Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Creació d'una XARXA D'ESTUDIS d'autogestió del coneixement
03 feb 2014
Som un grup de persones que formem o hem format part d'alguns grups d'estudi, i estem interessades en la creació d’una xarxa d'estudis. Creiem que és interessant crear una alternativa formativa palpable d'autogestió del coneixement que estigui a l’abast i pugui empoderar cada cop a més gent.
Convoquem una reunió oberta perquè juntes discutim quin tipus de coordinació a nivell de formació alter-sistèmica seria interessant que existís. Des del grup impulsor pensem que en un inici aquesta xarxa podria servir per promocionar els grups d’estudi ja existents i per fomentar la creació de nous grups.

Convoquem qualsevol persona interessada el diumenge 16 de febrer a les 17h al banc expropiat per tal de saber la vostra opinió sobre la proposta i construir conjuntament aquesta nova xarxa per un canvi profund de la nostra societat. Us preguem que confirmeu la vostra assistència a la reunió o digueu si esteu interessades en rebre informació sobre l'avenç de la xarxa enviant un correu electrònic a xarxadestudis (at) gmail.com.

A continuació us exposem resumidament els motius que ens mouen a fer aquesta convocatòria i l'ordre del dia de la reunió proposat per a que pugueu pensar-hi prèviament:


Motius que ens mouen a fer aquesta convocatòria:

Què ens trobem?

Ens adonem que el món en què vivim està basat en la dominació dels éssers humans sobre els éssers humans i la natura. Les dinàmiques del sistema capitalista-estatal generen cada cop més desigualtats i ens allunyen de la presa de decisions sobre el que ens afecta a totes. A aquesta societat li són intrínsecs i imprescindibles valors com l'individualisme, l'egoisme, la competitivitat o l'hedonisme per tal de prosperar.

En concret, l'educació, tal i com està plantejada actualment, serveix al sistema com a eina per a generar individus capaços de perpetuar-lo a partir d'un saber elititzat, filtrat, especialitzat i manipulat. Tot i que se'ns diu que actualment comptem amb la generació més ben preparada de la història, la preparació de què se'ns parla serveix únicament per a enfortir el sistema de dominació actual i seguir sent-ne totalment dependents.


Què volem construir?

Amb aquest estat de les coses, des del grup impulsor pensem que és necessari un canvi profund de la societat encaminat a construir formes d'organització social horitzontals en tots els àmbits i a acabar des de l'arrel amb les estructures de jerarquia i representació. Volem recuperar el cooperar i el compartir, la sintonia entre el bé personal i el bé col·lectiu, el viure segons principis d'estima i fraternitat, el sentit de l'esforç col·lectiu i desinteressat, l'esperit crític...

Creiem que la formació ha de ser part d'aquest canvi integral i ha d'estar encarada a formes d'aprenentatge col·lectiu i horitzontal, que complementin l'estudi reflexiu individual. Apostem per models d'autogestió de l'aprenentatge on totes tinguem la mateixa oportunitat d'aportar al grup. Pensem que s'ha d'abordar el coneixement d'una forma holística, tenint en compte una visió ampla i global, sense caure en el reduccionisme.

Pensem que una bona manera de catalitzar aquest canvi és enllaçar les diferents iniciatives formatives per enfortir-les, per fer difusió conjunta, per arribar a més gent i promoure que s'empoderin; i per a la llarga, qui sap si algun dia, crear una alternativa real al sistema educatiu actual.


Ordre del dia proposat:
0. Presentació de la reunió i lectura i discussió de l'ordre del dia (15')
1. Presentació de les assistents (15')
2. Com ens imaginem la xarxa: (45')
Per a què pot servir?
A llarg termini què podria esdevenir?
Quines potencialitats té?
A qui o què hauria d’enxarxar? Què entenem per grups d'estudi?
3. Funcionament de la xarxa: (30’)
Com podria funcionar la xarxa?
Creiem necessari tenir unes bases que defineixin la xarxa?
Qui pot esdevenir membre de la xarxa?
4. Lectura de propostes i decisió sobre aquestes. (15’)
5. Propers passos (calendarització i responsabilitats) (15')
6. Lectura d'acords i següent reunió si s'escau (15')

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Creació d'una XARXA D'ESTUDIS d'autogestió del coneixement
03 feb 2014
La reunió és: DIUMENGE 16 DE FEBRER A LES 17H al Banc Expropiat de Gràcia

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more