Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Dues manifestacions clouran la quinzena d’accions descentralitzades per l’avortament lliure i gratuït
11 feb 2014
8f BÁRBARA BOYERO.jpg
NORA MIRALLES / @NORAMMC | 10/02/2014


Nombrosos col·lectius feministes d’arreu dels Països Catalans havien advertit que aquest inici d’any aniria carregat d’accions i de mobilització als carrers contra el projecte de Llei d’interrupció de l’embaràs presentat pel ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón. La més restrictiva des del franquisme, coincideixen els grups que s'hi oposen. Durant les darreres dues setmanes s’han dut a terme, en el marc d’una jornada de lluita descentralitzada sota el nom d’ #AvortemlaContrareforma, més d’una desena d’accions arreu del territori, encaminades a “assenyalar el Partit Popular (PP) i l’Església Catòlica com a culpables de posar en risc la vida de les dones, d’infantilitzar i d’intentar tutelar els seus cossos”, segons un dels comunicats amb què han reivindicat les accions.

Així, diumenge al migdia un grup de quaranta dones van protagonitzar una encadenada de dues hores a les portes de la Sagrada Família, abillades amb màscares i antifaços. Al temple, on fa una setmana havia tingut lloc una altra acció feminista amb el mateix rerefons, s’hi va convocar, també, una petita concentració de suport que va evitar que les activistes, que pertanyien a col·lectius com Gatamaula (Barcelona), Acció Lila (Manresa), La Trama Feminista (Sants), Dones Feministes de Gràcia (Gràcia), Grup de dones d’Horta (Horta) i Justa Revolta (Sabadell), fossin identificades.

A la mateixa hora, unes 70 persones participaven d'una performance a les escales de la Catedral de Tarragona, en una mobilització convocada pel col·lectiu feminista Cau de Llunes (Tarragona) i per l’Esquerra Independentista del Camp (EIC).

Dissabte va tenir lloc una de les mobilitzacions més nombroses d’aquest febrer en lluita, que va aplegar unes 1.500 persones a Sabadell, convocades per la plataforma Vallès per l’Avortament Lliure i Gratuït. Durant la mobilització es van realitzar diverses accions i una trentena d’activistes van ser identificades davant del Casal Can Capablanca per un dispositiu policial desproporcionat que les va retenir gairebé una hora. A Palma (Mallorca), un grup de persones va irrompre a l’església de Sant Miquel amb una pancarta mentre s’hi celebrava una missa. Mentrestant, a Barcelona, tenia lloc una concentració a les portes de la Catedral.

Per altra banda, grups feministes autònoms han reivindicat, a través del portal barcelona.indymedia.org, els atacs a la Fundació Vidal i Barraquer, al barri de Sant Gervasi de Barcelona, que acusen de complicitat activa amb la Conferència Episcopal, i les instal·lacions de Ràdio Estel, emissora de l’Arquebisbat de Barcelona.

El 5 de febrer va ser el dia escollit per denunciar el Partit Popular, impulsor de la restrictiva llei. Es van convocar concentracions a Reus i Sabadell, a la seu de Barcelona s’hi va realitzar una acció simbòlica amb dones estirades al terra cobertes amb llençols, que representaven a les futures mortes en avortament clandestins, i a Manresa i a Tarragona van tenir lloc dos escarnis als regidors del PP respectius.

La quinzena de lluita es clourà amb dues manifestacions, la primera el dia 14 de febrer a la Delegació del Govern de Barcelona i la segona el dia 19 de febrer a la Plaça Sant Agustí de València.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/dues-manifestacions-clouran-quinzena-d%E2%80%99accions-descentralitzades-l%E2%80%99avo

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat