Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Gran mobilització en suport a la vaga de Panrico
13 feb 2014
Prop de 1500 persones van recórrer els carrers de Sabadell en la marxa ciutadana de suport més nombrosa des de l’inici del conflicte


Divendres passat va tenir lloc una nova mostra de suport social a la lluita dels treballadors de Panrico contra els acomiadaments previstos en l’ERO que l’empresa va presentar el passat setembre. Com a resposta, la plantilla del centre de producció de Santya Perpetua, el més gran de l’estat, va iniciar una vaga indefinida. Després de 100 dies d’aturada, el comitè de vaga no es dona per vençut, agraeix el suport social rebut i convoca noves mobilitzacions.

La manifestació va començar a les set del vespre a la Plaça Creu Alta i va recórrer el centre fins arribar a la Plaça Sant Roc on representants de la plantilla i organitzacions que han estat donant suport a la vaga van realitzar diversos parlaments. Membres del comitè de vaga van remarcar que sense el suport rebut d’entitats i ciutadans en geenral la vaga no hauria durat tant temps. Un exemple es la caixa de resistència que segons els sindicalistes ha pogut recaptar més de 50000 euros per fer front a les despeses del conflicte. Els sindicalistes també van demanar que la Generalitat prengués partit en el conflicte i sancionés l’empresa per vulneració del dret de vaga, finalment van fer enviar un missatge de suport als treballadors d’altres empreses en vaga com Altom i TV3 i van fer una crida a “que conflueixin totes les lluites contra les agressions que la classe treballadora esta rebent dels patrons i el govern”.





Noves convocatòries


Segons Zaida, membre del comitè de vaga, l’empresa els hi exigeix 5 milions d’euros per “vaga il·legal”, va anunciar que convocaran a la ciutadania a afegir-se a la concentració de protesta que realitzaran el mateix dia del judici, el dia 13 de febrer als jutjats de Sabadell. Des de les 9 del matí estaran els treballadors concentrats contra el que consideren “una vulneració del dret de vaga”. Una altre data que la sindicalista considera important en la resolució del conflicte es el 20 de març, dia que es celebrarà el judici que donarà la raó a l’ERO de l’empresa o el tirarà enrere. Zaida va afirmar que “malgrat el desgast, si l’empresa continua en les seves posicions pensem mantenir-nos en vaga tot el temps que faci falta per aturar els acomiadaments i les reduccions de sou”.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat