Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
CosmoCaixa:Tota una plantilla al carrer
23 gen 2014
El 23 de desembre, els treballadors del servei d’informació i venda d’entrades de CosmoCaixa Barcelona, subcontractats per l’empresa Lavola, rebíem la notícia que l’Obra Social La Caixa havia decidit adjudicar la gestió del servei a l’empresa Magma Serveis Culturals. Aquesta decisió ha provocat que vint persones ens quedem sense feina, ja que Magma no té prevista l’absorció de la plantilla existent, tot i que durant aquests anys l’Obra Social La Caixa ha mostrat la seva plena satisfacció amb la plantilla.

Sembla que, arribat el moment de fer balanç, les qüestions econòmiques han pesat més que la qualitat de la feina portada a terme. Aparentment, un banc capaç d’obtenir més de 450 milions d’euros de benefici en 9 mesos l’any 2013, no pot permetre’s pagar un sou de 8 euros l’hora a vint treballadors qualificats.

Aquest fet no fa més que evidenciar la doble moral de la Fundació La Caixa, que ofereix per una banda la imatge d’entitat protectora dels més desafavorits, mentre que per l’altra no té cap escrúpol per deixar al carrer a vint persones i portar la precarietat als llocs de treball dels seus centres.

Donada la poca voluntat de negociar, tant per part de Magma com de l’Obra Social La Caixa, i que la data de l’acomiadament definitiu s’acosta, hem decidit convocar una vaga indefinida a partir del dia 22 de gener. L’objectiu és aconseguir que l’Obra Social La Caixa faci que la nova empresa concessionària absorbeixi i mantingui les condicions laborals de la totalitat de la plantilla d’informació i taquilles. Si els llocs de treball i el servei que s’ha d’oferir es mantenen sense canvis, pensem que és just que la plantilla i les condicions també.

Preguem que disculpin les molèsties causades per la vaga, però cal recordar de nou que aquest acomiadament en bloc deixa a tota una plantilla al carrer.

Agraïm per avançat la seva comprensió i col·laboració.


Treballadores i Treballadors del Servei d’Atenció al Visitant i Taquilles de Cosmocaixa Barcelona

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more