Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: laboral
Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
04 feb 2014
El passat octubre la secció sindical CGT/PSA publicava el seu butlletí “Utopia” i a la portada apareixia una dona despullada sense tenir cap relació amb l’article publicat. Pots veure a la imatge la portada.
Molts treballadors i treballadores d’autobusos ens vam quedar sorpresos per aquesta imatge i des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) vam demanar a CGT/PSA si ens podien donar una explicació sobre els motius d’aquesta imatge. Pots veure a la imatge la piulada on demanàvem alguna explicació al per què d’aquesta fotografia.

La resposta va ser el silenci. No sabem si hauran contestat als col·lectius feministes que els hi van preguntar també.

En qualsevol cas, a dia d’avui, seguim sense saber a que venia posar una dona despullada amb un text dintre per nosaltres incomprensible.

Desgraciadament, el que semblava un cas aïllat de masclisme potser no ho és tant.

El passat 9 de gener Carlos Garcia, delegat per CGT al Comitè d’empresa d’autobusos de TMB i secretari d’Acció sindical de la CGT de Catalunya va anar una mica més lluny.

twitterParticipant en una tertúlia del programa “La tribu” de Catalunya ràdio Carlos Garcia va afirmar a la pregunta del locutor sobre quin era el col·lectiu que pitjor conduïa amb una resposta que va definir com a “políticament incorrecta” per assenyalar a les dones.

El programa anava sobre treballar al volant i a la taula de la ràdio hi havia un taxista, una camionera i ell com a conductor d’autobús.

Quan Carlos Garcia va afirmar “que les dones bones conductores són molt bones conductores” però que “en general quan hi ha alguna cosa estranya i mires és una dona”, la dona que treballa de camionera va exclamar: “ja hi som!”.

Aquí pots trobar el programa complet. (Pots escoltar-ho al minut 23’43”)

Després d’afirmar que les dones són el pitjor col·lectiu en la conducció va remarcar que era “la veritat”.

I la pregunta és, exactament, quina “veritat”?

Va presentar un estudi científic Carlos García per afirmar això? No.

Va mostrar alguna estadística Carlos Garcia que avali la seva tesi? Tampoc.

La “seva veritat” és el prejudici típic i tòpic d’un masclista. I, com a mínim, el que hauria de fer és demanar disculpes per alimentar idees masclistes com aquesta.

Suposem que conscient de la ximpleria masclista que acabava de dir va assenyalar després que totes les dones que condueixen a autobusos de TMB són boníssimes conductores.

Ja se sap, els prejudicis es cauen a terra quan els contrastes amb la realitat més propera.
Mira també:
http://costb.wordpress.com/2014/01/23/preocupants-tics-masclistes-de-la-cgtpsa-dautobusos-de-tmb/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
04 feb 2014
Unió obrera
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
04 feb 2014
Por que no te presentas a las eleciones europeas otra vez y dejas de dar la brasa .
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
04 feb 2014
Josep,vas marxar de ccoo, despres de cgt, ...
amb la teva estrategia crec que errada de atacar continuament als teus ex companys com Mercader, ara a Garcia,quin sera el proxim.. etc... lo unic que aconsegeixes es que la pretesa voluntat de la CUP de barcelona de aturar el trasport algun any durant el congres de telefonia movil amb una vaga mai es produira , saps que sense el de cgt de bus i metro mai s'aturara els trasport public a bcn.

ah i dubto molt que com son ara les eleccions sindicals a tmb , els que voten a tmb no llegeixen gaire a indymedia barcelona, pocs vots treuras per publicar aqui enllaços al teu bloc.
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
05 feb 2014
Doncs a mi, al marge d'altres consideracions, em sembla censurable el que he pogut veure i escoltar.

No desvieu el tema de la conversa.
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
05 feb 2014
Garganter, deja de dar la chapa! Si una imagen vale más que mil palabras es la tuya coleguita. ¿O es que ahora tienes sensibilidad hacia el genero?

Si algo desprende tu imagen, tus gestos y tu discurso, es puro garrulismo Varon Dandy.... Me jode la patraña de portada de CGT, pero al margen de eso, más me jode que machitos de 3 al 4 como tu y tu grupito de Hooligans, genereis primero una crítica a 3eros, sin antes asumirla sobre vosotros mismos.

Muestra de ello es intentar sacar redito o prestigio para tu sección sindcal, intentando asumir un discurso, que ni entendeis ni con el que os comprometeis. Si fuerais tiarrones conscientes, seguramente no habrías hecho esta pedazo de mierda.... Y ale, el domingo bebercio y al football, que hay que lucir los tatoos de Macho Alpha.

Hipócritas....
A garganter
05 feb 2014
British-hooligans.jpg
Garganter i els seus fidels, uns nois antipatriarcals.
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
05 feb 2014
Jo crec que una opinió, que pot ser equivocada o no, no converteix a una persona en masclista.
Crec que s'ha de coneixer a la persona.

Haveu trigat en trovar quelcom a criticar, la caza de bruixes o com desprestigiar a un sindicalista lluitador, mes propi, si es que no ho es, de "inteligencia" policial...

No se, pero valla quantes molesties per currar-se un article, com si no hi haggesin fills de puta integrals, entre les files dels enemics... clar que es mes curro d'investigació i es mes facil machacar, al que tens al costat, sense pietat.
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
05 feb 2014
Este es el motivo que hay detrás del conflicto Gargante.... Ahora teñido de tintes feministas, valorad vosotras mismas!

CUP/COS presentan una querella
criminal contra los Directivos de TMB.

Denuncian que el pago de la indemnización del "bocadillo" se haya extendido a toda la plantilla de conductores. Prefieren que el dinero esté en manos de los políticos de turno antes que en el bolsillo de los trabajadores que no se adhirieron a la demanda de CGT PSA y ACTUB....

Fuente: http://www.cgtpsa.com/pdf/111.pdf


¿Gargante ahora feminista? juasjuasjuas... Deja de dar la chapa.
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
05 feb 2014
És curiós la complicitat d'alguns suposats anarquistes HOMES quan el que es tracten són denúncies de masclisme

Del Garganté, de la COS, etc. es pot opinar el que es vulgui, però el fet que es denuncia aquí en concet és un, el masclisme de la publicació aquesta de CGT és el que és. Haver de ficar la clàssica tia bona despullada a la portada dient el "a mi solo me gustan obrer@s" és veritablement FASTIGÓS, ho faci qui sigui, i en aquest cas ho ha fet CGT busos


Però clar, NOMÉS amb els temes de gènere alguns HOMES els hi treuen tota importància i desvien el tema... porcs masclistes us haurien de penjar dels collons a tots
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
05 feb 2014
No se puede desvincular la denuncia de quien denuncia. No se puede atacar de machista siendo tu un machista.

¿Lo patético?,

a) Sacar una portada como la de CGT Buses y las declaraciones de Carlos.

b) Intentar desprestigiar a alguien utilizando el feminismo y tener claras actitudes machistas. (Como es el caso de Gargante)

Pero... !que rápido sacas las tijeras! y... cierto, muchos Anarquistas no se lo curran, pero... ¿Acaso por declararte "Socialista" y "Feminista" como la EI, ya te conviertes en un ser consecuente? Creo que tan lejos está la EI de conseguir esa consecuencia en sus actitudes, como Gargante de ser feminista... Sois pura POSE!!
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
05 feb 2014
És masclime fastigós, tant la portada com les declaracions. Deixant de banda si el garganté ho és o no, no el conec, per tant no opino.Altre cosa és que les eleccions sindicals facin sortir aquesta portada d'octubre juntament amb les declaracions.
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
06 feb 2014
menuda pocilga... denuncian una portada ASQUEROSA y lo único que se les ocurre decir es que en COS hay un tío con tatuajes y muy machote, desviando completamente la atención. A eso se le llama complicidad. Putos cerdos.
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
08 feb 2014
Hola tot@s. Soc Carlos delegat de CGT a bus i el que va anar a Catalunya Radio al programa "la tribu". Si heu escoltat l´audio doncs esta clar que era un programa distes que anava mes sobre anecdotes que coses serioses. Es en aquest contexte en el que dic lo de les dones al volant. Evidentment va ser una ximpleria i si a alg@ he molestat ho ofes demano perdo. En breu la seccio sindical treuren un comunicat en que acceptem les critiques, retiren l´utopia, i volen corregir la situacio, ara be sense passar per alt que els atacs venen de una persona que no te cap mena de miraments per aconseguir els seus fins politics i sindicals. Salut
Re: Preocupants tics masclistes de la CGT/PSA d’autobusos de TMB
10 feb 2014
Com que era un programa distès doncs

NO PASSA RES PER SER UN MASCLISTA I RESPONDRE a la pregunta

QUIN ÉS EL COL·LECTIU QUE PITJOR CONDUEIX?

LES DONES.

En canvi totes sabem que algú que porta tatuatges i pràctica un sport com la boxa és un masclista, perquè l'aspecte físic és el més improtant i com que a mi em sembla un duraques li dic masclista i em quedo tan ample.

En el fons aquest debat no va enlloc però no oblidem que:

- Carlos reconeix (quin remei!) que va fe rles declaracions que va fer a la radio i va publicar una foto sexista en la revista de la CGT: la qual cosa són fets.

- A Garganté se l'acusa de tenir actituds masclistes (evidentment per l'aspecte físic) però no se n'aporta cap ni una, doncs serà que aquestes no existeixen.

ANEU-LI SEGUINT EL JOC AL TRAIDOR DE CLASSE CARLOS, i a partir d'ara sols veureu a la CGT-PSA fent declaracions d'intencions, bonics discursos sobre al lluita... i CAP VAGA I MOLTS PACTES FIRMATS AMB CCOO, UGT I L'EMPRESA! El temps posa cadascú al seu lloc, si analitzem el que ha passat els 2 darrers anys a TMB veurem qui és un lluitador i a qui li agrada pactar, qui fa sindicalisme i qui es presenta a eleccions per sentir-se més important que els seus companys i anar pactant amb l'empresa, qui enfronta per damunt dels vostres prejudicis i qui calla i otorga un cop rera l'altre declarant que vol lluitar PERÒ QUE ARA NO ÉS EL MOMENT QUE CAL ESPERAR... I AIXÍ UN COP I UN ALTRE!
Sindicato Sindicat