Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
L'esquerra abertzale creu que l'aportació dels presos serà «fonamental» per al procés
05 gen 2014
Representants de Sortu, LAB i Ernai han valorat l'últim comunicat de EPPK servirà de «palanca fonamental» per desbloquejar el procés i «moure la desraó de l'Estat»
20140105_IA.jpg
El portaveu de Sortu Pernando Barrena i la secretària general de LAB, Ainhoa ​​Etxaide, han valorat l'últim comunicat de EPPK en una roda de premsa en la qual han estat acompanyats de la també portaveu de Sortu Amaia Izko, Gorka Berasategi de LAB i els membres de Ernai Irati Sienra i Aitor Anda.

Barrena i Etxaide han destacat «la importància i l'enorme valor» de l'últim comunicat de EPPK així com la roda de premsa oferta aquest dissabte a Durango amb una lectura política "responsable, constructiva i en definitiva molt positiva», ja que «van reafirmar el seu compromís amb el nou escenari polític fruit de l'estratègia de la IA ».

A més, ha destacat que la decisió de EPPK «no ha estat fàcil», ja que a més ha estat presa com a «conseqüència d'un debat dut a terme sota una situació d'excepció i de dispersió penitenciària».

En aquest sentit, han criticat que «l'Estat continua sense mostrar cap tipus de voluntat de solució i especialment pel que fa a les conseqüències del conflicte ha preferit enrocar al voltant de les posicions més ultramuntanes i venjatives».

«El PP ha convertit la política penitenciària en la gran batalla en el seu intent d'imposar l'esquema de vencedors i vençuts», han sostingut, per afegir que en aquesta tasca PP i el PSOE van «agafats de la mà».

En aquest context han opinat que la iniciativa dels presos "no deixa lloc al dubte, de manera positiva i constructiva com a eina per a l'avanç del procés de pau» i la «nova situació que dibuixa» aquesta proposta «marca clarament quines haurien de ser els següents passos ».

Els representants de LAB i Sortu han advocat en primer lloc per «acabar amb la dispersió com a càstig cruel i inhumà contra els presos i els seus familiars». «La dispersió és una altra forma de tortura», han denunciat, per insistir que es tracta del «exemple més evident de la utilització de la violència per part de l'Estat per imposar objectius polítics».

Les diferents organitzacions de l'esquerra abertzale consideren que es pot «desterrar la dispersió dels presos polítics bascos de l'equació del conflicte polític per mitjà de la pressió de la majoria social i política basca i dels actors internacionals» i creuen que «és qüestió de temps, i de perseverança »aconseguir-ho.

D'aquesta manera, han insistit que «la gran marea ciutadana a favor dels drets dels presos va a moure la desraó de l'Estat» i per això «l'aportació dels propis presos i serà una palanca fonamental».

Segons han assegurat, l'esquerra abertzale no utilitzarà «cap excusa» per «seguir avançant» en aquest sentit i han reclamat «que ningú posi excuses de mal pagador perquè tots els tipus de violència que encara patim desapareguin d'una vegada per totes i puguem construir un sòl democràtic assentat sobre el dret a decidir lliurement de la ciutadania basca ».

Barrena i Etxeide han opinat que cal cal unir esforços en aquesta direcció per aconseguir «una solució definitiva al conflicte polític» i han advocat per «treure fora dels murs de les presons la veu, l'opinió dels presos i situar al costat de totes els altres dins d'un gran moviment social per la resolució del conflicte ».

Participació dels presos

Sobre això, han considerat «fonamental assegurar la participació del col · lectiu de presos en la dinàmica social i política per fer viable el procés de pau i la normalització política», perquè «són actius importants per al procés de pau». Han incidit que «el pas fet per mitjà de la seva reflexió i la voluntat de solució mostrada a la societat basca conformen una fita de gran importància per seguir treballant per un futur en llibertat per a Euskal Herria».

També han defensat que correspon a la societat civil i als actors polítics bascos «determinar quina ha de ser el full de ruta que permeti avançar cap a la pau, el reconeixement com a subjecte polític i el dret a decidir», així com «quins han de ser els espais per això, des Aiete a les institucions basques ».

«Tots hem d'implicar en aquesta tasca sense condicionar la nostra disponibilitat a la d'un tercer», han insistit, perquè, segons la seva opinió, és «totalment inacceptable romandre impassible davant la posició de Madrid que pretén arruïnar el futur en pau de la societat basca» .

En aquest sentit, han instat «fer-los front des Aiete, des del Fòrum Social, des de les instàncies institucionals i qualsevol altre espai que serveixi per assegurar el nostre futur en llibertat com a poble».
Mira també:
http://www.naiz.info/eu/actualidad/noticia/20140105/la-izquierda-abertzale-cree-que-la-aportacion-de-los-presos-va-a-ser-fundam

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'esquerra abertzale creu que l'aportació dels presos serà «fonamental» per al procés
05 gen 2014
Aunque sean vascos, que molan más que los catalanes, fuera partidos políticos de indyeconomia.
Re: L'esquerra abertzale creu que l'aportació dels presos serà «fonamental» per al procés
05 gen 2014
Tambe els que sou marietes teniu l'apartat de sexualitat, que et mola mes que el de politica.
Re: L'esquerra abertzale creu que l'aportació dels presos serà «fonamental» per al procés
05 gen 2014
menudo comentario machista
Re: L'esquerra abertzale creu que l'aportació dels presos serà «fonamental» per al procés
06 gen 2014
menudos trols mas increibles los últimos tres comentarios XDD


por cierto, que poca actividad que tiene indymedia en el apogeo de la fiesta del consumo, creo q voy a abrir un post para dar pol culo
Sindicat Terrassa