Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L'Audiència espanyola prohibeix la manifestació de demà de suport als presoners bascs
10 gen 2014
El jutge Eloy Velasco contradiu Pablo Ruz, que havia descartat la petició de la fiscalia
tt.jpg
El jutge de l'Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco ha prohibit la manifestació prevista per a demà a Bilbao per a demanar el retorn dels presoners bascs al seu país. Considera que darrere la convocatòria hi ha l'organització Herrira, il·legalitzada el setembre passat. Aquest matí, el jutge Pablo Ruz havia desestimat la petició de la fiscalia de prohibir la manifestació perquè no creia que s'hi pogués cometre cap delicte d'enaltiment del terrorisme. Amb tot, havia remès la causa al seu company Velasco, qui tenia l'última paraula, i qui finalment ha decidit prohibir la marxa convocatada per la plataforma Tantaz Tanta (Gota a gota).

El setembre passat, la guàrdia civil va detenir una vintena de membres del col·lectiu Herrira per ordre del jutge Velasco, i també va tancar-los perfils de Twitter, Facebook i webs.

Arran d'aquella ofensiva policíaca i judicial, desenes de milers de manifestants van sortir als carrers de Bilbao cinc dies després a favor del col·lectiu de defensa dels presoners bascos.

Fa dues setmanes, el Col·lectiu de Presoners Polítics Bascos (EPPK) va emetre un comunicat en què acceptava la política penitenciària i anunciava la seva disposició a buscar sortides individuals a la situació dels empresonats. A més, reconeixia el sofriment general i feia una renúncia expressa 'al mètode utilitzat en el passat'.

Pocs dies després, aquest passat dimecres, la guàrdia civil irrompia a un despatx d'advocats i mediadors del col·lectiu de presoners i en detenia vuit persones.


A Barcelona:
tt2.png
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/noticia/4166277/20140110/laudiencia-espanyola-prohibeix-manifestacio-dema-suport-presoners-bascs.html

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more