Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: corrupció i poder
La vida com una lluita de Egos.
30 gen 2014
Quan viure es converteix en una guerra de tots contra tots.
20603.png
En essència si les relacions que es donen en el sistema capitalista són de poder, és perquè hi ha un temor o por psicològic que imbueix l'individu a adoptar estratègies de conservació en el medi en el que habita. Seria com la d'atacar abans de ser atacat,és a dir,ser el caçador abans que la presa o el dominador abans que el dominat .
Si les relacions humanes a dia d'avui bàsicament són les de dominador-dominat, és perquè l'home busca ser el guanyador en aquest joc cruel en el que es converteix la vida i en aquest cas les relacions en general.
El que significa és que les relacions que es produeixen són en la gran majoria dels casos més per l'interès particular que per cooperació mútua, i que la vulnerabilitat psicològica de l'individu és la que determinarà el seu pensament, que el condicionarà en una lluita constant amb el seu proïsme al trobar-lo un adversari dels seus interessos particulars.
La vulnerabilitat psicològica, o les pors i temors causants dels conflictes interns del subjecte, determinarant la seva conducta . Aquesta conducta serà d'agressivitat davant de qualsevol perill que es produeixi, l'agressivitat és un component psicològic que serveix de base per a la competència que en essència és violancia entre els homes. La idea que té l'individu d'auto -conservació és la de ser el dominador en les relacions que es donen en el sistema , es tracta en tot cas de no perdre la imatge o l'ego o el que s'anomena rol en el joc que s'han convertit les relacions , perdre la imatge creada o el rol significa ser el dominat i el perdedor o fracassat .
La lluita llavors passa a un primer pla en les relacions, confrontant a l'home en una guerra sense fi amb els seus semblants i anul·lant l'esperit de cooperació convivencial que es pugui donar .
És llavors quan la vida per a l'home es converteix en una lluita d'egos o una guerra de tots contra tots per poder sobreviure .
Mira també:
http://matapuces.blogspot.com.es/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La vida com una lluita de Egos.
30 gen 2014
Infern convivencial

http://esfuerzoyservicio.blogspot.com.es/2013/12/infierno-convivencial.h
Sindicato Sindicat