Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Dia internacional contra la mutilació genital femenina
06 feb 2014


La mutilació genital femenina (que es realitza a moltes nenes abans dels 15 anys) és una pràctica cruel que atempta contra els drets humans fonamentals de les dones i nenes i comporta enormes riscos per a la seva salut. De fet és reflex d'una desigualtat molt arrelada i una brutal mostra de violència contra les dones.

Tot i que aquesta pràctica esta reconeguda pels organismes internacionals com una violació dels drets humans, l’Organització Mundial de la Salut calcula que al voltant de 5 milions de nenes pateixen encara avui aquesta brutal pràctica. Tot i que normalment aquesta pràctica la realitzen dones de la comunitat, cada cop més també es practicada per professionals sanitaris (al voltant del 18% de les mutilacions que es realitzen actualment segons la OMS).

Cal que des de la comunitat internacional treballem amb enfocaments amplis i sensibles des del punt de vista cultural per tal de garantir els drets bàsics cap a tot el col•lectiu de nenes i dones en risc de patir una ablació, i seguir treballant per acabar amb aquesta pràctica:

- El dret a no patir violències, lesions, abusos, tortures o tractes cruels. inhumans o degradants.

- El dret a la protecció envers les pràctiques tradicionals perjudicials.

- El dret a prendre decisions sobre la pròpia vida reproductiva.

- El dret a la salut.

- El dret a la igualtat.



Demanem a les administracions a no mirar cap a una altra banda i tenir tolerància zero envers la mutilació genital femenina.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat