Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
27-28F: Judici contra quinze persones per una protesta contra l'alta velocitat
23 feb 2014
Quinze persones s'enfronten a una petició fiscal de 6 mesos de presó per un delicte de desordres públics i a una possible indemnització de 40.000 euros.
Protesta_AVE_Barcelona_circ.jpg
dijous 27 febrer 10h; “Ciutat Justícia”, L'Hospitalet-BCN    

#absolucio15noTAV

Quinze persones s'enfronten a una petició fiscal de 6 mesos de presó per un delicte de desordres públics i a una possible indemnització de 40.000 euros.

Han passat set anys de l'estiu del 2007 en què van quedar en evidència les contradiccions i els riscos del model ferroviari basat en l'alta velocitat. Aquell estiu va estar marcat per les successives mobilitzacions que denunciaven, des de diferents àmbits, les seqüeles presents i futures de la flamant alta velocitat: l'empitjorament de la xarxa de rodalies fruit del desviament de recursos cap al projecte faraònic del TAV, les molèsties i la degradació de les condicions de vida de les persones que vivien a les zones colindants a les obres, i les conseqüències ecològiques, ambientals i socials d'un model construït per a les necessitats d'una elit i el benefici d'un reduït grup de multinacionals.

Fruit d'aquestes protestes els propers 27 i 28 de febrer se celebra un judici en l'anomenada Ciutat de la Justícia que no senta a la banqueta directius d'ADIF i RENFE, sinó als que van reflectir el profund malestar social que es vivia en aquells moments entre el veïnat de diferents barris i entre els usuaris del servei de rodalies. Durant dos dies, quinze persones que van accedir a un punt de les obres situat a l'altura de l'estació de metro de Santa Eulàlia per denunciar, seran jutjades per desordres públics. La protesta, desenvolupada a primera hora del matí, va consistir en la col·locació de diferents pancartes en les grues de les obres que en aquells moments es trobaven inactives, cridant a la participació del veïnat dels voltants, i es va allargar durant algunes hores fins que els Mossos d'Esquadra van accedir a la zona de la protesta per desallotjar els qui participaven.

VÍDEO de l'ACCIÓ: http://www.youtube.com/watch?v=JmfbgE90RI8

Set anys després quinze persones s'enfronten a una petició fiscal de 6 mesos de presó per un delicte de desordres públics i a una possible indemnització de 40.000 euros (que l'empresa inicialment va taxar en 220.000 euros).

Era una més de les nombroses respostes que es van donar en aquest context per posar de manifest les conseqüències socials de l'alta velocitat. Un sentiment que contrastava amb el discurs de desenvolupament triomfalista especialment palpable entre la classe política catalana, per a la qual la paraula «infraestructures» sol servir per generar ferris consensos, impermeables a les protestes i a les crítiques. Motins de passatgers farts dels retards en rodalies, mobilitzacions dels grups veïnals de Sants que portaven anys reclamant soterrar les vies que travessen el barri o cassolades de veïnat afectat per les obres van posar en dubte a nivell social una obra inqüestionada per a tot l'arc polític i empresarial.

Aquest judici se celebra, paradoxalment, mesos després de la mort de setanta-nou persones a l'Alvia Madrid-Santiago, el sumari judicial del qual mostra indicis de nombroses irregularitats per part d'ADIF. Uns fets on, més enllà del seu desenvolupament judicial, s'ha fet palesa la irracionalitat i els riscos d'una aposta per l'alta velocitat, els principals beneficiaris són un grapat de grups empresarials especialitzats en la concessió de la construcció i la gestió de grans infraestructures.

No podem oblidar que el judici també coincideix de ple amb la campanya 'Stop Pujades', una de les últimes expressions de rebuig popular a la política de transport públic que augmenta i augmenta les tarifes sense tocar un cèntim del sou d'alts directius.

El 27 i 28 de febrer quinze persones seuran a la banqueta dels acusats de tot aquest desgavell públic; a les 10h a la “Ciutat de la Justícia” de L'Hospitalet-Barcelona.

#absolucio15noTAV

[CAST]

27-28F: Juicio contra quince personas por una protesta contra la alta velocidad

Jueves 27 febrero, 10h, “Ciutat de la Justícia”, : Quince personas se enfrentan a una petición fiscal de 6 meses de prisión por un delito de desórdenes públicos y a una posible indemnización de 40.000 euros.

Han pasado siete años del verano de 2007 en que quedaron en evidencia las contradicciones y los riesgos del modelo ferroviario basado en la alta velocidad. Aquel verano estuvo marcado por las sucesivas movilizaciones que denunciaban, desde diferentes ámbitos, las secuelas presentes y futuras de la flamante alta velocidad: el empeoramiento de la red de cercanías fruto del desvío de recursos hacía el proyecto faraónico del TAV (AVE), las molestias y la degradación de las condiciones de vida de las personas que vivían en las zonas colindantes a las obras, y las consecuencias ecológicas, ambientales y sociales de un modelo construido para las necesidades de una élite y el beneficio de un reducido grupo de multinacionales.

Fruto de estas protestas los próximos 27 y 28 de febrero se celebra un juicio en la llamada Ciutat de la Justícia que no sienta en el banquillo a directivos de ADIF y RENFE, sino a quienes reflejaron el profundo malestar social que se vivía en aquellos momentos entre el vecindario de diferentes barrios y entre los usuarios del servicio de cercanías. Durante dos días, quince personas que accedieron a un punto de las obras situado a la altura de la estación de metro de Santa Eulàlia para denunciar, serán juzgadas por desórdenes públicos. La protesta, desarrollada a primera hora de la mañana, consistió en la colocación de diferentes pancartas en las grúas de las obras que en aquellos momentos se encontraban inactivas, llamando a la participación del vecindario de los alrededores, y se prolongó durante algunas horas hasta que los Mossos d'Esquadra fueron accediendo a la zona de la protesta para desalojar a quienes participaban.

Siete años después quince personas se enfrentan a una petición fiscal de 6 meses de prisión por un delito de desórdenes públicos y a una posible indemnización de 40.000 euros (que la empresa inicialmente tasó en 220.000 euros).

Era una más de las numerosas respuestas que se dieron en ese contexto para poner de manifiesto las consecuencias sociales de la alta velocidad. Un sentimiento que contrastaba con el discurso de desarrollismo triunfalista especialmente palpable entre la clase política catalana, para la cual la palabra «infraestructuras» suele servir para generar férreos consensos, impermeables a las protestas y a las críticas. Motines de pasajeros hartos de los retrasos en cercanías, movilizaciones de los grupos vecinales de Sants que llevaban años reclamando soterrar las vías que atraviesan el barrio o caceroladas de vecinos afectados por las obras pusieron en tela de juicio a nivel social una obra incuestionada para todo el arco político y empresarial.

Este juicio se celebra, paradójicamente, meses después de la muerte de setenta y nueve personas en el Alvia Madrid-Santiago, en cuyo sumario judicial se muestran indicios de numerosas irregularidades por parte de ADIF. Unos hechos donde, más allá de su desarrollo judicial, se ha hecho patente la irracionalidad y los riesgos de una apuesta por la alta velocidad, cuyos principales beneficiarios son un puñado de grupos empresariales especializados en la concesión de la construcción y la gestión de grandes infraestructuras.

El juicio también coincide con la campaña 'Stop Pujades', una de las últimas expresiones de rechazo popular a la política de transporte público que aumenta y aumenta las tarifas sin tocar un céntimo del sueldo de altos directivos.

El 27 de febrero quince personas se sentarán en el banquillo de los acusados de todo este desbarajuste público; a las 10h en la “Ciutat de la Justícia” de L'Hospitalet-Barcelona.

#absolucio15noTAV
2007071695dentro.jpg

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa