Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Comunicat de la Marxa contra l'Atur
23 feb 2014
lluita contra l’atur, la pobresa energética i en defensa de la Renda Garantida de Ciutadanía
COMUNICAT RODA DE PREMSA MARXES CONTRA L'ATUR 22-27 FEBRER BAIX LLOBREGAT- el VALLÈS - BCN

Representants de les coordinadores de Catalunya, Baix Llobregat i Vallès d'Assemblees de treballadors/es en atur, PAH de Barcelona i sindicats que donen suport a la marxa han presentat els objectius de lluita contra l’atur, la pobresa energética i en defensa de la Renda Garantida de Ciutadanía aixi com el desenvolupament de les marxes.

La Marxa s'iniciarà el dissabte 22 de febrer a les 9 hores a la Plaça de l'ajuntament de Castelldefels i després de recórrer les principals localitats de la comarca del Baix durant els següents dies confluirà el dia 27 a Plaça Catalunya amb la marxa del Vallès que s'iniciarà aquest mateix dia a Montcada i Reixach. A partir de les 17:30 hores s'iniciarà la manifestació que arribarà al Parlament de Catalunya.

S'ha sol · licitat entrevista amb la presidenta del Parlament la MH Núria de Gispert i amb les representacions dels grups parlamentaris als quals es lliurarà un document amb quatre peticions així com còpia de la carta reivindicativa.

Al llarg de la marxa estan previstes múltiples activitats de solidaritat amb les empreses en lluita i en defensa dels drets socials bàsics, assemblees i actes informatius, reunions amb els representants municipals als que es faran entrega de les principals reivindicacions.

Aquesta marxa compta amb un ampli suport de la majoria de sindicats, entitats socials i ciutadanes, partits polítics, i de la Comissió Promotora de la ILP per una Renda Ciutadana Garantida.

A les preguntes dels mitjans sobre les novetats en la tramitació de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania s'ha informat que la Mesa del Parlament ha aprovat la tramitació per la Via d'urgència establint el 28 de febrer com a data límit per a la presentació de esmenes a la totalitat.

Des de la representació de la Coordinadora s'ha requerit a tots els grups parlamentaris a que desisteixin de presentar o votar a favor d'esmenes a la totalitat, i que impulsin el procediment normal de comissió d'esmenes, participació d'experts, etc . , que permeti un ampli i participatiu debat parlamentari. També se'ls ha requerit a que aprovin aquest projecte amb les aportacions que el millorin. S'ha advertit que en cas de tancament en falso d'aquest debat es prosseguirà la mobilització en defensa de la renda garantida de ciutadania a través d'altres vies i iniciatives.

Finalment s'ha cridat a la ciutadania solidària a participar al llarg de les marxes, especialment en la recta final el dijous 27 de febrer.

Barcelona 20 febrer

Coordinadora Assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya

This work is in the public domain
Sindicat