Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
El passat 31 de gener, després de la manifestació en suport al Banc Expropiat, es va ver pública l'okupació d'una antigua sucursal de Catalunya Caixa, que portava més de 3 anys buida, per part d'un grup de joves. Fem un breu resum del cap de setmana.
image.jpg
Des del 8 d'abril del 2013, el jovent de Gràcia no comptava amb cap espai autogestionat, des de que li van arrebassar l'emblemàtic Casal Popular de Gràcia, situat al bell mig de la Vila. Després de mesos de treball i de teixir complicitats amb altres espai alliberats de la Vila, el jovent de Gràcia ja compta amb un Nou Casal.

Després de la manifestació en suport amb el Banc Expropiat, un centre social fruit de l'okupació d'una antigua sucursal de Caixa Tarragona que amb la fusió de caixes va passar a mans de Catalunya Caixa , i que actualment ha esdevingut un espai imprescindible per construir i fer realitat la solidaritat i el suport mutu. Però la directiva de Catalunya Caixa no ho entén així i ha denunciat el Banc Expropiat, involucrant-lo en un procés judicial. Les veïnes de Gràcia han decidit presentar una campanya perquè l'entitat bancària retiri la denúncia.

En el marc d'aquesta campanya, es va ocupar l'antiga sucursal, situada a Travessera de Gràcia amb Bailèn. Des de divendres, ja són tres dies d'okupació, que han esdevingut un punt de Trobada del jovent i amb una agenda d'actvitats completa. Destacant els diferents àpats populars, les converses amb els veïnes que mostraven el seu suport i intercanviaven opinions i l'assemblea de joves que es va celebrar diumenge amb la participació d'una seixantena de joves, que es van organizar per comisiones per tal d'organitzar aquesta setmana i acondicionar l'espai.

Per aquesta setmana s'han organitzat diferents activitats al Nou Casal Popular:

- dilluns 3: cinefòrum, la Fuga de Segovia a les 19h.
- dimarts 4: Passi del documental 4F, després de sopar
- dimecres 5: nit de monòlegs, després de sopar
- dijous 6: jam session de 20h a 23h.

A més, cada dia de la setmana es realitzaran esmorzars, dinars i sopars populars.

Nou Casal Popular de Gràcia,

3 de febrer del 2014, Vila de Gràcia (Països Catalans)

Poder seguir l'activitat del Casal a través del compte de twitter @casalgracia
Mira també:
http://www.gracia.arran.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
Omplim els Països Catalans de casals i ateneus populars!

VENCEREM!
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
Companys i companyes d'Arran: si esteu participant d'aquest projecte (que és obvi) perfecte, si a més sou la gent que l'ha impulsat, millor encara. Però si realment voleu un espai dels joves i les joves de la Vila i que no es vegi com "el Casal d'Arran" estaria bé no posar l'enllaç a la vostra pàgina en la notícia sobre el Nou Casal. Si és error, cap problema, si és escombrar cap a casa, queda lleig.

Malgrat tot, molt bona feina (tant vostra com del Banc Expropiat) i ens veiem al Nou Casal.
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
El cert es que la prepotència d'aquesta gent ja cansa, en general em porte molt bé en molta gent de l'EI i en alguns dels seus nuclis en concret, però últimament alguns arriben a fer una pudor impensable, dir que "el jovent de Gràcia no comptava amb cap espai autogestionat, des de que li van arrebassar l'emblemàtic Casal Popular de Gràcia", quan precisament l'espai es va okupar durant una manifestació en defensa del Banc Expropiat (un espai autogestionat a la vila de gràcia per si no us havíeu adonat) no és de no adonar-se'n o no tindre cura, al meu parèixer, és directament manipular i voler amagar les lluites que no són pròpiament seves.

Humilitat.
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
la veritat es que no se que pinta una estelada alli, son ganes de tocar els collons per part dels de sempre, si voleu que sigui quelcom per a tot el jovent, perdo, pero aixo no ho es! aixo sera per al jovent nacionalista, no per al jovent revolucionari
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
- Res a dir a "una de la plataforma", crítica ben encertada i impecable.

- "no et molestis": clar que existeixen espais autogestionats, la qüestió es que no existia cap espai ESPECÍFICAMENT de joves... igual que el Banc Expropait conta amb molta gent feminista entre les seves participants, i això no vol dir que sigui un espai ESPECÍFICAMENT feminista o de col·lectius de dones, oi? crec que en el teu missatge hi ha una intenció de fons (aprofitar per atacar l'EI), i el com ho expresses és només l'excusa.

- "Pierdole": em pots explicar on està escrit que el jovent revolucionari per a ser-ho no s'ha d'identificar amb cap bandera? perquè, perquè ho dius tu? però si avui en dia l'estelada és una bandera assumida per amplíssims sectors de la societat... segueixes amb la política de dogma autoritari: "tota la resta fan política, jo no". En aquest sentit, TANT política és portar 1 bandera com no portar-ne; i plantejar l'opció de no portar-ne com a neutre és una fa·làcia.


PS: Tota la sort a la gent que lluita, que okupa, que s'autoorganitza, etc. per sobre dels que només saben viure de la crítica a l'altre per inexistència de generar alternatives pròpies.
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
sí, l'estelada l'accepten molts sectors de la societat, fins i tot els més poderosos ves per on.
A mi tampoc m'agrada veure l'estelada perquè no m'hi sento inclós, de la mateixa manera que tota aquesta retórica d'Arran sobre els joves em sembla ridícula i infantil. Què és això del jovent de Gràcia no comptava amb cap espai autogestionat? Et refereixes a tot el jovent, als modernillos que estan al bar d'una mica més amunt? a aquell jovent creieu ke li interessa algo d'això? Ke pasa ke si ets iaio o mes gran no entres en el vostre model d'activista? Deixeu-vos de tanta etiqueta estúpida! El jovent está alienat!
Potser es veritat, que la majoria de gent que estava ficada en això era indepe, pero no es pot generalitzar per col·locar les vostres sigles. La mani es feia en defensa d'un espai ke mai s'ha anomenat independentista ni res.
Si m'equivoco, corregiu-me eh.

No critico la okupació en sí. Em sembla genial ke s'hagi okupat un nou lloc a Gràcia i ke s'ompli de iniciatives per a fer bullir akest barri ke dia mes es ven al capital i als guiris.
Ànims!
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
" mi tampoc m'agrada veure l'estelada perquè no m'hi sento inclós"

D'acord, això és una posició política concreta.

Jo personalment NO EM SENTO INCLÒS en el mateix grup de gent que no s'identifica amb l'estelada. M'EXCLOU TOTALMENT la gent que diu "sin banderas".

Com veus, la meva és una altra posició. La pregunta, doncs, és: perquè la teva posició hauria de ser més legítima que la meva? i encara pitjor: perquè es ven la meva com una posició política i en canvi la teva com una posició "neutre", quan és TANT política com la meva?



Jo ja ho he dit, no sóc de Gràcia, però suposo que si hi és a la foto és perquè a la majoria hi es`ta d'acord amb el que significa (m'ho imagino sociològicament, sent Gràcia), fins i tot pot haver-hi gent que sense ser de l'EI i sí d'algun cau, s'identifiqui amb l'estelada.


Quan demanes que et corregeixin, no entenc aquesta frase:

"Potser es veritat, que la majoria de gent que estava ficada en això era indepe, pero no es pot generalitzar per col·locar les vostres sigles. La mani es feia en defensa d'un espai ke mai s'ha anomenat independentista ni res."

Quines sigles? sí és per l'enllaç a la web, estic d'acord amb la crítica, ja ho he dit abans. Però a partir d'aquí, qui ha dit que el Banc expropiat s'hagi anomenat mai independentista ?¿?¿? no entenc res. Hi ha una mani de suport a un espai okupat, i aquesta culmina amb l'okupació d'un espai per part de joves del barri. Punt. no veig més problema.

salut.
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
Ah, però que aquest espai no es "el nou casal d'arran"? Doncs primera noticia, innocentment ho pregunto.
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
Es una mica fals dirli espai de joves del barri quan esdeve un casal de joves indepes del barri. Si voleu obrir-vos es evident que no podeu anar entaforant l'estelada i alhora fent servir mitjes veritats com lo de "joves" sense dir "indepes", perque les joves no s'hi sentiran identificades i tornareu a ser els de sempre. Podeu tenir les vostres reibindicacions indepes pero no cal que els espais també ho siguin, si es que voleu que sigui un punt de trobada de joves del barri, clar, (que entenc que per això feu assamblees obertes) pero ja es veu que no ho serà. (a noser que la intenció fos recaptar gent amb proselitisme enganyós)
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
"Des del 8 d'abril del 2013, el jovent de Gràcia no comptava amb cap espai autogestionat, des de que li van arrebassar l'emblemàtic Casal Popular de Gràcia, situat al bell mig de la Vila". Sou uns autèntics porcs. I no em cal argumentar, perquè salta la vista. Porcs, prepotents, i manipuladors, com sempre. Amb aquests comunicats, ja podeu anar a la merda amb el nou "esplai".
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
03 feb 2014
"perque les joves no s'hi sentiran identificades"

Però saps de què estàs parlant? que estàs parlant de Gràcia, any 2014, no als anys 70, ni 80 ni 90. Tot quisqui és indepe avui en dia a barris com Gràcia i tal, una altra cosa es que estiguessim parlant d'altres zones, però defensar a data d'avui que els independentistes són els de sempre... en fi, a mi ja em cansa el rollo aquest de la desconexió amb la realitat: no perquè estiguis tot el dia prenent alucinògens justifica haver-te de situar sempre en quin lloc i any estem.

A part, no té cap tipus de sentit plantejar que un espai polític okupat per raons polítiques no ha de tenir cap plantejament polític. No només és absurd sinó que és FALS, estem en el de sempre: segurament a Gràcia hi ha més joves que comparteixen el que significa l'estelada que el que significa una dinàmica assembleària. Trist però és així. El que passa és que per tu ser antipatriarcal, anticapitalista, fer assemblees, etc. és quelcom neutre, en canvi ser independentista és "fer política". Doncs molt bé, però adona't que aquest criteri és TANT polític com el meu i TANT excloent com el meu.


Al retrassat de sota: Es que d'espais autogestionats (és a dir, no depenents de subvencions) a Gràcia n'hi ha molts, okupats o no. Tothom que no vol buscar 3 peus al gat entèn el significat de que desde el desallotjament de l'anterior Casal Popular no hi havia casal de joves gestionat per joves i amb perspectiva juvenil. Si tu com a rata etnofeixista espanyola que estàs fet vols entendre una altra cosa és el teu problema, però la intenció tothom la entèn.
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
04 feb 2014
Com et poses, Marhuenda...

Donat que has posat l´estelada a la foto, i la dirección de Arran al final, la noticia la podries haber publicat així:

"Esplai alliberat a Gràcia" desde que van desallotjar el casal popular, el jovent de Gràcia no comptaba amb cap esplai per organitzar concerts i festetes".

Ho trobàves a faltar, merdeta?
"
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
04 feb 2014
Tot el suport a les que ocupen i una til.la per a les amargades criticones que es dediquen a dir a la gent que es pot fer i pensar en l'espai que han alliberat i que no.
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
04 feb 2014
"per x" aclara't. Primer em vas acusar de ser camioner (!)i dir-me Roger (!), després de ser de la uni i que mai he treballat (!), i ara d'Arran Gràcia (!).

Si t'hi fixes, el mail del post està verificat. Això vol dir que qui gestiona el mail del casal, o algú amb contrassenya, és qui ha penjat aquesta notícia, perquè és INDISPENSABLE per verificar una notícia confirmar adreça des del propi mail.

Això vol dir que o bé sóc d'Arran Gràcia, i no només això , sinó que gestiono el correu, o bé, senzillament, el teu deliri paranoic et torna a fer una mala jugada, i et penses que només existeic un sol militant de l'EI que ho fa tot. Ni camioner, ni Roger, ni de cap uni, ni d'Arran Gràcia.


Ara jugaré al teu joc:

Aviam, em sembla que pel grau paranoic (amb una simptomatologia que va més enllà del clàssic TOC) que manifestes probablement abuses força de determinades substàncies (...), no en tens massa consciència, però ho acabes fent. Se't veu parcialment desencantat amb les possibilitats de victòria de l'anarquisme i massa preocupat amb el que fan a can EI, lo qual et situa com a "gat vell" i no cap jovenet ilusionat que es creu que es menjarà el món i la revolució és imminent. Mai parles més de 2 línies acusatòries, cosa que assenyala que coneixes les teves mancances i en quin terreny no has de jugar per no perdre. Això et fa mínimament inteligent però covard, cosa que ens indica que t'encabeixes en el grup de llibertaris molt llençat en el discrus "antiEI" en el sí dels espais llibertaris però que alhora de la veritat és gent d'altres "sensibilitats" la que posa la carn a la graella. Ets home, això segur, perquè tens un raonament clàssic masculí (no tinc temps d'explicar-te quins factors ho delaten).


I ara digues, continues pensant que sóc camioner o d'Arran Gràcia ;) ?
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
04 feb 2014
Jejeje, camioner? roger? sembla que estas totalment boig. Però no una mica, sino totalment. Es on arriben al final els fanàtics com tu? a aquest estat mental tant deplorable?

Imagino que el ser tant sumament fanàtic, et fa perdre de vista la realitat, però et desperta altres parts del cervell, com la que s´encarrega de manipular i mentir.
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
04 feb 2014
Clar que es un espai polític, es de l'EI !!! per tant que no ho venguin com a espai per a joves del barri com si fos neutre!! Que no ens enganyin, que ho venguin com espai per joves de l'EI del barri!! I per cert al barri no totes son indepes, no se de que parles que soc d'una altra epoca pero esque tu ets d'un altre barri!!!! AJAJAj tremendo. Fins i tot al grup d'ocupacio del espai hi ha gent que no es indepe, t'has passat de llesta. El problema es que els indepes els hi estan arrebatant amb comunicats d'arran i esteladetes i al final acaba sent un espai EI no reibindicat com a tal.
Re: [Espai Alliberat de Gràcia] Crònica dels primers dies d'okupació
05 feb 2014
En tota aquesta discussió es posa de manifest que hi ha dos tipus de comentaris:
-Per un costat les crítiques constructives i opinions totalment respectuoses i respectables.

-Per un altre, les crítiques amb ànim de fer mal, crítiques destructives que bàsicament provenen de gent que no té res a veure amb el teixit associatiu anticapitalista de la Vila.

Per aquest motiu, als autors dels primers comentaris animar-los a dir la seva als espais on pertoca i una patada al cul als que sense implicar-se en res volen destruïr la unitat d'acció de molt joves graciencs. No perquè hi hagi independentistes o comunistes, sinó perquè MAI han volgut organitzar-se ni organitzar els joves de la Vila.
Que segueixin bordant que altres seguirem currant.
Sindicato Sindicat