Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sanitat
Mataró/el Maresme. 3 Ambulatoris ocupats en Defensa de la Sanitat pública
19 gen 2014
Mataró en lluita per la sanitat pública
La lluita en defensa de la sanitat pública continua i s’estén pels diferents barris de Mataró. Demà dissabte està convocada la gent per ocupar el CAP de la Riera durant el cap de setmana.



El passat dimecres 8 de gener les veïnes de Rocafonda i les persones que des del primer moment han sentit com a pròpia la lluita per la sanitat pública a la ciutat de Mataró, ocupaven per primera nit el CAP de Rocafonda-Palau. Era la primera de moltes nits en que el barri manifestava la seva frustració pel desmantellament de la sanitat pública i els serveis que haurien de garantir els drets socials. Poc a poc la resposta s’ha anat estenent i el dimecres 15 de gener les veïnes de Cerdanyola convocaven al CAP del Camí del Mig el que havia de ser la primera nit del que declaraven com una ocupació indefinida.

En aquest context de Mataró en lluita per la sanitat pública un grup de veïnes usuàries del centre decidim organitzar-nos per ocupar el CAP de la Riera el proper dissabte 18 de gener. Proposem una ocupació delimitada, de cap de setmana, programant xerrades i tallers i amb una clara intenció:

Acostar i difondre la lluita dels barris al centre de Mataró.
Assenyalar les mancances en equipaments i plantilla de treballadores, que provoca una regressió en la qualitat de l’assistència sanitària pública (llistes d’espera per intervencions i o a la sala d’urgències).
Estendre les reivindicacions a la denúncia de la privatització deliberada dels serveis públics. Volem denunciar la transferència de diners públics al sector privat i l’externalització dels serveis sanitaris i el conseqüent enriquiment de les empreses privades (menjador, neteja, però també proves diagnòstiques, intervencions quirúrgiques i rehabilitació).
Posar el focus en les retallades ideològiques i la corrupció que hi ha darrere les decisions en política sanitària.
Reivindicar l’assistència universal, rebutjant totes aquelles polítiques que pretenen excloure als nouvinguts o desocupats de més de 26 anys sense cotització a la Seguretat Social.
Tot això ens porta a la necessitat de recordar que hi ha vertaders responsables a qui cal assenyalar, responsables d’aquestes decisions polítiques que ens afecten a totes. La sanitat pública és un dret cada vegada més privatitzat i excloent, i hem de ser entre totes que deixem d’invisibilitzar aquesta pèrdua i comencem a treballar per a recuperar el que ens estan robant, per i des de la gent del poble. És per tot això que us convidem a participar d’aquesta ocupació.

Més informació, en breus surt el cartell amb la programació de les xerrades i tallers:

http://matarosanitat.wordpress.com/2014/01/16/ocupacio-solidaria-amb-la-/ [1]
@matarosanitat
http://facebook.con/mataro.sanitat [2])
Mira també:
http://www.favmata.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more