Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : amèrica llatina
Brasil segueix reaccionant a la Copa
27 des 2013
Avui he tornat cap a casa però durant la Copa seré a primera línia. Tanta gent morint, malalts ... i la gent davant el televisor veient el futbol!
Avui he tornat cap a casa però durant la Copa seré a primera línia. Tanta gent morint, malalts ... i la gent davant el televisor veient el futbol!
Dins dels marcs d'autonomia, la resistència i l'acció de la ciutat de Rio de Janeiro es va produir el 20 de desembre un acte conduït pel MPL-RJ, el moviment que lluita per la taxa zero als autobusos i el dret a la ciutat. La motivació va ser l'anunci d'augment de la butlleta fins 1€ en lloc de reduïr la tarifa, com es va conquerir fa menys de sis mesos.

Hi havia aproximadament 2.000 persones la solidaritat als carrers del centre de la ciutat, i almenys 500 agents de policia, unes 500 furgones. La dificultat de sortir lliurement al carrer degut a la violència imminent, es feia palesa en les màscares de gas i cascos, convertits en accessoris necessaris a les manifestacions, en els nostres crits i els nostres cossos, arriscant les nostres famílies i amigxs. Per ellxs vam anar als carrers. Hi havia banderes, com les dels Anonimus, fora cabral, mort als corruptes, com crits de aldea resisteix, no tindreu copa i per la desmilitarització de la policia! Moltes persones gravant, fent difusió a través d'Internet, la ràdio i els xats.


'...eu voltei para casa hoje mas durante a copa vou pra linha de frente... como pode tanta gente morrendo, adoecida... e as pessoas na frente da TV assistindo futebol?!' Pirata

Dentro dos marcos de autonomia, resistência e ação da cidade do rio de janeiro ocorreu no dia 20 de dezembro um ato puxado pelo MPL -Rj, o movimento que luta pela tarifa zero nos ônibus e o direito à cidade. A motivação foi o anúncio do aumento da passagem para r$3,05 na contramão da redução da tarifa, conquista alcançada menos de 6 meses antes.

Haviam aproximadamente 2 mil pessoas solidárias nas ruas do centro da cidade, e pelo menos 500 policiais, umas 50 viaturas. Em uma íngreme liberdade de se ocupar as ruas, a violência iminente era revelada pelas máscaras de gás e capacetes que viraram acessório necessário nas manifestações. com nossos gritos e corpos, arriscando nossas famílias, amigxs e por elxs, fomos às ruas. haviam bandeiras como a do anonymous, passe livre, fora cabral, morte aos corruptos, assim como gritos de aldeia resiste, não vai ter copa e pela desmilitarização da polícia! Muitas pessoas gravando, transmitindo pela internet, em rádio e bate-papos.
Mira també:
http://vimeo.com/82389104
http://www.midiaindependente.org/pt/blue

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat