Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: altres temes
La societat de l'odi. La violència com a via d'escapament per a l'home frustrat.
03 feb 2014
L'home frustrat busca incessantment en la seva vida subterfugis i bocs expiatoris per justificar la seva conducta, i també poder d'aquesta manera donar-li un sentit coherent a les seves accions.
Si entenem que la violència en l'home s'ha convertit en la principal eina i força generadora per posar en marxa i mantenir en funcionament el motor del sistema i les relacions en la societat actual , podrem destriar que el conflicte que s'origina en l'home i les relacions que té , acaba alterant la realitat dels fets que esdevenen al seu voltant .

L'home frustrat busca incessantment en la seva vida subterfugis i bocs expiatoris per justificar la seva conducta , i també poder d'aquesta manera donar-li un sentit coherent a les seves accions .

La capacitat d'auto - engany del subjecte és la conseqüència de l'entorn en el què interactua i el grau d'auto - engany variarà segons l'ambient en el qual es desenvolupi la seva vida , entre d'altres factors intervindran , les relacions amb els seus semblants , la propaganda , la cultura , l'entreteniment , l'educació, etc .

Una altra de les vies d'escapament per a l'home frustrat és l'ús de la violència psicològica a manera d'intercanvi d' humiliacions amb els seus semblants , el grau i la forma d'aquest variarà també segons l'entorn en què es trobi.

Una altra de les vies d'escapament per a l'home frustrat és el menyspreu cap als seus semblants - no cal oblidar que no deixa de ser un altre tipus de violència - , com el racisme , la xenofòbia , el xovinisme , els nacionalismes , la religió , la política .

La integració de l'home en un sistema violent conformarà la percepció que té del món i acabarà també per consolidar el seu caràcter , de manera que la violència passa a ser la norma i el seu ús un manament a complir per a l'home .

Un altre factor determinant en la conducta de l' home és la hipocresia , mitjançant aquesta es desenvolupa com a ésser humà i s'auto - enganya per justificar la violència com a mitjà de supervivència .
Mira també:
http://matapuces.blogspot.com.es/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La societat de l'odi. La violència com a via d'escapament per a l'home frustrat.
04 feb 2014
Molta violència ha estat desviada a aquests llocs que esmentes perquè se'ns ha negat la possibilitat fer-la servir en els moments on és de sentit comú fer-ho.

Avui la violència es verbal, gestual, emocional, fins i tot racional, i és més present que mai. La violència factual, en canvi, cada cop és menys políticament correcte, i de fet ja no es pot fer servir en cap situació que seria de justicia, només ens la deixen fer servir per dominar en nom del poder, pegant a la nostra dona, als nostres fills, al nostre gos, etc.

I aviat tampoc ens deixaran, però no perquè els dominats deixem de rebre, sinó perquè els especialistes en apallissar ja arribaran a tot arréu, o perque les pallisses emocionals seran tan perfectes que la violència factual podrà ser desterrada.

No ajudem a desterrar la violència, ja que la necessitem per viure i ser lliures, però exercida amb precissió cap als nostres enemics, i mai cap a qui ens estimem.
Re: La societat de l'odi. La violència com a via d'escapament per a l'home frustrat.
04 feb 2014
1- la violència pot ser contra persones o contra institucions. entenc que la primera és un problema social i la segona solament un fenòmen. jo penso que ni és bona ni és dolenta de per si. és un fenòmen objectiu inevitable

2- pot semblar paradoxal, però el pacifisme no necessàriament ha de refutar la violència i les armes, sinó solament el seu ÚS.

3- convinc que no és bo idealitzar la violència. la mort aliena o pròpia no és cap joc.

4- l'argument de que l'autoritarisme està justificat, donat que el capitalisme també ho fomenta; penso que no és vàlid donat si aspirem a canviar...

5- les armes s'utilitzen en contades ocasions. en la majoria de revoltes no.
cal pensar, però que realment una visió contrària al segon tipus de violència no deixa de ser burgesa.
Re: La societat de l'odi. La violència com a via d'escapament per a l'home frustrat.
05 feb 2014
ostres, avui he tingut un malson. en ell unes vaques pasturant començaven a explosionar. primer pensavem que eren mines, però després veiem que un exercit els estava disparant. llavors el poble es revoltava en defensa de les vaques i jo treia un trabuc i començava a disparar. pres de la follia -era dels pocs que en tenien- volia exibir-me i en la meva vesània acabava per disparar a la cara d'un nen del poble. sort que era una arma de fogueix, tot i que m'advertien, si al fer divuit anys té problemes de visió ja sabrem el motiu.
en segon lloc feien una manifestació antifa contra els militars i jo m'aturava a un bar. perdia els diners per culpa de la droga i el mòbil. el del bar em feia un intercanvi de mòbil i el nou duia una esvàstica. jo reaccionava furibund. finalment trobava el meu a la bossa.
Sindicato Sindicat