Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : antifeixisme : globalització neoliberal : indymedia : pobles i cultures vs poder i estats
L´Assemblea i les Associacions Veinals acorden la cooperació a Barcelona
27 feb 2014

Conveni de cooperació entre l'ANC i la FAVB per impulsar el debat social sobre la necessitat d'exercir el dret a l'autodeterminació de Catalunya el 2014



CONVENI DE COOPERACIÓ

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) exposen que:

L’Assemblea Nacional Catalana és un moviment assembleari democràtic que pretén, a través de la unitat d’acció, fer possible que el poble de Catalunya pugui constituir-se pacíficament en un Estat Independent de dret democràtic i social.

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona és l’espai de coordinació del moviment veïnal de la capital del país, el qual sempre s’ha caracteritzat per impulsar les lluites ciutadanes a favor de les millores socials i urbanes dels barris i espais residencials de la ciutat de Barcelona. Aquest compromís de lluita ciutadana ha convertit al conjunt del moviment veïnal en organitzacions afavoridores de la cohesió i la convivència social, sempre vinculades als projectes de país.

L’ANC és conscient de la importància de les organitzacions veïnals en l'esforç col·lectiu per ser un país lliure i just. Aquesta importància i reconeixement també es va concretar en la creació d'una assemblea sectorial específica de Veïns (VxI) per anar creant espais de col·laboració i propostes, conjuntament amb les diferents entitats veïnals d'arreu de Catalunya.

Conscients de la necessitat de sumar forces i establir mecanismes de col·laboració, les persones signants, en representació de les respectives entitats, consideren que:



1) El moment de greu crisi social, econòmica, política i institucional que viu Catalunya ha posat de relleu l’esgotament del model constitucional establert durant la transició del 1978; i ha obert importants i necessàries expectatives de canvis que posen de manifest la urgència d’emprendre un ampli debat sobre les bases d’un nou ordre social que garanteixi el benestar de tota la societat.

2) Donat que el Parlament de Catalunya, amb una àmplia majoria parlamentària, ha iniciat un “Procés de Transició Nacional” basat en la consideració de Catalunya com a subjecte polític i jurídic per a decidir el seu futur mitjançant una consulta, exercint així el dret a l’autodeterminació, resulta necessari que el conjunt de la societat civil emprengui aquest debat de forma rigorosa, oberta i participativa per fer possible aquesta consulta durant l’any 2014.

3) El debat sobre la determinació del futur nacional de Catalunya està estretament vinculat al model de societat que volem. És per això que aquest procés ha d’estar presidit pel respecte a la llibertat d’opinió amb una actitud democràtica i pacifica, com a valors imprescindibles per a garantir la cohesió social.



Per la qual cosa, acorden:

1.- Mantenir reunions de manera periòdica per fer fluïda la informació i col·laboració conjunta.

2.- Participar en els espais unitaris que s’estan constituint en defensa del dret a decidir, conscients que la nostra participació afavoreix un procés obert, participatiu i plural, i garant de la cohesió social.

3.- Col·laborar conjuntament en aquelles campanyes que pugui endegar l'ANC (per exemple la campanya "Signa un Vot" o similars) que vagin en la línia de la necessitat de poder exercir el dret a decidir.

4.- Organitzar actes i assemblees arreu de Catalunya amb la finalitat d’obrir, des de la proximitat veïnal, aquest debat que esdevé intens en l’espai polític, però en canvi es viu de forma distant des de molts àmbits de l’activitat ciutadana, i fer-ho amb un actitud rigorosa i pedagògica.

5.- Conscients que el debat sobre el futur de Catalunya com Estat està estretament lligat al model de societat que volem, ens comprometem, en el marc d’aquests actes, a afavorir l’aportació de propostes de model de societat per així incentivar la participació de la ciutadania com agents actius en la construcció d’un nou Estat i d’una nova societat.

6.- Que els canals de difusió de la FAVB (revista El Carrer, Web i mailings a les entitats veïnals), també puguin trametre informació sobre les reflexions i propostes de l'ANC respecte del món veïnal. Pensem que la difusió dels objectius de l'ANC poden ajudar a enriquir el debat, permetent l'accés a la informació de persones i entitats i dotant d'informació de primera mà sobre els objectius i estratègies que l'ANC va portant a terme.

7.- Igualment, l’ANC es posa a disposició de la FAVB i de les seves entitats federades per fer presentacions conjuntes a les entitats que ho sol·licitin i/o a trametre'ls informació per al seu debat intern.

8.- Quan les entitats signants ho considerem oportú, emetrem declaracions públiques conjuntes en aquells aspectes que les entitats haguem convingut prèviament.



Barcelona, febrer de 2014

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L´Assemblea i les Associacions Veinals acorden la cooperació a Barcelona
27 feb 2014
Visca la contrainformació.
Re: mentrestant, els Pujol.-Ferrusola i el jutje Ruz
28 feb 2014
Ruz investiga el supuesto pago de comisiones a Jordi Pujol Ferrusola de contratistas con la Generalitat
El magistrado da cinco días a las 17 empresas bajo sospecha para que expliquen los pagos a Pujol Ferrusola. La mayor parte de las empresas son constructoras y contratistas con la administración. Algunas también están implicadas en el caso de la 'Caja B del PP'

MIGUEL ÁNGEL CAMPOS 28-02-2014 - 18:01 CET

El juez dice que el primogénito del expresidente de la Generalitat y su esposa son titulares de dos empresas que entre 2004 y 2012 han recibido "imputaciones superiores a los 200.000 euros" de empresas que "declaran ingresos de distintos organismos públicos de Cataluña". Las sociedades del matrimonio ingresaron casi 14 millones de euros en el periodo investigado
Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
2 comentar
Imprimir
Enviar

El juez Ruz impulsa la causa por blanqueo contra Jordi Pujol Ferrusola
Ruz investiga el supuesto pago de comisiones a Jordi Pujol Ferrusola de contratistas con la Generalitat

La investigación por blanqueo a Jordi Pujol Ferrusola y su esposa, Mercé Gironès, adquiere una nueva dimensión. En un auto del titular del juzgado central de instrucción número cinco de la Audiencia Nacional, Pablo Ruz, al que ha tenido acceso la Cadena SER, el magistrado asegura que el matrimonio posee dos sociedades, llamadas Iniciatives Marketing i Inversions SA, y Project Marketing Cat SL, que entre 2004 y 2012 recibieron pagos "superiores a los 200.000 euros" de empresas que "directa o indirectamente declaran ingresos procedentes de distintos organismos públicos de Cataluña".

Después, las dos sociedades de Pujol Ferrusola y su mujer, ejecutaron "salidas de divisas" a Luxemburgo, considerado un país de fiscalidad laxa, y también a Estados Unidos, México, Francia, Argentina o Gabón.

Iniciatives Marketing i Inversions tuvo ingresos de 7.925.262 euros entre 2004 y 2012, según el auto de Ruz, mientras que los Project Marketing Cat ascendieron a 6.043.010 euros.

El juez ha abierto una investigación para esclarecer las supuestas comisiones a Jordi Pujol Ferrusola por parte de estas 17 empresas que han obtenido ingresos de la Generalitat, y les ha enviado un requerimiento a través de la policía para que "en el plazo de cinco días" desde su comunicación, "informen de la naturaleza de los servicios recibidos" por los pagos realizados y "la documentación acreditativa de sus relaciones" con las dos sociedades del matrimonio.

Las empresas son Ascot Inversions, Cementos Esfera, Cons. Materiales y Pavimentos Inmobiliarios, Copisa Constructora Pirenaica, Famguega, GBI Serveis, Grupo Isolux Corsan, Life Mataró, New Piave Seis, Novensauro Inmobles, Simper Office, Bulk Mines and Minerals, Copisa Proyectos y Mant. Industriales, Emte, Inverama, Isolux Ingeniería, y Trade Managament Consulting.

Dos de estas empresas, Copisa y Corsan, también están involucradas en el caso de 'Caja B' del PP, como supuestos donantes de fondos a esta formación política, mientras que GBI Serveis está siendo investigada en otro caso de supuesta corrupción que afecta a CiU: la fiscalía investiga si esta firma fue beneficiada con una adjudicación irregular en Lloret por parte del exalcalde y diputado Xavier Crespo.

El juez Ruz ha imputado por blanqueo de capitales a Jordi Pujol Ferrusola y a su esposa. La investigación comenzó tras la denuncia de una exnovia de Pujol jr., María Victoria Álvarez, quien aseguró que Pujol Ferrusola viajaba Andorra con una mochila repleta de billetes de 500 euros. Un informe de la Agencia Tributaria alimentó las sospechas, al detectar movimientos de divisas por importe de 32.4 millones de euros. El juez también investiga el parque automovilísitico de lujo del primogénito del expresident. Hay indicios de que llegó a tener 11 vehículos de lujo, entre ellos varios Ferrari, Lotus, Lamborghini o Porsche.
Re: Volem Bisbes Catalans!
28 feb 2014
Ruz investiga el supuesto pago de comisiones a Jordi Pujol Ferrusola de contratistas con la Generalitat
El magistrado da cinco días a las 17 empresas bajo sospecha para que expliquen los pagos a Pujol Ferrusola. La mayor parte de las empresas son constructoras y contratistas con la administración. Algunas también están implicadas en el caso de la 'Caja B del PP'

MIGUEL ÁNGEL CAMPOS 28-02-2014 - 18:01 CET

El juez dice que el primogénito del expresidente de la Generalitat y su esposa son titulares de dos empresas que entre 2004 y 2012 han recibido "imputaciones superiores a los 200.000 euros" de empresas que "declaran ingresos de distintos organismos públicos de Cataluña". Las sociedades del matrimonio ingresaron casi 14 millones de euros en el periodo investigado
Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
2 comentar
Imprimir
Enviar

El juez Ruz impulsa la causa por blanqueo contra Jordi Pujol Ferrusola
Ruz investiga el supuesto pago de comisiones a Jordi Pujol Ferrusola de contratistas con la Generalitat

La investigación por blanqueo a Jordi Pujol Ferrusola y su esposa, Mercé Gironès, adquiere una nueva dimensión. En un auto del titular del juzgado central de instrucción número cinco de la Audiencia Nacional, Pablo Ruz, al que ha tenido acceso la Cadena SER, el magistrado asegura que el matrimonio posee dos sociedades, llamadas Iniciatives Marketing i Inversions SA, y Project Marketing Cat SL, que entre 2004 y 2012 recibieron pagos "superiores a los 200.000 euros" de empresas que "directa o indirectamente declaran ingresos procedentes de distintos organismos públicos de Cataluña".

Después, las dos sociedades de Pujol Ferrusola y su mujer, ejecutaron "salidas de divisas" a Luxemburgo, considerado un país de fiscalidad laxa, y también a Estados Unidos, México, Francia, Argentina o Gabón.

Iniciatives Marketing i Inversions tuvo ingresos de 7.925.262 euros entre 2004 y 2012, según el auto de Ruz, mientras que los Project Marketing Cat ascendieron a 6.043.010 euros.

El juez ha abierto una investigación para esclarecer las supuestas comisiones a Jordi Pujol Ferrusola por parte de estas 17 empresas que han obtenido ingresos de la Generalitat, y les ha enviado un requerimiento a través de la policía para que "en el plazo de cinco días" desde su comunicación, "informen de la naturaleza de los servicios recibidos" por los pagos realizados y "la documentación acreditativa de sus relaciones" con las dos sociedades del matrimonio.

Las empresas son Ascot Inversions, Cementos Esfera, Cons. Materiales y Pavimentos Inmobiliarios, Copisa Constructora Pirenaica, Famguega, GBI Serveis, Grupo Isolux Corsan, Life Mataró, New Piave Seis, Novensauro Inmobles, Simper Office, Bulk Mines and Minerals, Copisa Proyectos y Mant. Industriales, Emte, Inverama, Isolux Ingeniería, y Trade Managament Consulting.

Dos de estas empresas, Copisa y Corsan, también están involucradas en el caso de 'Caja B' del PP, como supuestos donantes de fondos a esta formación política, mientras que GBI Serveis está siendo investigada en otro caso de supuesta corrupción que afecta a CiU: la fiscalía investiga si esta firma fue beneficiada con una adjudicación irregular en Lloret por parte del exalcalde y diputado Xavier Crespo.

El juez Ruz ha imputado por blanqueo de capitales a Jordi Pujol Ferrusola y a su esposa. La investigación comenzó tras la denuncia de una exnovia de Pujol jr., María Victoria Álvarez, quien aseguró que Pujol Ferrusola viajaba Andorra con una mochila repleta de billetes de 500 euros. Un informe de la Agencia Tributaria alimentó las sospechas, al detectar movimientos de divisas por importe de 32.4 millones de euros. El juez también investiga el parque automovilísitico de lujo del primogénito del expresident. Hay indicios de que llegó a tener 11 vehículos de lujo, entre ellos varios Ferrari, Lotus, Lamborghini o Porsche.
Re: L´Assemblea i les Associacions Veinals acorden la cooperació a Barcelona
06 mar 2014
¿Alguien sabe cuanto me gasto yo en peluquería a la semana?

Aún no he dimitido.
Sindicato Sindicat