Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: globalització neoliberal
L’Assemblea de Sant Martí combatrà la prepotència de Catalunya Caixa amb noves accions
16 feb 2014
Aquest divendres 14 de febrer l’Assemblea de Sant Martí ha realitzat una acció en una sucursal de Catalunya Caixa per defensar el Dret a l’Habitatge de tots els treballadors i treballadores.

Cap a les 11 del matí, un grup d’acompanyament de la Comissió d’Habitatge de l’Assemblea, ha entrat a l’oficina de l’entitat bancaria amb unes veïnes afectades amb l’objectiu de solucionar el seu cas. Davant del sotsdirector, s’ha plantejat la greu situació econòmica i social que travessen aquestes veïnes del barri, que el pròxim mes ja no podran fer front al pagament de la hipoteca.

Al cap de 10 minuts ha arribat el director de la sucursal, al qui se li ha demanat que atengués a les persones afectades al seu despatx, per a poder explicar amb tranquil·litat tots els detalls i amb la intenció de buscar una reunió amb una persona de Catalunya Caixa que tingui capacitat de decidir sobre aquest tema.

L’actitud del director ha estat des del primer moment prepotent, negant-se a atendre i dialogar amb les veïnes i s’ha limitat a contestar que tenia “l’agenda molt plena”. Davant d’aquesta negativa a seure en una mateixa taula, l’Assemblea de Sant Martí ha decidit dur a terme una protesta a l’oficina exigint una reunió a l’entitat.

El director s’ha tancat al seu despatx i a estones s’ha dedicat a passejar per la sucursal somrient, en una altra clara mostra de falta de respecte no només cap a les persones afectades si no cap al conjunt de veïns i veïnes que es trobaven allà. Aquest fet ha encès fins i tot a clients i persones que passejaven en aquell moment per la zona, que han entrat per escridassar-lo amb expressions com “pocavergonya”, “lladre” o “ja n’hi ha prou”.

Però per si això no fos suficient, el director ha acabat trucant als mossos d’esquadra argumentant que allà s’havia produït una “violació d’un espai privat”.

L’Assemblea ha continuat la protesta i ha informat a tot el veïnat de la situació que aquest matí s’ha viscut en aquella sucursal de Catalunya Caixa. Quan han arribat els agents s’ha produït un fet surrealista: Primer han identificat a diverses persones de l’Assemblea, que han demanat el servei de mediació dels mossos per exigir que les afectades siguin ateses. En arribar els agents mediadors, el director de l’oficina ha reafirmat la seva prepotència i ha acabat fent fora literalment als agents amb la frase “recolliu les vostres coses i marxeu d’aquí, que hem de tancar”.

Davant d’aquests fets tan greus, l’Assemblea de Sant Martí ha fet una crida a mantenir la mobilització sostinguda per deixar ben clar que no acceptarà que la banca segueixi fent xantatge, estafant i desnonant a la classe treballadora d’aquest país.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat