Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Les feministes detingudes per l’acció a l’església de Palma, en llibertat amb càrrecs
18 feb 2014
NORA MIRALLES / @NORAMMC | 18/02/2014

Les tres militants de l’organització Arran a Palma (Mallorca) detingudes aquest matí i acusades d’un delicte contra la llibertat de culte i ocupació d’un temple religiós, han quedat en llibertat amb càrrecs. La policia espanyola relaciona les activistes, una d’elles menor d’edat, amb l’acció promoguda per l’Assemblea Antipatriarcal de Mallorca el dia 9 de febrer, quan un grup de persones va irrompre a l’església de Sant Miquel de la ciutat amb una pancarta contra la nova llei de l’avortament, mentre s’hi celebrava una missa.
La detenció de les feministes s’ha dut a terme quan s’adreçaven als seus llocs de feina i estudis i ha generat una concentració de solidaritat davant la comissaria de la policia nacional espanyola, que ha identificat les assistents i ha amenaçat de multar-les amb sancions de 3.000 euros.

Continua la campanya d’accions per aturar la contrareforma

Centenars de persones van concentrar-se divendres passat davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona sota el lema “Jo decideixo, jo desobeeixo. Avortament lliure i gratuït”, en el marc de la campanya #FebrerEnLluita. Les assistents van reivindicar el dret de les dones a decidir sobre el propi cos, davant l’avenç de la reforma impulsada pel ministre Alberto Ruiz-Gallardón, que ja ha superat el primer obstacle. La setmana passada, el Congrés dels diputats rebutjava una proposta d’Izquierda Unida per retirar la llei, amb els vots a favor del PP i Unió.

Prèviament, s’havien dut a terme noves accions contra l’església catòlica, a qui el moviment feminista ha assenyalat per la seva responsabilitat en la confecció de la llei. Un grup de joves d’Arran Manresa van aconseguir despenjar dijous passat una pancarta de dimensions considerables, que convocava a la manifestació del dia següent, a l’interior del monestir de Montserrat, on es troba la famosa verge negra. El mateix 14 al matí, la vocalia de gènere de la CNT ha llançat octavetes des d’una de les torres del temple de la Sagrada Família, on s’hi han realitzat tres accions en tan sols dues setmanes.

A Banyoles (Pla de l’Estany) han informat, també, de la realització d’una acció similar a la de Palma. El diumenge 9 de febrer, diversos activistes van interrompre una missa celebrada a l’església de Sant Pere de la ciutat.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/les-feministes-detingudes-l%E2%80%99accio-l%E2%80%99esglesia-palma-llibertat-amb-carre

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa