Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Que la por canví de bàndol , trenquem la pau social
23 gen 2014
QUE LA POR CANVÍ DE BÀNDOL ,TRENQUEM LA PAU SOCIAL
"La pau social es més important que cinquenta obres juntes" Alcalde de Burgos
La lluita de Gamonal ha posat de manifest dues coses: Una, que si que es poden aconseguir petitas o depén de com es miri grans victories . L'altre que el camí per aconseguir els nostres objetius no passa per las vies institucionals-legals sinó que l'autorrganització i l'acció directa son el camí. L'alcalde de Burgos amb les seves declaracions "La pau social es més important que cinquenta obres juntes" ens mostra que l'ùnica manera de aconseguir coses es que la conflictivitat en el carrer augmenti i que cada vegada més s'opti per accions ilegals : bloqueigos ,enfrontaments amb la policia, atacs a entitats bancaries, multinacionals o edificis estatals. D'altre banda l'autorganizació dels oprimits sense intermedaris ni especialistes de la protesta, es mostra com a una bona manera horizontal de organitzar-nos i aconseguir petites victories.
Sabem que de res serveixen las vies legals , las recollidas de signatures , les manifestacions pacífiques, els recursos judicials o les peticions a las autoritats no importen als politics. La lluita de Gamonal ha posat de manifest que l'única manera de fer escoltar la nostra veu passa per la extensió i la radicalització de les lluites .La por dels politics a que un conflicte" local" es generalitzi per tot l'Estat a mode de revolta, ha sigut imprescindible per la paralització de les obres del Bulevar a Gamonal. Decenas de manifestacions en las ciutats de tot l´Estat, moltes de elles amb aldarulls : Madrid, Barcelona , Alacant; Saragossa han demostrat que la solidaritat amb les lluites es de vital importancia, i que un conflicte iniciat a Burgos es transformeixi en un conflicte a nivel Estatal ens mostra que estem avanzant en la lluita. Un altre motiu per aconseguir aturar les obres ha sigut el de un barri, Gamonal, que després d'anys de lluita contra la construcció de un Bulevard i després de nombroses movilitzacions pacifiques veu que a l'Ajuntament li dona igual la oposició del barri al Bulevart i manté les obres i opta per l'acció directa i l'autorganització veïnal per aturar les obres.Després d'una semana d'aaccions , piquets per impedir l'avanç de les obres , enfrontaments amb la policia , atacs a bancs , manifestacions masives, l'alcalde decideix aturar les obres.
Gamonal es un exemple de barri obrer amb una trajectoria de lluita i on els col·lectius anticapitalistes i anarquistas tenen presencia al barri i cada vegade més les idees anticapitelistes tenen influencia entre la gent d'aquest barri, que com la majoria de barris obrers estan patint les consecuencies del capitalisme a mode de : precarietat , desnonaments , redades racistes , atur...La conquesta de petites victories es més necesaria que mai i soposa un empoderament col·lectiu i sobre tot constatar que "si es pot" . Peró també hem de tenir cla que maí ens han regalat res i que solament amb la lluita podrem arrivar a un sistema social mes just i sense capitalisme. Les veines de Gamonal no s'han conformat amb la paralització de les obres si no que ara demanen : la dimisió l'alclade, l'absolucio dels detinguts,i fora l'estat policial de Burgos . A part els veins han decidit que la assemblea de veins continua per fer front al capitalisme salvatje que es materialitza día a día en forma de : desnonaments , precaritzacio , atur ...
PER QUE LA LLUITA ES L'ÚNIC CAMÍ

AUTORGANITZACIÓ I LLUITA A CADA BARRI UN GAMONAL

PER LA EXTENSIÓ DE LA REVOLTA, PER LA RADICALITZACIÓ DE LES LLUITES

ASSEMBLEA LLIBERTARIA DEL BAGES

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Que la por canví de bàndol , trenquem la pau social
24 gen 2014
Molt bon text!
Re: Que la por canví de bàndol , trenquem la pau social
24 gen 2014
Perdoneu... hem penjat el text que faltava per corretgir. Aquí va el corretgit!

QUE LA POR CANVIÏ DE BÀNDOL,TRENQUEM LA PAU SOCIAL
"La pau social és més important que cinquanta obres juntes". Javier Lacalle, Alcalde de Burgos
La lluita del Gamonal ha posat de manifest dues coses: Una, que és possible aconseguir petites (o depèn de com es mirin) grans victòries. I l'altre, que el camí per aconseguir els nostres objectius no passa per las vies institucionals-legals sinó que l'autoorganització i l'acció directa son el camí. L'alcalde de Burgos amb les seves declaracions "La pau social és més important que cinquanta obres juntes" ens mostra que l'única manera d'aconseguir coses és que la conflictivitat al carrer augmenti i que cada vegada més s'opti per accions il·legals (que no il·legítimes): bloqueigs, enfrontaments amb la policia, atacs a entitats bancàries, multinacionals o edificis estatals. D'altra banda l'autoorganització dels oprimits sense intermediaris ni especialistes de la protesta, es mostra com a una bona manera horitzontal d'organitzar-nos i aconseguir petites victòries.
Sabem que de res serveixen les vies legals. Les recollides de firmes, les manifestacions pacífiques, els recursos judicials o les peticions a las autoritats no importen als polítics. La lluita del Gamonal ha posat de manifest que l'única manera de fer escoltar la nostra veu passa per l'extensió i la radicalització de les lluites. La por dels polítics al fet que un conflicte" local" es generalitzi per tot l'Estat en forma de revolta, ha estat imprescindible per a la paralització de les obres del Bulevar al Gamonal. Desenes de manifestacions a las ciutats de tot l'Estat, moltes d'elles amb aldarulls (Madrid, Barcelona, Alacant, Saragossa) han demostrat que la solidaritat amb les lluites és de vital importància. I que un conflicte iniciat a Burgos passi a extendre's a nivell estatal denota que estem avançant en la lluita. Un altre motiu per aconseguir aturar les obres ha estat el d'un barri, el del Gamonal, que després d'anys de lluita contra la construcció d'un Bulevard i després de nombroses mobilitzacions pacifiques, veu que a l'Ajuntament li és igual l'oposició de tot un barri al Bulevar. És per això que aquest barri opta per l'acció directa i l'autoorganització veïnal per aturar les obres. I és després d'una setmana d'accions, piquets per impedir l'avanç de les obres, enfrontaments amb la policia, atacs a bancs, manifestacions massives,... que l'alcalde decideix aturar les obres.
El Gamonal és un exemple de barri obrer que està patint les conseqüències del capitalisme en forma de precarietat, desnonaments, batudes racistes, atur. Al mateix temps però, el Gamonal és un barri amb una considerable trajectòria de lluita on els col·lectius anticapitalistes i anarquistes tenen presència i on cada vegada més les idees alliberadores están arrelant amb més força. La conquesta de petites victòries és més necessària que mai i suposa un empoderament col·lectiu que constata de nou que "si es pot". Peró també hem de tenir clar que mai ens han regalat res i que solzament amb la lluita podrem arribar a un sistema social mes just i sense capitalisme. Les veïnes del Gamonal no s'han conformat amb la paralització de les obres i actualment ja demanen la dimissió de l'alcalde, l'absolucio dels detinguts, i la fi de l'estat policial a Burgos . Al mateix temps han decidit que l'assemblea de veïnes continua, per fer front al capitalisme salvatge que ens nega la vida i ens roba la llibertat. PERQUÈ LA LLUITA ÉS L'ÚNIC CAMÍ
AUTORGANITZACIÓ I LLUITA. A CADA BARRI UN GAMONAL
PER LA EXTENSIÓ DE LA REVOLTA, PER LA RADICALITZACIÓ DE LES LLUITES
ASSEMBLEA LLIBERTARIA DEL BAGES
Sindicato Sindicat