petits i ciutats mitjanes sota un paraigües anticapitalista i independentista és crucial. Per a molta gent de BCN i l'AMB per extensió, aquest marc geogràfic és "el que importa", i malgrat que es parla de Catalunya, en molts casos es prescindeix d'ella. Fins que l'anticapitalisme no entengui que fora de l'AMB hi ha gent que viu i tal, no s'arribarà enlloc.

D'altra banda, quan dius " es una cosa del chiringuito SEPC, y no algo unitario del estudiantado, que se quedó mayormente en casa.
" això passa com tot. La CGT té una mica més de 10.000 afiliats a Catalunya, i si convoca una mani en solitari, no arriba a les 1000-2000 persones en moltes ocasions. Que passa amb les altres 8000-9000? d'altra banda, hi ha lluites de seccions sindicals on la CGT pot tenir 50 i 60 afiliats però si preguntessis quants són anarquistes potser et dirien que 1, 2 o 3 a tot estirar. Vol dir que són idiotes la resta? no, vol dir que l'han vist com a eina útil, encara que no coincideixin ideològicament amb ells. El mateix passava ahir. el SEPC no té 1500 simpatitzants a València, 800-1000 a Girona, 1000 BCN, 500 Palma, etc. sinó que la majoria són simplement estudiants que han entès que pot ser un instrument útil per sortir al carrer, sense haver de compartir la gent totes les seves idees.


Per últim, quan parles de "confluencia de luchas", em sóna a cuento de sempre. Que sí, que estic d'acord, però la pregunta és "per a què?"? per a ser 10.000 al carrer en comptes de 4000 i els que fan coses tenir més oportunitat d'escapatòria? en cap cas ho condemno eh, però pregunto quin és l'objectiu concret de les mobilitzacions aquestes de "unir luchas".


A mode de resum: la vaga d'ahir va servir al SEPC per mostrar (autodemostrar-se, de fet) múscul d'extensió territorial, va servir al moviment estudiantil per mostrar que està viu de cara a la societat (surt a tots els mitjans), i va servir al conjunt del poble per demostrar (aquí sí) que són molts els sectors en lluita (transports, educació, sanitat, etc.), demostrant que aquí hi ha un poble que no acata de genolls l'ofensiva privatitzadora de Mas i Rajoy.
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
28 feb 2014
Per últim, totalment d'acord: immensament millor F.E.L que "FEA"
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
01 mar 2014
Em sembla extrany que ningu comenti en quant a la praxis de la mani. O sigiu ens van trencar en tres grups desperdigats de gent un dels cuals van encerclar a estacio de sants, conseguint enviar així la mani a la deriva. La gent es va posar a correr al pirmer crit de megafon, i va encendre els nervis de manera que corriem espantades com animalons. S'hauria de comensar a plantejar seriament com es duen a terme les manis. S'haurai de pensar d'un avegada en la pancarta de la cua, acolchada si fa falta, que pugui parar les amenaces de la brimo almenys als primers moments donant sentiment de protecció perque la gent no es posi a córrer. Fins que no plantejem aquestes coses com algo necessari, ens seguiran guanyant les reivindicacions, igual com a la mani de la carbo.
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
01 mar 2014
"observador", la qüestió és saber quins objectius concrets tens per una mani concreta quan la convoques: que busques? .És a dir, cal desenes de víctimes (ferits per càrregues + detinguts/des) perquè 20 puguin fer lo seu (trencar vidreres de bancs que l'endemà l'assegurança s'encarrega de renovar) i fugir amb més tranquilitat?¿?


A mi m'està bé que els bancs quedin destrossats, però penso que les manis han de tenir objectius concrets. Si el teu objectiu és un "doneu cobertura per x individus" diga-ho clarament allà on toqui.


I per cert, a la mani de la carbo o aquesta el que passa realment és que els mossos despleguen dispositius pensats per 10-15000 manifestants (o 2000 en actitud "combativa") i els manifestants no desborden aquesta xifra. Si hi haguessin al carrer 50.0000 persones i 4000 de les quals amb actitud combativa, els mossos poc podrien fer. El que no pots pretendre és que una de les millors policies d'Europa en quan a entrenament "sucumbeixi" davant un grup d'amateurs i que a sobre numèricament tampoc representen tant. Si em permets el símil futbolístic perquè s'entengui, és com aspirar a que el F.C Llavaneres B, amb 8 jugadors i 1 asmàtic, derroti un equip de la 1a divisió: bastant ridícul i ilusori.
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
01 mar 2014
Si oblidem per un moment a l'omnipresent SEPC (epa, el meu referent i tal si fos estudiant, però hi ha altres agents) i continuem amb el debat del moviment llibertari, "A", fas demagògia total.

Agafant el teu exemple: avui hi havia mani en defensa dels treballadors/es en vaga de Panrico. Aquests volen que l'empresa accepti una sèrie de condicions. No li trobo molt de sentit fer un bloc DINS d'aquesta mani reclamant el tancament de l'empresa.

Repeteixo-ho: Li trobo legitimitat a la demanda en sí i es pot parlar , però fer-ho DINS la mani en defensa dels llocs de treball... que vols que et digui. En la mani en defensa de l'ensenyament públic igual. Si s'està tant en contra de l'educació privada com pública (lògic, si s'està en contra de l'estat), no entenc la necessitat ideològica de fer bloc propi DINS la mani de la PUDUP (si la necessitat ogànica: perquè no es vegi una mani de 25-30 persones).
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
01 mar 2014
Aviam jo entenc que cada mani te els seus propis objectius concrets a la vegada que responen a un sobjectius generals. En el cas de la carbo els concrets eren arribar amb forces per fer l'accio final. No es va poder fer perque ens van separar i escampar. En el cas de la estudiantil no hi habia un objectiu concret assolible en aquella mateixa nit pero si que responia un objectiu general. Desde el meu punt de vista un dels objectius generals a nivell de totes les manis, es que es vagi pujant el grau de conflictivitat social, que la gent normalitzi l'accio directa, sortir al carrer i es visualitzin els atacs contra els bancs per tenir cada cop menos criminalitzacions veinals i mes acceptació perque en un futur poguem anar totes juntes en els estats d'opinio contra el capital i poder arribar a objectius ems xoncrets com pot ser el de l'educació. Per poder dur a terme aquestes accions es necessita que la mani es mantengui solida. Si la mani es fa sense els objecitus de crear conflictivitat social llavors esdeve un passeig més, dels que tant critiquem al les manis del 15M. Jo no dic que pretenguem guañar el barça a dia d'avui, el que dic es que pretenguem millorar perque algun dia el poguem fer front.
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
01 mar 2014
Jo no estic a la FEA (nom irreverent i molt bo, a mi personalment m'encanta), però pel que tinc entès i trobo lògic com anarquista, la FEA defensa la universitat pública davant dels atacs que pateix. Una altra cosa es que cregui en la necessitat de superació d'aquesta, però per superar el model cal un canvi més enllà de la universitat, és totalment lògic que vagin a la mani de la PUDUP. No oblidem que des de la PUDUP es defensa una universitat autogestionada però finançada públicament, no el model de pública que hi ha avui en dia. De fet, es fa servir a les consignes universitat pública. Però son consignes, també es pot defensar des de l'anarquisme el terme públic perfectament, donant-li un sentit diferent. Per últim, tampoc el SEPC defensa la universitat pública que hi ha ara mateix.

Deixant de banda això, trobo molt greu que es parli de la PUDUP com un "espai unitari". Espai unitari de que? Que ho faci el SEPC ho puc entendre pel seu comportament. Però trobo demencial que els anarquistes parlem de la PUDUP com un espai unitari, com si fos on ens anem a organitzar com a FEA amb el SEPC i altres organitzacions.
NO! La PUDUP és l'espai on s'organitzen les assemblees de facultat. De fet, el SEPC i altres sindicats van a la PUDUP però diria que només tenen veu i no pas vot. Jo estic en contra de que la FEA faci bloc propi, perquè el que hi hauria d'haver és bloc de PUDUP. Bloc de cada campus. Bloc de cada facultat si fos possible. Així és com es construeix un moviment fort i revolucionari de debò, perquè la revolució no la farà una organització estudiantil anarquista sinó les assemblees de facultat.
La feina s'ha de fer a les assemblees. Quan veig pintades del SEPC o dels anarquistes pels campus em sembla una equivocació, pq es una feina que es podria fer perfectament des de les assemblees de facultat i molts cops no es fa pq la gent ho fa amb la seva organització i les assemblees perden força. Quan el SEPC surt a penjar la seva pancarteta em sembla una equivocació, pq seria molt més interessant una pancarta que sortís de les assemblees o dels campus. Quan hi ha blocs propis em sembla una equivocació. Quan es fan accion pròpies em sembla una equivocació moolt gran, sobretot pq mai son accions que no es puguin portar des de PUDUP. El problema és que molts cops es veuen les assemblees de facultat com les piscines on pescar i disputar-se els militants. Aquells llocs on va la gent despolititzada i un cop es polititza passa a un sindicat o organització. Així, a la mani del dijous hi havia bloc SEPC i FEA per tal de mostrar les seves respectives banderetes, no pas per fer feina de base.
De que va servir el bloc de la FEA? La gent que està ficada ja coneix a la FEA, la gent que no se la sua bastant, i a més jo no vull que vagin a la FEA, jo vull que vagin a la seva assemblea de facultat.

Des del meu punt de vista, les anarquistes hauríem d'apostar mooolt fort per les assemblees. Fer bloc propi (tant del SEPC com de la FEA) significa que el bloc PUDUP perd força. Si estas amb la teva organització ja no estas amb la teva assemblea, això és així. Em preocupa molt que la FEA acabi sent un SEPC anarquista, em preocupa moltíssim.

Estratègicament no veig malament que existeixi una organització estudiantil anarquista. Però tinguem clar que el treball l'han de fer les assemblees. Quan els sindicats i organitzacions guanyen força les assemblees en perden, i a l'inrevés.

--------------

En serio, encara que els flipats de l'EI diguin que tenim un discurs contrari a la PUDUP en veritat tenim un discurs mooolt similar. No deixem que els putos sindicats aigualeixin la PUDUP. Fotem canya i anem a per totes. Que ells es barallin per fer la convocatòria i treure el seu cartell abans que ningú, per fer una mani de merda al migdia per tal de poder-la controlar, que ells es barallin pq es vegin les seves banderetes i puguin firmar amb les seves sigles de merda. Nosaltres a pencar, que estem en un moment i amb unes condicions on les assemblees de facultat poden tenir una praxi revolucionaria i l'estan tenint en molts llocs.

L'organització revolucionaria no és la FEA, no és el SEPC. Son les assemblees de facultats organitzades en la PUDUP.
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
01 mar 2014
Va estar bastant bé la manifestació, cada vegada el nivell de combativitat i acció directa és més alta , som més nombrosos, etc. D'altra banda estic totalment d'acord amb "Observador", jo ja no em sorprenc perquè porta passant anys i anys , entenc que hi hagi una mica de tensió a la manifestació, però el que no pot ser és que al mínim avís dels gossos es formi una estampida com sempre, comencen a córrer 3 o 4 persones i totes les del voltant comencen a córrer per instint i vinga... com va passar abans d'arribar a plaça de Sants, que va començar una estampida sense cap motiu, jo em vaig girar i estaven els gossos a 500 metres aturats dintra de les lecheras...

Em sembla bé la idea de fer una pancarta darrere amb gent que no estigui disposada a córrer a la mínima, però diria que és una mica complicat perquè els gossos de vegades van darrere i d'altres en carrers paral·lels, etc. Córrer és el pitjor que es pot fer i això ho sabeu, fixeu-vos el que passa sempre en les càrregues, la gent quan corre tendeix a tirar cap als costats , sortint-se de la carretera, donant via lliure a les lecheras perquè avancin i rebentin la manifestació en menys de 5 segons.

Un altre punt és el que va passar al final de la manifestació a plaça de Sants, cal tenir la estrategía clara des d'un principi... o ens quedem quiets i ens anem dissolent en grups com és normal en altres manifestacions, o ens quedem amb ganes de més i continuem la manifestació cap a un altre destí mínim, el que no pot ser és que arribem al final del recorregut i la manifestació comença a anar a la deriva i a sobre es divideix en 3 grups sense cap motiu com va passar, això si que no ho entenc...
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
01 mar 2014
els que van correr a la primera eran pijos i pijes universitaris de 1r que potser no havien vist els mossos en sa vida i que no volien fer tard a la festa de dijous nit

tu montes una mani amb anarquistes revolucionaris insurreccionalistes amants del foc i la gent correria cap als mossos
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
02 mar 2014
Estudiant, saps quin és el "fallo" d'aquesta teoria que quan hem estat estudiants a tots se'ns ha passat pel cap? (el de més poder a les as. de facultat, i després resulta que acabem veient que no, que millor a les organitzacions)

Que els marcs unitaris (assemblees de facultat) són fonamentalment ACORDS DE MÍNIMS. El que posa en comú algú del SEPC, algú de l'AEP, algú llibertari, algun troskista d'on sigui i un estudiant sense filiació política, no serà MAI una proposta ni de COMBAT, ni de MÀXIMS, sempre serà un acord de mínims, perquè sinó no es posarien d'acord. I jo entenc que si tens unes idees (per exemple independentista, socialista i feminista o anarquista) que van més enllà d'aquests mínims ("no pagar taxes" etc.) no vols fer la feina EXCLUSIVAMENT per aquí, sinó a la llarga t'acaba desmotivant, perquè notes que la teva militància (assemblea de facultat) ha estat l'instrument per DESCAFEINAR la teva lluita política.

a tot això, caldria sumar altres elements, que quan realment fas cosetes, els vas veient. Exemple: un marc tant volàtil com una assemblea de facultat (que avui són 40 i el mes que ve no existeix), com AFRONTA les conseqüències de la lluita, la repressió, que acostuma a dilatar-se anys? perquè per exemple estant i fent les coses al SEPC, encara que et jutgin al cap d'uns anys i ja no siguis estudiant, saps que tindràs el suport i la COBERTURA de tot un moviment (Alerta Solidària per la part antirepressiva, camapnya, assessorament, diners, casals de l'EI per fer cafetes per treure pasta pel cas,...) jo he conegut altres casos de gent que un cop ha passat la lluita i dissolta la seva assemblea de facultat, han quedat més penjats que un fuet.

I ja no diguem alhora de fer x acció, jo entenc que entre grups més o menys ideològics de pensament (ex. EI o llibertaris) hi ha una complicitat que et permet abordar l'acció en concrey. En el cas d'una heterogeneitat tant gran com és una As. de Fac., el que passa és el que deia abans: o bé l'acció és totalment descafeinada (ex. performance aquestes de teatres i històries de l'estil) o bé no gaudeix de l'aprovació de bona part de l'assemblea (estudiants sense filiació, AEP, etc.) lo qual l'acaba convertint en una imposició autoritària d'uns damunt uns altres.


Per tant, a mode de conclusió:

- Els marcs de mínims (as. de fac.) són útils per aconseguir això, però han d'existir també els "marcs de màxims", sinó només acabes aconseguint A LA PRÀCTICA descafeinar el moviment i diluir la seva lluita en pràctiques totalment estèrils.
---



(A) Vaia fantasma que estàs fet, nano. Quines idees, tu, perquè no la montes tu aquesta mani? potser perquè saps que serien 20-30 persones a tot estirar? els insus no són tontos i saben que els hi fa alta "peixera" per poder nadar, és a dir, infiltrar-se en mobilitzacions més grans per tenir una via d'escapada. I perquè no són tontos saben que per correlació de forces no poden plantejar l'enfrontament amb ningú, poden trencar bancs i cremar contenidors i tirar coses de lluny a les furgones... però no es poden plantejar ni per casualitat el cos a cos amb els mossos per exemple, com s'ha vist a altres països. I per cert, d'insus provinents de sectors "benestants" hi ha uns quants...
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
03 mar 2014
Esta molt bé tot el rotllo que pegues. Sino fos pq es simplement fals. Les demandes de la PUDUP i el seu posicionament son combatius i no tenen res a envejar als del SEPC (ans el contrari).
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
04 mar 2014
Estudiant, les coses tenen la seva lògica estructural, la seva teoria, i a part hi ha la pràctica que serveix després per corraborar sí aquesta lògica o teoria és encertada o no.



Pel que fa al plànol teòric: des de quan un marc de masses (basat en l'acord i per tant en que "tothom cedeixi") supera a les organitzacions combatives? ho preguntaré d'una altra manera: quins agents ORGANITZATS (i NO quines individualitats, perquè a la meva època hi havia una cosa que en dèiem PMDUP i ja estava ple de divos i dives amb molt de poder) hi ha a la PUDUP? no em vinguis amb cuentos de qui té dret a vot, la pregunta és qui forma part? sense conèixer la situació dels darrers anys, m'atreveixo a dir que hi haurà SEPC, llibertaris, AEP, algun grup(s) trosko(s) amb poca gent però molt col•locada a l'estrucutra, i després gent que directament, sense cap filiació concreta (aparentment, perquè tothom acaba tenint unes idees) participa de l'estructura. Quan parlo d'estructura parlo de les comissions, és a dir, qui està a comunicació, qui redacta el manifest, etc. Per tant, si hi ha tot aquest entorn, és radicalment IMPOSSIBLE que hi hagi una sèrie de pràctiques de d'aquest òrgan unitari que superin a les organitzacions més combatives (SEPC o FEL). Poden haver-hi x estratègies en x moments que pots compartir o no, però hi ha gent en un marc ampli que MAI estarà per fotre canya al carrer, per dir-ho d'alguna manera. I proposarà fer "perfomance's", "teatre social", etc.

Per favor, una mica d'humilitat que el moviment estudiantil no neix aquesta darrers anys i més enllà de diversos noms i diverses correlacions de forces (abans la CEPC i l'Alternativa Estel representavem molt menys i l'AEP estava molt més viva), les dinàmiques sempre són les mateixes.


A la pràctica: a mi em sembla molt bé que tu sostinguis, en un exercici de fe devota, que la PUDUP és el marc revolucionari i blablabla, però la experiència ensenya que qui s'emporta detinguts constantment (i això vol dir que hi ha repressió perquè hi ha lluita) són 2 famílies polítiques: l'EI i els anarkos (parlo en general, salvant excepcions). En el cas estudiantil, el SEPC té des de diversos detinguts el passat desembre per vagues estudiantils, estudiants detinguts a València també per vagues d'estudiants, estudiants jutjats per el tema Rosa Diez a qui demanen 6'5 anys de presó per cap, passant per sancionats a la Uni Jaume I de Castelló per la xerrada amb Juanra, i un llarg etc.,... em pots dir quants detinguts (repeteixo, exceptuant els llibertaris) posa la resta? on estan els revolucionaris de no pasaran! i grupuscles estranys d'aquests aparentment amb programes hipermegarevolucionaris, que mai a la seva vida han trepitjat una comissaria?¿?¿?¿?¿? on està la teva revolució, si ets incapaç de portar una lluita organitzada i constant?



En tot cas, jo he argumentat amb teoria i pràctica el que dic. Tu t'has limitat a dir "això és fals" i punt.

I sí, repeteixo, el que dius ha existit tota la vida: com que parlar resulta gratis, gent que diu "ui, la universitat que vull ha de ser una expropiació dels estudiants a l'estat, i per fer-ho faré vaga indefinida, segrestaré professors i tota la pesca", però ALHORA DE LA VERITAT no sap el que és mantenir una lluita organitzada al carrer, com passava contra la LOU o contra Bolonya als carrers. Però clar, parlar és gratis així que total...
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
04 mar 2014
Buff... Entenc el que vols dir i tal, i en certa part ho comparteixo. Al final, el que volia dir amb tot el meu discurset és que estem en un moment on realment les assemblees i per extensió la PUDUP tenen la potencialitat de ser combatives. Per molta gent que hi hagi parlant de fer teatre social i performance's i tal, avui en dia la gent està veient la necessitat de postures fermes. Això és així.

No et dic que sigui fals tot el teu comentari. El que és fals és la pretensió que la PUDUP i les assemblees son mil cops menys combatives que el SEPC i els llibertaris. De fet, és degut a que el moviment estudiantil no neix aquests darrers anys, hi hagut un procés d'evolució. Alegra't! Si el que estic dient és que tota la feina de la CEPC i l'Alternativa Estel està donant els seus fruits!

Entenc que en certs moments sigui necessària la organització més enllà dels marcs unitaris. Però ostia, volem que les nostres idees i praxi arribin a ser unitàries o no? El que jo defenso és que ara tenim les condicions per aconseguir-ho, que no ho fotem per l'aire per anar amb els de la nostra corda.

Dius que els marcs unitaris son descafeinar el moviment. Però quan als marcs unitaris els hi treus la gent canyera estas descafeinant també el moviment. Entenem que hi ha gent que no es ficarà al SEPC, ni a la FEA ni a una altra organització però que això no significa que siguin gent sense idea ni praxi política?

No demano que les organitzacions renunciïn a la seva ideologia i praxi, demano que el que es pugui fer unitariament es faci!


Nose si ara m'hauràs entès.
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
05 mar 2014
I si, entenc que per depen quines coses la organització és el marc on treballar. El que dius dels detinguts és completament cert i ho seguirà sent. Però ostia, fer un bloc a una mani no té res a veure amb això, és simplement marcar paquet.
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
05 mar 2014
Estudiant, fer un bloc a una mani potser no té a veure, dur a terme una estratègia "combativa" en una mani, sí.

Perquè molts dels que possiblement facin coses en una mani poden acabar essent detinguts, i si hi ha una investigació judicial, el judici se li allargarà uns anyets. La pregunta és: quina COBERTURA (política, econòmica, antirepressiva, social, etc.) real tindrà aquesta persona, que quan sigui jutjada possiblement fagi anys que hagi acabat d'estudiar? jo tinc clar la que té qualsevol militant de l'Esquerra Independentista, la que li brinda el seu moviment polític, i puc imaginar-me més o menys que els anarcos deuen tenir algo (tot i que ho desconec), però el moviment estudiantil i òrigans unitaris són molt volàtils (PMDUP> CAF> PUDUP> ...), així que algú que arrisqui en aquests paràmetres ha de ser conscient que correr el risc de quedar totalment penjat.


A part, quina classe de seguretat pot oferir un marc com una assemblea de facultat (es que ni tan sols una comissió seva és segura) per planificar coses que vagin més enllà de les perfomance's? si el primer que passa i "sembla" estudiant s'hi pot apuntar! com si a l'època Bolonya no hi haguessin mossos de paisà amb orelles a cada assemblea de facultat.


Respecte a com mesures la combativitat de la que parles: a base de "proclames" (exemple > la universitat ha de ser del poble i per aconseguir-ho cal una vaga indefinida fins que cedeixi el govern") o en base a la pràctica? perquè he conegut masses que ho fan exclusivament en base a lo primer. Així, si dic "x, y i z" sóc més combatiu (encara que sàpiga que ni x, ni y ni z estan remotament a prop d'aconseguir-ho amb la correlació de forces present) que un que digui "x i y". És aquest el mecanisme?


Jo només dic que els marcs unitaris tenen unes avantatges clares (massivitat, més fàcils de difondre entre els estudiants, etc.) i uns inconvenients també clars (menys combativitat, descafeinar pràctica política, etc.). Només això: cal ser conscients de potencialitats i febleses i utilitzar cada instrument per al que calgui.


I per últim: no és una qüestió de gent "canyera" o de "postures fermes", és una qüestió d'anàlisi: en cada moment concret es tracta de llegir quina pràctica concreta cal (després pots analitzar si creus que l'has encertat o no). El que passa es que certes pràctiques tenen un COST, i molta gent, NO el vol assumir, això és així, i és normal. Ningú s'oposarà a fer una perfomance perquè no comporta res, però si s'oposarà a pràctiques que comporten detenció i peticions fiscals d'anys de presó + econòmiques. "Consciència" de necessitat de fermesa SEMPRE hi ha hagut, però la realitat és TOSSUDA, i s'entesta en demostrar que al final ningú (ni EI, ni anarcos, etc.) se la juga en marcs on no se sent plenament representat.

En tot cas, allà estàs tu i la gent que dius que no té cap militància i que en canvi és tant "canyera" per desmentir-la, total, jo fa anys que no sóc estudiant i amb mi no va aquesta història. Però no demanis a la gent del SEPC que abandoni la SEVA estratègia per seguir la TEVA (!).

salut
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
05 mar 2014
Tens raó.

Però aleshores calen postures clares. Pq el discurs sempre és sobre potenciar les assemblees, el SEPC tinc entès que parla de les assemblees com la part important i on es fa la feina. La FEA imagino que també. Tens raó en el que dius de les febleses, però aleshores s'hauria de canviar el discurs. Pq ara mateix tots els discursos de totes les organitzacions parlen de que les assemblees siguin les protagonistes.

Tu ho exposes clar, i entenc el que dius. Però hi ha com un hipocresia on per una banda el discurs diu que la assemblea es el mes important però per l'altra la feina es fa amb l'organització. Aquesta és la meva queixa.

Per últim, jo no he demanat res al SEPC en cap moment.
Re: Crònica manifestació per la vaga del 27F
06 mar 2014
Estudiant, d'entrada, jo ja fa una pila d'anys que no sóc estudiant.

Però per que s'entengui: jo NO nego que les assemblees hagin de ser les protagonistes, penso que són els marcs legítims de decisió. Per dir-ho en paraules més clarificadores: les assemblees de facultat han de ser el nostre "Parlament" (on hi conviuen diverses postures, etc.), però no poden ser a la vegada les nostres "forces armades o policials", això és tasca de les organitzacions.

Jo entenc que tu demanaves concetrar TOTES LES FACULTATS en 1 únic instrument de lluita (as. de facultat), i jo entenc que en calen de diferents, senzillament analitzar que cal en cada moment.

Diria que el SEPC també ho enten així: màxima participació a les assemblees, i a la vegada acció autònoma en el seu marc.
Sindicato Sindicat