Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: dones
Un grup de dones s’encadena a la Sagrada Família per exigir un avortament lliure i gratuït
12 feb 2014
Un grup de 40 dones s’ha encadenant aquest diumenge al matí al temple de la Sagrada Família de Barcelona en una acció de denúncia de la reforma de la Llei de l’Avortament, una de les més restrictives d’Europa, que ha volgut assenyalar lacomplicitat de l’Església catòlica en aquesta ofensiva contra els drets de les dones. L’acció ha rebut el suport de més de 100 persones concentrades a l’exterior de la Sagrada Família.Les activistes formen part dels col·lectius de dones feministes Acció Lila (Manresa),Assemblea de Dones Feministes de Gràcia(Gràcia), Gatamaula (Barcelona) i Justa Revolta(Sabadell), Horta Feminista (Horta) i col·lectiu de dones de l’Eixample.
IMG_1222 - copia.jpg
IMG_1221 - copia.jpg
IMG_1205 - copia.jpg

La reforma de la llei de l’avortament impulsada per Alberto Ruiz-Gallardón és una de les promeses electorals del Partit Popular que acontenta els sectors més conservadors de la dreta catòlica i suposa un retrocés fins a l’època franquista en relació al dret a la interrupció voluntària de l’embaràs. L’Església catòlica ha estat un dels principals instigadors d’aquest nou atac a un dret tan fonamental de les dones i acceptat pel conjunt de la societat. La reforma és un regal a Rouco Varela, president de la Conferència Episcopal, que el passat més de desembre va assenyalar que "es reconeix almenys el no-nat com un gran bé jurídic que ha de ser custodiat i protegit per la llei".

No només suposa un atac sobre els drets i els cossos de les dones sinó que es tracta també d’unamesura classista, hipòcrita i discriminatòria. Tal i com recorda el manifest que s’ha llegit durant l’acció, “la nostra societat quedarà dividida entre aquelles que sí que podran exercir el seu dret a decidir sobre sí mateixes (pagant un viatge a un país on l’avortament sigui legal) i aquelles que, si volen exercir el seu dret a decidir, hauran de fer-ho de manera clandestina, insegura i il·legal”.

Les manifestants han reclamat que la sanitat pública garanteixi el dret a l’avortament lliure i gratuït, sense supòsits ni tuteles, perquè cap dona es vegi empesa a avortar clandestinament en condicions de risc per la seva salut. I han recordat que si la llei masclista és finalment aprovada i l’Estat no garanteix el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, les dones es tornaran a organitzar, tornaran a desobeir i tornaran a avortar amb els seus propis mitjans tal i com històricament han fet.

El meu cos, la meva decisió, la nostra resposta!

No ens obligareu a parir!

més info a: avortemlacontrareforma.blogspot.com

Vídeo:http://www.youtube.com/watch?v=IoDDpVEpSwM
Mira també:
http://www.youtube.com/watch?v=IoDDpVEpSwM
http://avortemlacontrareforma.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat