Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Les protestes durant el MWC forcen l’ATM a negociar el preu del transport públic
25 feb 2014
El titular que no ha fet cap diari:
‘Les protestes durant el MWC forcen l’ATM a negociar el preu del transport públic’


Amb l’inici del Mobile World Congress (MWC) tots els diaris barcelonins han iniciat la seva ja habitual sobrecobertura de l’esdeveniment. Això no ha impedit, però, que les protestes que s’hi realitzen –en gran part motivades per aquesta mateixa sobrecobertura- hagin estat menystingudes.
Les mobilitzacions han estat molt diferents i, sovint només relacionades indirectament amb la fira, però probablement la que més preocupació política ha generat i més incidència social ha tingut ha estat la de la campanya contra l’augment dels preus del transport públic, que des d’inicis d’any està fent accions de diferents tipus i que ahir i avui ha protagonitzat talls de circulació, tan viària com de metro i ferrocarril dificultant, encara que mínimament, el funcionament normal del MWC. Encara que nombrosos dirigents polítics han repetit que l’increment de tarifes era “inevitable” i que les protestes no servirien per a res i, a més, han alertat del “perill per a la ciutat” que suposava fer-les durant el MWC, el cert és que aquestes han obtingut els seu resultat. Segons publica avui, per exemple, El Periódico: “Les mobilitzacions han obtingut una primera resposta de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que ha convocat les diferents plataformes d’usuaris contraris a la pujada de les tarifes a una reunió dimecres a la nit”. Entre aquestes plataformes s’inclou Stop Pujades, responsable de les accions de desobediència i amb la qual les autoritats s’havien negat a trobar-s’hi fins ara. Encara que El Periódico publica la informació, ho fa al darrer paràgraf de la notícia. Ni aquest diari ni cap altre la destina en un titular, ni que sigui amb l’esperança que es resolgui el conflicte del transport públic a l’àrea metropolitana. Però tot i el menysteniment general de les protestes, el diari que més lluny ha anat en aquest silenciament ha estat La Vanguardia. L’especial MWC de la seva edició digital inclou 21 notícies i cap ni una fa referència a cap tipus de mobilització, inclosa la negativa de l’empresari Àlex Fenoll a saludar el Príncep espanyol. La notícia, això sí, ha estat inclosa discretament en l’edició digital local de Barcelona. A diferència de la capçalera del Grupo Godó, els fets sí han estat recollits per la resta de mitjans i El Mundo fins i tot ho ha destacat en portada. La resta de diaris barcelonins han inclòs almenys una peça de les protestes protagonitzades per diferents col·lectius com els treballadors de Panrico, Telefònica, Bombers de la Generalitat o Iaioflautes, a més del ja citat moviment contra l’augment dels preus del transport públic. En relació al MWC, un any més, la majoria de mitjans han reproduït acríticament la xifra oficial de beneficis que l’esdeveniment suposaria per a Barcelona –enguany serien 350 milions. Sobre aquest tema Mèdia.cat ja en va fer una anàlisi ara fa dos anys. http://www.media.cat/2012/03/02/alguns-calculs-basics-sobre-els-benefici


Fes-ho córrer:
Mira també:
http://www.media.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les protestes durant el MWC forcen l’ATM a negociar el preu del transport públic
25 feb 2014
Ahir hi va haber vaga dels treballadors de TMB-busos?? no he vist res, i estaba convocada.
Re: Les protestes durant el MWC forcen l’ATM a negociar el preu del transport públic
25 feb 2014
efectivament hi havia convocada vaga de busos durant el matí

entenc que el que ha dit l'ATM és que accediran a reunir-se amb els diversos agents, entre ells Stop Pujades dimecres a la nit, aspecte que en si no vol dir res, però que efectivament, si trascendeix mediàticament tindrà conseqüències positives. Així doncs, ara més que mai tot segueix igual. crec que Stop Pujades va per molt bon camí!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more