Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: altres temes
ÚLTIMA HORA | Troben mort a la seva cel·la al pres basc Arkaitz Bellón
05 feb 2014
Etxerat ha informat de la mort del pres basc Arkaitz Bellón, que es trobava empresonat a la presó de Port de Santamaría (Cadis). Segons la informació de què disposa Naiz, el cadàver del pres d'Elorrio, de 36 anys, ha estat trobat al seu llit durant un recompte. Bellón tenia fixada la seva data de sortida en el pròxim mes de maig, després de passar tretze anys a la presó. Els advocats de confiança i la família han sol · licitat personar-se en l'autòpsia mitjançant un metge de confiança.
arkaitz.jpg
Institucions Penitenciàries (IIPP) ha explicat, a través d'una nota, que els funcionaris han trobat a Bellón immòbil al seu llit «després del descans posterior al menjar. Avisats immediatament els serveis mèdics del centre, van constatar que l'intern es trobava sense vida i sense cap signe extern de violència. L'intern romania sol a la cel · la, en trobar classificat en 1r grau de tractament ».

El comunicat afegeix que «no constaven antecedents de patologies mèdiques que poguessin fer predictible aquest desenllaç» i que «la seva mort apunta a causes naturals», si bé s'ha «ordenat l'obertura d'una informació reservada».

Actualment es trobava a Puerto de Santamaría (Cadis). Anteriorment va estar a Sevilla, on el passat març va ser objecte d' una pallissa per part de funcionaris . També va denunciar agressions a Puerto III el 2010 i a Algesires en 2008 . Al desembre de 2007, els seus familiars van patir un accident de trànsit quan anaven a una visita a la presó d'Herrera.

Etxerat ha subratllat la gravetat d'aquest succés i ha recordat que el pres d'Elorrio «es trobava dispersat a més de 1000 quilòmetres d'Euskal Herria». El col · lectiu de familiars ha denunciat que «la dispersió, a més de suposar un càstig afegit tant per a presos com per a familiars, possibilita agressions i successos tan tràgics com aquests. Des Etxerat volem recordar que aquesta és la tercera mort que es registra en menys d'un any després dels morts de Anjel Figueroa i Xabier López Peña ».
Mira també:
http://www.naiz.info/eu/actualidad/noticia/20140205/hallan-muerto-en-su-celda-al-preso-de-elorrio-arkaitz-bellon

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat