Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Sense acord en la conciliació laboral amb Decathlon: La COS segueix endavant amb la denúncia dels contractes fraudulents
13 feb 2014
Avui 12 de febrer a les 9.00 h ha tingut lloc la conciliació laboral de les nostres companyes de la secció de la Coordinadora Obrera Sindical (també membres d'Arran Fort Pienc) amb l'empresa Decathlon España S.A.
cosdecathon.jpg
Les conciliacions laborals són un tràmit administratiu pel qual s'intenta que ambdues parts intentin arribar a un acord abans de la celebració d'un judici. Normalment les parts no reconeixen cap voluntat d'acord i prossegueix el conflicte per via judicial.



En el cas que ens ocupa, val a dir que l'empresa ha fet palès el seu interès a arribar a un acord, assumint la improcedència dels acomiadaments de les treballadores de la secció. Malauradament per ells, la lluita de la COS es planteja per a salvaguardar i mantenir els llocs de treball, combatent la temporalitat i la fraudulència que caracteritza les formes de contractació actuals, especialment pel que fa a les joves. Sota aquestes premisses, doncs, hem rebutjat l'acord. L'empresariat ho té molt senzill per acomiadar de forma improcedent, amb indemnitzacions irrisòries que li suposen una permuta ben barata per a continuar contractant en frau de llei i vulnerant sistemàticament la dignitat de les treballadores. I nosaltres els volem fer pagar ben car els seus abusos.

Així doncs: prosseguirem endavant amb la denúncia per totes les vies que siguem capaces. Tant amb les eines pròpies que ens permet l'organització sindical, com per la via legal. Precisament un parell de setmanes enrere se'ns va rebre davant Inspecció de Treball a causa de la denúncia que vam presentar abans de l'acomiadament de les treballadores de la secció. No cessarem fins a deixar ben clar que Decathlon usa de forma fraudulenta la contractació temporal per a formar les seves plantilles i mantenir-les en una situació constant de precarietat i desprotecció.

Alhora, dins de les esperpèntiques estratègies emprades per Decathlon (com la de negar la legitimitat de la secció de forma constant) hem rebut un escrit en el qual es queixen que la demanda es troba escrita en català, “suposant un greuge comparatiu” per a qui l'ha de tramitar. Un cop més, les grans empreses, establertes a Madrid, ens obliguen a cenyir-nos als seus paràmetres i a més a més, fugint d'estudi. Com a treballadores conscients de la nostra realitat nacional, tenim molt clar que continuarem reivindicant la nostra llengua.

Malgrat l'acomiadament de dues de les treballadores de la secció, la COS segueix en lluita contra Decathlon. Ara toca esperar la data del judici, on defensarem amb vehemència els nostres arguments. Fins llavors, solidaritat amb totes aquelles que lluiten pel seu lloc de treball, les companyes de Panrico, Coca-Cola i McDonald's. La lluita és l'únic camí.
Mira també:
http://www.sindicatcos.cat/index.php/item/2208-sense-acord-en-la-conciliacio-laboral-amb-decathlon-la-cos-segueix-endavant-amb-

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sense acord en la conciliació laboral amb Decathlon: La COS segueix endavant amb la denúncia dels contractes fraudulents
13 feb 2014
Resum: l'empresa oferia cert "suborn" als treballadors, jo us arreglo la vostra situació personal (admetent acomiadament improcedent), i a canvi no em toqueu més els collons/ovaris.

Em sembla molt lloable no acceptar això... ara, a nivell personal penso que potser ja és una victòria en sí el missatge de que qui lluita algo aconsegueix. Potser l'acceptació d'improcedent i readmissió de l'empresa és la manera de demostrar a la resta de la plantilla que organitzant-se es pot avançar...

no sé, tampoc conec el cas així que estic divagant, en qualsevol cas, tot el suport!
Re: Sense acord en la conciliació laboral amb Decathlon: La COS segueix endavant amb la denúncia dels contractes fraudulents
14 feb 2014
este nuevo reformismo se presenta de una manera no tan descarada, pues no se hace una dejación tan taxativa de los principios y las tácticas anarcosindicalista, éstas están ahí pero solo como mera formalidad, pues en la práctica se retuercen, adaptan, enanizan, se colocan allí donde pueda caber de todo sin que se tenga la sensación de haber perdido nada. Nos encontramos pues, ante un nuevo tipo de reformismo, donde revolución y reforma se funden de tal manera, que se puede continuar siendo revolucionario con métodos reformistas.
Re: Sense acord en la conciliació laboral amb Decathlon: La COS segueix endavant amb la denúncia dels contractes fraudulents
14 feb 2014
Ilustranos jefe: que sindicato no es reformista? no es el sindicalismo en sí reformismo, es decir, aprovechar marcos legales para exigir derechos de los trabajadores?

Un sindicato puede decir aspirar a una sociedad sin clases y lo que quiera, pero su praxis siempre será aprovechando los marcos legales, por eso es un sindicato, sinó seria otra cosa.


Lo que no es COS ni LAB ni CNT ni SAT son sindicatos vendidos, sino combativos, pero reformistas lo son todos en praxi. Y añado, como toda organización política y social que existe hoy en el estado, independientemente del cuento teórico que venda
Reformismo... no siempre
14 feb 2014
Una cosa es utilizar marcos legales, y otra es basarse en los marcos legales.

Hay sindicatos que rechazan las vias expresamente legales de representación sindical, e incluso los hay que prefieren destruir el Capitalismo en lugar de reformarlo.

mercadona-madrid-2006.jpg
Sindicato Sindicat