Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Procès constituent, transitorietat jurídica i Poder Judicial a la naixent República catalana
20 feb 2014

En el marc dels “Diàlegs d'un nou país” que impulsa ERC en diversos àmbits,s’ha celebrat el proppassat 8 de febrer el corresponent al procés constituent,la transitorietat jurídica i el nou poder judicial de la futura República Catalana,amb una destacada presència de ponents i parlamentaris,i una gran assistència de públic.

Sobre el procés de redacció de la Carta Magna del nou Estat,ha quedat palès que el cas català,tot i amb punts de connexió, és bastant excepcional entre els països del nostre entorn que en anys anteriors han accedit a la independència, bàsicament per la iniciativa i implicació de la societat civil en el procés. Convindria mantenir, per a una màxima qualitat democràtica, aquesta implicació durant el període transitori posterior a la consulta del 9N, així com durant el procés constituent.

Pel que fa a la transitorietat de les normes jurídiques, el procés ha d’assegurar la seguretat jurídica per a totes les relacions, de dret públic o privat, sempre que no impliquin un xoc frontal amb els principis fonamentals del nou país. Això suposarà validar, almenys parcialment,l’actual legislació espanyola en diversos àmbits, mentre, en paral·lel, el Parlament redacta la normativa que l’haurà de substituir. Serà un procés llarg, on tindrà una importància destacada, novament, la cerca de complicitats internacionals que facin també d’àrbitres i/o mediadors,si escau,amb el Govern de l’estat espanyol, als que cal assegurar un compromís de manteniment de les obligacions que el nou Estat català assumeixi durant el seu naixement.

Pel que fa a la construcció del nou Poder Judicial (entès, més que com a poder de l’Estat en sentit clàssic,com a un servei públic i un pilar fonamental de l’Estat democràtic de Dret),cal centrar-lo per damunt de tot en el respecte als drets de les persones. Aprofitant l’ampli cabal de normativa i de garanties europees,hem de bastir un sistema innovador, despolititzat,connectat amb la realitat social, de proximitat material i econòmica, i de fàcil accessibilitat per a tots els ciutadans i ciutadanes. Cal que estigui servit per persones expertes i compromeses èticament i professionalment amb la societat a la que serveixen.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Procès constituent, transitorietat jurídica i Poder Judicial a la naixent República catalana
20 feb 2014
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CW02A4olx_o#t=5

Empieza la campaña por europa, ya estamos en europa, vota, vota vota desde olot y terrassa, por la colaboracion democratica entre catalanes y libertarios,y si eres ctalan y libertario, pues como en el los 20 y 30 del siglo pasado, en un bolsillo el carnet del sindicato en el otro el del partido, que no te confundan vota, vota, vota y no te quedes sin votar, los catalanes queremos votar y tambien un estado propio. in, inde, independencia beeeeeeeeeeee. joder con españa que no se enteran, queremos votar legalmente.
Re: Procès constituent, transitorietat jurídica i Poder Judicial a la naixent República catalana
21 feb 2014
I segons el company els anarquistes l-únic que volem és NO VOTAR.. tot el demes me la suda i tampco cal fer cap altre consideració... segueix el dogma i no votis... es tracta de tenir dogmes i creure que l-única via és votar o no votar... no cal pensar res més!

És una qúestió d-identitats, jo em considero de la categoria tal i per això voto o no voto i el meu enemic és el de l'altre categoria...
Sindicat Terrassa