Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Manifesto de la Marxa de la Dignitat del País Valencià
11 feb 2014
Les organitzacions que coordinen les Marxes del 22-M al País Valencià fan públic el manifest amb les demandes de la lluita.
MANIFEST



Contra l’atur, la precarietat, les retallades i la repressió.

No al pagament del deute. Prou de retallades. No a la Troika.

GOVERN DIMISSIÓ!


Comencem el 2014 sense cap millora pel conjunt dels treballadors, immerses en una crisi capitalista sense precedents i sense messures per part d’aquest govern il.legítim que no siguen més misèria, precarietat i repressió, uns governants que es mostren com reals representants de la banca, la patronal i el gran capital sota les ordres de la Troika (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional).


Vivim una situació que cada minut ens porta cada vegada més al límit, per situació contra la qual, totes i tots hem de començar a donar una autèntica resposta col·lectiva i massiva, lluitant des de la base, des del nostre territori i a l’uníson. Perque cada dia que passa es fa més agònic i difícil.

Al País Valencià, ja som desenes de milers les famílies que hem perdut les nostres cases, o que no rebem les ajudes a la dependència. Som més de 800.000 les que no tenim feina remunerada i ens trobem aturades. Al País Valencià, ja som desenes de milers les persones treballadores sense prestacions, ni subsidis. O I som més d’un milió les persones que vivim per sota del llindar de la pobresa… i tot això mentre el PP “valencià” continua retallant,desfent i robant la sanitat, l’educació, la cultura, les jubilacions, RTVV i altres serveis públics. Continuen privatitzant tot allò rendible i desgraven impostos als que més tenen (banquers, patronal, església, etc.)

Al País Valencià, som desenes de milers els i les joves, i no tan joves, que hem d’emigrar, per mirar de guanyar-nos la vida d’alguna forma. Això mentre continuen tancant empreses impunement… destruint la majoria del teixit productiu real (industrial i agrari), que podria donar feina a la majoria de la població.


En aquest context les dones ja fa temps que tenen menys drets, a viure sense violències o a decidir sobre el seu propi cos i sobre la seua planificació familiar.


Al País Valencià, per haver nascut en algun altre racó del món, per tenir un altre color de pell, o una altra religió... i ser pobre, et lleven els drets fonamentals (sanitat, educació, etc.), fins al punt de poder-te empresonar al CIE, sense haver comés cap delicte.


Per parlar la nostra llengua al País Valencià, o simplement per voler viure amb normalitat en la nostra terra, poden arribar a multar-te, o fins i tot, condemnar-te a presó... com durant el franquisme, però ara ho anomenen democràcia.


Les sancions per exergir la llibertat d’expressió o el dret a desobeir lleis injustes són molt greus però els corruptes no van mai a pressó ni paguen el mal fet.

Mentre el govern continua regalant diners als grans constructors, energètiques, banquers, empresaris, etc., ens deixen sense treball, sense casa, sense sanitat, sense pensions, sense beques, sense escoles i sense estudis, sense futur, sense vida!

Ens augmenten els impostos, els preus de l’energia i dels productes bàsics, etc., als i les que a qui menys tenim, mentre minimitzen les cotitzacions de la patronal a la Seguretat Social, per “crear ocupació” i tanquen els ulls davant el frau massiu i l’evasió de capitals. I sense diners, ja no tenim ni treball, ni casa, ni com sobreviure.

Tant el PP, com el PSOE, en són responsables. Per això feren la Reforma Constitucional de 2011, un Tractat de la Unió Europea i una Llei Orgànica de 2012, per garantir el pagament del deute i carregar-se qualsevol institució pública (com l’estatut d’autonomia del País Valencià), si no es redueix el deute (és a dir, els serveis públics), quan i com ho demanen.

Els drets socials es van conquerir després de molts sacrificis i no estem disposats a perdre’ls. Des de la política exigim la transformació de l’economia al servei de la humanitat per garantir el compliment d’aquests drets de manera universal.



És per això que exigim:


■Tombar totes les contrareformes que se’ns han imposat (laborals, de les pensions, educatives, de l’avortament, 15/97, de repressió ciutadana, etc.)

■Un pla real contra l’atur i una renda bàsica.

■La paralització de tots els desnonaments, garantint el dret fonamental a l’habitatge i els serveis bàsics d’aigua i energia.

■Uns serveis públics de qualitat, universals i gratuïts.

■Unes polítiques efectives i reals d’igualtat d’oportunitats, independentment de l’origen, el sexe orientació sexual, identitat de gènere, diversitats o l’edat de les persones.

■Garantir la devolució dels préstecs a la banca i la seua nacionalització, juntament amb totes les empreses i sectors estratègics.

■Una política fiscal en la que realment
paguen més els que més tenen, que garantisca la despesa social pública, per damunt de qualsevol altra cosa.

■Garantir la defensa del nostre dret a decidir, en tots els àmbits, com a persones, com a treballadores i com a poble. Perquè exigim una democràcia de veres.




Per avançar en la construcció de la unitat i del poder popular… avancem amb les Marxes de la Dignitat per arribar a Madrid el 22 de març de 2014!



Volem viure i treballar, amb dignitat, a la nostra terra, amb la nostra gent!

Per defensar tot allò que és, i ha de ser, nostre, la lluita és l’únic camí!

Pa, treball, sostre, drets i dignitat per a totes les persones treballadores!!
Mira també:
http://intersindical.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa