Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Jornada Internacional de lluita per lxs detingudxs del 28 nov‏. a Madrid
20 des 2013
PRESÓ, LLISTES NEGRES, CALABOSSOS I PALS PELS PELS QUE LLUITEN.
Sobre la caça de bruixes del passat 28 de novembre a Madrid
català.png
Aquells que dubtin de l'autèntica naturalesa de l'Estat, malgrat les vestidures democràtiques sota les quals tracti de camuflar la seva naturalesa brutal, tenen una difícil tasca de l'autoenganyifa en els últims temps. Les últimes vagues generals a Espanya han deixat centenars de detinguts i ferits i uns quants empresonats així com infinitat de casos repressius en els últims mesos que fa constant el degoteig de rebels sotmesos a processos legals (en molts casos amb sol·licituds de penes d'anys de presó), torturats en les comissaries, colpejats i ferits als carrers pels mercenaris de l'Estat i perseguits mediàticament. 8 solidaris amb les lluita de Drassanes a Cadis han estat recentment empresonats en “presó preventiva” -la presó s'erigeix com a principal centre d'extermini de la dissidència política-. Jutges, polítics, policia i mitjans de comunicació signen una macabra aliança amb la finalitat de perseguir i arraconar a aquells que no es resignen a viure una vida de genolls i s'organitzen per lluitar.

El moviment anarquista concretament està patint especialment la seva cota de repressió, ressaltant la l'encarcelació de 5 companys a Sabadell que van sofrir diversos mesos de presó sota vagues acusacions d'enaltiment del terrorisme en una xarxa social. Recentment, en resposta suposadament a dos atemptats contra institucions religioses, es va efectuar un nou cop repressiu contra l'entorn anarquista de Barcelona, deixant un saldo repressiu de 5 detinguts i dos d'ells encara entre reixes. Aquests dos últims companys/as, Mónica i Francisco, ja havien sofert un cop repressiu a la seva regió d'origen, Xile, en el muntatge “Caso Bombes”, on va quedar palesa el bast muntatge de l'Estat proveït contra l'anarquisme a Xile. Els mitjans de comunicació van obviar deliberadament esmentar que els companys xilens havien estat absolts després d'haver estat impossible demostrar les acusacions que la Fiscalia mantenia contra ells, demostrant-se, de forma clara i taxativa, la intencionalitat del muntatge de servir de cop del terrorisme d'Estat contra l'anarquisme a Xile.

Recentment, i un dia abans que fos aprovada una nova llei que té com a fi dotar de noves eines legals a les necessitats repressives de l'Estat, la Llei Mordassa, 19 persones eren segrestades per l'Estat i portades a la comissaria de Moratalaz (Madrid). Trets de les seves cases i centres de treballs, 19 joves eren detinguts acusats d'enfrontaments amb membres d'una associació feixista de la Facultat de Dret de la UCM i de la destrossa d'aquesta associació durant la manifestació del 20 de novembre. Els mitjans de comunicació, novament d'acord amb jutges, policia i polítics, van realitzar la seva labor criminalitzadora amb la finalitat d'aïllar als detinguts que es trobaven segrestats en les masmorres de l'Estat. No va impedir, no obstant això, que a les hores de les detencions, centenars de persones es concentressin en les portes de la comissaria exigint la posada en llibertat dels detinguts, i novament, la policia va respondre detenint a 11 persones. L'endemà, i malgrat la Fiscalia que va sol·licitar la presó preventiva per a dues dels detinguts, tots els companys i companyes van ser posats en llibertat amb càrrecs, rebuts per centenars de persones a les portes dels Jutjats de Plaza de Castilla. I com van ser identificats els nostres companys i companyes, si molts d'ells no havien estat mai detinguts i no tenien antecedents policials? Per que van ser mostrades fotos d'activistes, molts d'ells sense antecedents? La resposta és clara: llistes i arxius policials “il·legals”. Una altra evidència que els nostres companys van poder comprovar amb els seus propis ulls i que queda reflectit en l'atestat del cas per a qui encara sigui escèptic amb el fet que l'Estat se salti les seves pròpies lleis. “Qui fa la llei, fa la trampa”.

Entre els 19 detinguts, una companya i un company eren membres de la Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries i del Sindicat d'Ensenyament i Intervenció Social de CNT-AIT Madrid. Per això, ambdues organitzacions fem una crida internacional de lluita contra la repressió en l'Estat espanyol i al món sencer, que es concreta en aquest dia de lluita, que a través de l'Associació Internacional de Treballadors realitza actes de protesta i solidaritat al món sencer. La solidaritat entre anarquistes no és solament paraula escrita: és un arma que pensem utilitzar contra els veritables terroristes, aquells que viuen de l'explotació d'uns altres, aquells que gestionen el racisme, aquells que utilitzen la presó per reprimir als rebels i exterminar als pobres, aquells que tenen les armes i organitzen guerres per petroli i interessos polítics i econòmics, aquells que tiren a les gents de les seves cases, aquells que controlen i dirigeixen nostres vides. En definitiva, contra els gestors d'aquest sistema que es basa en la explotació, la tristesa i la mort al món sencer. No ens resignem al paper de víctimes, ni caurem en el joc de reconèixer les figures de “innocents” i “culpables”. La lluita és l'únic camí.

Sindicat d'Ensenyament i Intervenció Social de CNT-AIT Madrid

Joventuts Llibertàries de Madrid-FIJL
Mira també:
http://juventudeslibertariasmadrid.wordpress.com/2013/12/20/jornada-internacional-de-lucha-contra-la-represion-y-por-la-absoluc

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat