Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: altres temes
Com romandre en el sistema sense deixar-se arrossegar pel corrent
05 feb 2014
La cultura del capitalisme en l'home modern .
78d2e9e967878f2f789ef97605ea8627_XL.jpg
La possibilitat d'entendre el funcionament del sistema capitalista passa per la concepció que té cada un dels individus que l'integren . Les interpretacions subjectives de l'individu estan subjectes als fets i esdeveniments que es donen en el seu entorn , prèviament modelades per la propaganda i la formació de l'opinió pública creada pels mitjans de comunicació .

Les tradicions i costums d'un determinat lloc són la totalitat de la cultura que pertany a un territori . I la cultura , és el que determina en major o menor mesura la personalitat de l' individu. La ruptura del pensament cultural és primordial per entendre el sistema en què vivim , perquè és el nexe d'unió que hi ha entre l'individu i el sistema , ( entès com el conjunt de la societat) .

La possibilitat de poder executar un altre " model " de societat més justa passa per la transformació de l'individu a nivell " intel · lectual" i cultural ( psicològic o espiritual ) , que és en el fons, el que canvia el pensament i la voluntat de l'individu , en aquest punt l'educació en els primers anys de l'home és essencial per entendre la totalitat del món al qual pertanyem i vivim en ell tots nosaltres .

Si entenem aquest plantejament en tota la seva dimensió , és el principi cap a un nou despertar a la consciència de l'home , perquè saber el que és realment la naturalesa del pensament és la clau perquè canviem radicalment les nostres vides , i això es pot dur a terme si hi ha una voluntat de canvi real i profunda en tots nosaltres sense cap tipus de barrera psicològica que ens impedeixi veure amb la suficient claredat la naturalesa dels fets que es donen i els seus perquès .
Mira també:
http://matapuces.blogspot.com.es/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa