Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
19 des 2013
En breu tenim el nº8 de la publicació anarquista L'observador a la xarxa. Aquest cop serà un especial "dret a decidir".
grup anarco1.jpg
En breu tenim el nº8 de la publicació anarquista L'observador a la xarxa. Aquest cop serà un especial "dret a decidir". Un incunable, doncs tindra un mal format i un pitjor contingut. Esperem que us agradi i us convidem a visitar els números anteriors a la biblioteca social d'Olot:
http://www.bsolot.info/a/traduccions-i-edicions-propies
Mira també:
http://www.bsolot.info/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
20 des 2013
en todos los lados cuecen habas.
Hem trobat necessari realitzar unes jornades sobre l’anarquisme i l’alliberament dels pobles els dies 20 i 21 de desembre. Hem decidit fer-ho en dates pròximes al 31 de desembre, dia en que les tropes de Jaume I entraren dins Madina Mayurqa, oficialment anomenat avui dia Dia de l’Estendard. No per retre homenatge ni molt manco. Si no per debatre sobre la part de la que no se’n parla. També com de tot allò que hi ha darrere i davant, és a dir, a favor o en contra. Així com de les interrogants que planteja el fet de voler construir unes relacions territorials i personals lliures de tot tipus d’opressió.

Al llarg de les jornades es farà una xerrada/debat entorn de l’anarquisme i l’alliberament nacional, a modo d’introducció per el debat dins el moviment llibertari mallorquí. Un altre acte serà l’intenció de crear un debat sobre la paradoxa que suposa la idea d’un anarquisme espanyol i, de la mateixa manera, una xerrada/debat sobre el 31D, la seva història i significat actual. També comptarem amb una lectura de poemes llibertaris en català de Felip Cortiella i el seu llibre Anarquines més sopar vegà durant el dos dies.

Esperem que aquestes jornades servesquin per obrir el debat i incentivar a què es mantengui i s’hi profunditzi. Però també per compartir un espai lliure de l’oci de consum on ens valem dels nostres mitjans per relacionar-nos.

Les jornades es realitzaran els dies 20 i 21 de desembre hi seran al Local de la CNT-Estel Negre (C/Joan Alcover 54, baixos dreta).

Coordinadora Llibertària de Mallorca
Lloc:     Palma de Mallorca
Adreça:     Local de la CNT-Estel Negre (C/Joan Alcover 54, baixos dreta)
Mira també:     coordinadorallibertariamallorca.cat/
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
20 des 2013
Las hostias en català duelen menos. El anarquismo no tiene fronteras, lo de subirse al carro del interclasismo nacionalista puede ser muchas cosas, pero no anarquista.

¡Suerte con vuestra lucha, la burguesía se frota las manos!

Salut.
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
20 des 2013
Per Yo:
El dret a decidir, es federalista, i el federalisme és anarquisme. Una altra cosa és que tu vulguis veure aquest anarquisme que enten el dret a decidir com a interclasista, però això és el teu punt de vista, no pas el dels que actuem així. Però suposo que és més fàcil cagar-se en el que fan els companys que repensar si el posicionament anarquista típic dels'70 té algun futur en la societat d'avui.
Ah!, i la burgesia no és que es fregui les mans amb el que fem alguns anarquistes, és que ni tan sols se n'adona, perquè som quatre pringats gràcies a actituds poc reflexives i arrogants que hem mantingut els anarquistes en general durant les últimes dècades. Per sort, fa alguns anys que la cosa ha començat a canviar i la majoria estem sortint del gueto sectari.

Salut i anarquia!
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
20 des 2013
"El dret a decidir, es federalista, i el federalisme és anarquisme. Una altra cosa és que tu vulguis veure aquest anarquisme que enten el dret a decidir com a interclasista"

el dret a decidir la creació d'un nou estat no es anarquista.I si, el dret a decidir la creació d'un nou estat es interclassista perque es un projecte que desgraciadament uneix a parts de les dues clases, la treballadora i la burgesa en comptes d'enfrontar-les.la creacio dun nou estat es classista es cert,PEro ho es en rant que es,un projecte que afavoreix unicament a la classe burgesa
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
20 des 2013
Exercir el dret a decidir, en aquest cas pot afaborir a la classe burgesa? si.

Pero aquest és motiu suficient per no exercir-lo? No.

Per què? doncs perquè continuar amb l'status quo actual significa entre altres l'assimilació o anorreament cultural en pos d'un major enfortiment de l'ESTAT actual, que és el que pretent qualsevol estat des de sempre: la homogeneització de la seva població, ja sigui cultural, ideològica o religiosa.

No intervenir amb l'excusa de que es crearà un nou estat, és una posició que a part d'afavorir a interessos burgesos espanyolistes, aprofundeix més en l'immovilisme maximalista d'alguns anarquismes, incapaços aquests de lluites a curt i mitjà plaç i per tant, incapaços d'interactuar amb la societat que els envolta en lluites parcials per interessos anarquistes com és el cas.

Si els catalans portessin "taparrabos" o toquessin el didgeridoo, no passis por que tenim als anarquistes fent mostres de suport, com en el cas mapuche (per citar-ne un i que consti que és una gran lluita la mapuche).

De veritat creus que és positiu no actuar? es com si veus un robatori en ple carrer, i decideixes no intervenir perquè fer-ho pot suposar la presó per algú, i com que aquesta no és la solució anarquista dels problemes, la qual passaria (entre altres) per atacar l'arrel del problema (per exemple la propietat privada), i la solució anarquista et queda fora de l'abast en aquest moment, doncs prefereixes anar tirant fent veure que no passa res.
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
20 des 2013
“Exercir el dret a decidir, en aquest cas pot afaborir a la classe burgesa? si. “

El problema es que, intencionadament o no, dius “el dret a decidir” així en abstracte com si fos un concepte que sempre volgués dir el mateix. En aquest cas “el dret a decidir” es un concepte que es refereix a “ el dret a decidir si la població de catalunya vol tenir un Estat independent o no”, no? Doncs en tant que es refereix a la creació d’un estat segur que afavoria a la classe burgesa i anira en contra dels interessos de la classe treballadora. Igual que si la població de Catalunya esta sotmeasa a l’Estat Espanyol en compte del Català? Doncs si, exactament igual. Per això no te sentit lluitar per un o altre.


”Pero aquest és motiu suficient per no exercir-lo? No.

Per què? doncs perquè continuar amb l'status quo actual significa entre altres l’assimilació o anorreament cultural en pos d'un major enfortiment de l'ESTAT actual, que és el que pretent qualsevol estat des de sempre: la homogeneització de la seva població, ja sigui cultural, ideològica o religiosa.”

Et contradius. Si qualsevol Estat pretén la homogeneïtzació de la seva població, quin és el motiu pel qual lluitar per l’existència de l’Estat Català en comptes de l’Espanyol?

”No intervenir amb l'excusa de que es crearà un nou estat, és una posició que a part d'afavorir a interessos burgesos espanyolistes, aprofundeix més en l'immovilisme maximalista d'alguns anarquismes, incapaços aquests de lluites a curt i mitjà plaç i per tant, incapaços d'interactuar amb la societat que els envolta en lluites parcials per interessos anarquistes com és el cas.”

Que vols dir que millor afavorir els interessos burgesos catalans? LA veritat es que no li trobo sentit a aquesta afirmació. La nostra lluita va en contra de la destrucció de l’estat i la burgesia per tant no crec que afavoreixi a la burgesia espanyola. Parles com si la única manera d’intervenir fos defensant l’existència d’un estat català o espanyol, com si els anarquistes no poguérem, que de fet ho fem (mira una fanzine que ha tret la cnt de Martorell “Anàlisi i proposta llibertària enfront el debat nacional a Catalunya” intervenen en el debat sense defensar “el dret a decidir la creació d’un Estat Català), intervenir en el tema de la independència des de la nostra perspectiva de classe antiestatalista i anticapitalista.

”Si els catalans portessin "taparrabos" o toquessin el didgeridoo, no passis por que tenim als anarquistes fent mostres de suport, com en el cas mapuche (per citar-ne un i que consti que és una gran lluita la mapuche).”

Fins on tinc entès els indígenes no tenen com a forma d’organització social un Estat. LA seva lluita es contra la colonització dels Estats a les seves comunitats. No es una lluita en defensa d’un Estat.

”De veritat creus que és positiu no actuar?”
Clar que no, però es que la única manera d’actuar no es defensant la creació d’un estat català.

“ es com si veus un robatori en ple carrer, i decideixes no intervenir perquè fer-ho pot suposar la presó per algú, i com que aquesta no és la solució anarquista dels problemes, la qual passaria (entre altres) per atacar l'arrel del problema (per exemple la propietat privada), i la solució anarquista et queda fora de l'abast en aquest moment, doncs prefereixes anar tirant fent veure que no passa res.”

Primer: si veig que estant robant a una persona rica no faria res perquè ja em sembla bé. Segona: si a qui estant robant no es a una persona rica intentaria evitar el robatori, pero això en cap cas implica entregar la persona la policia. Es que carall ho planteges tot fent-ho venint bé com si no hi haguéssin més opcions
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
20 des 2013
Jo no defenso la creació d'un estat català. Jo plantejo que culturalment ens és més positiu estar sota un estat català que un d'espanyol, pero no obvio que ambdues fòrmules són pernicioses. És com si a l'escacs has de triar entre perdre un alfil o un peó, en ambdues perds algo, però en una menys que en l'altre. En aquest cas, la cultura. Per això, dic que és una lluita parcial, no de màxims. Tu ho enfoques com si jo volgués arribar a un estat català i després res.Com si fos una finalitat en si mateix, quan en cap moment jo t'ho he plantejat així. Jo ho enfoco com una qüestió de conveniència per un motiu X. Més tard puc anar més enllà.

El que demano, es que els anarquistes siguem capaços d'acceptar que hi ha lluites parcials que s'han de realitzar, que no tot és blanc o negre i que estratègicament en alguns casos ens hem de mullar, perquè poden ser mitges victòries que ens poden acostar un pas més enllà, doncs per exemple, hi hauria molts indepes que un cop aconseguida la independència utilitzarien el temps en quelcom més útil, la lluita de classes, que és on volem arribar tots els anarquistes.

"Fins on tinc entès els indígenes no tenen com a forma d’organització social un Estat. LA seva lluita es contra la colonització dels Estats a les seves comunitats. No es una lluita en defensa d’un Estat."

Correcte, però la seva forma d'organització social, no té necessàriament per força ser millor que la d'un estat. Recorda que alguns tenen elits religioses (xamans,etc.), d'altres practiquen el mesianisme entorn de la figura d'un lider, i fins no fa tantes dècades algunes practicaven el canivalisme per motius religiosos, etc. Realment coneixem les estructures socials d'algunes ètnies que defensem a capa i espasa? jo crec que no. I ep! algunes tenen molt a ensenyar-nos pel que fa a estructures socials horitzontals.
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
21 des 2013
Surt un pamplines aquí dient que els anarquistes hauríem fer A. El respon un altre pamplines dient qu eels anarquistes hem de fer B. S'escupen als ulls, s'ofenen i marxen cadascú cap a la seva cova...

Plas, plas, plas... Aplaudim: el circ anarco-autoritari ha començat la funció.

Si no ho tinc mal entès, una de les premises de l'anarquisme és la llibertat individual i cap dels nostres púgils d'indymedia ho sap. I si ho saben, no ho respecten.

Els anarquistes, si mai es dóna l'ocasió d'anar a votar pel tema de l'estat català faran allò que els hi surti del cervell. Els menys avispats faran allò que els surti de l'entrecuix però al cap i a la fi, faran allò que els sembli millor. I ben fet que faran.

Tal i com està l'anarquisme català (disgregat, enfrontat, ghettizat, fossilitzat i més) qui s'espera una resposta unitària davant aquest o d'altres temes?

Qui serà l'il.luminat que més enllà d'escriure les seves opinions aquí (amb més o menys bilis) intentarà aglutinar el pensament anarquista català respecte a aquest tema? Quina organització aglutina, avui en dia, aquest anarquisme? Quina organització té prou ascendent moral com per demanar als anarquistes tal o cual estratègia? CAP.

Ni la CNT, ni Negres Tempestes, ni CGT ni ningú pot erigir-se en portaveu dels anarquistes. Ningú no pot dir QUÈ han de fer els anarquistes ja que aquests, com sempre, farem el que voldrem. Mdentrestant podeu perdre el temps discutint aquí sobre a què es referia Bakunin quan parlava de la "llibertat dels pobles".

I si voto? Vindràs a casa a treure'm el carnet d'aanrquista? No m'acceptaràs als col.lectius que sovinteges?

Aneu a cagar. Només serviu per cardar portes al camp.
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
21 des 2013
"Anarquistas" que están más cerca de la CUP que de lxs propixs anarquistas... ¡Paradojas de la vida!

Según vuestros argumentos, si estás en contra del nacionalismo (venga de donde venga) estás en contra de la cultura, ¿no? Curioso, siendo el anarquismo todo lo contrarío a patrias y nacionalismos y un gran defensor de la cultura con sus innumerables publicaciones a lo largo de todo el mundo.

¡Suerte con vuestra lucha, a mí no me quita el sueño ser de aquí o de allí ni el egocentrismo patrio!
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
21 des 2013
Per "Yo":
Vuelvete a leer mis comentarios. Yo no estoy a favor de los nacionalismos. Yo estoy a favor de la independencia con tal de evitar las medidas contra lengua y cultura catalanas que promueve el ESTADO espanyol.
Ahora si quieres tergiversar las cosas, pues palante, como los de Alicante :)
Y otra cosa:
Ser internacionalista, no quiere decir negar la existencia de las naciones entendidas como pueblo. Al contrario, admite su existencia y por ende, deberiamos prestar más atención a qüestiones puntuales de las mismas, y eso brilla por su ausencia en medio de tanto iberista de tres al cuarto. Siempre mirando para otro lado colega!
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
22 des 2013
¡Te ha faltado llamarme anarco-facha!

¿A caso el anarquismo no está a favor de la autodeterminación de todos los territorios para que haga falta definirse como anarcoindependentista (anarconacionalista)? Si tenéis que camuflaros bajo esos términos es que algo huele mal...

Otra cosa, para recuperar la cultura y las tradiciones necesitáis un aparato muy represor para implantarlas, es decir, un Estado. Por ende, estáis más cerca de la imposición marxista que de la libre elección anarquista.
Ser internacionalista no quiere decir crear barreras ni egocentrismos por encima de la lucha proletaria y de clase internacional.

Gracias por lo de ''tanto iberista de tres al cuarto'' ;)
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
22 des 2013
Y dale! yo veo el proceso actual como un paso intermedio, no como una finalidad. Evidentemente seria mejor no tener que recurrir a la figura de un nuevo estado para proteger cultura y lengua catalanas, pero ahora no nos queda otra, pues tenemos pocos proyectos libertarios en marcha
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
22 des 2013
"seria mejor no tener que recurrir a la figura de un nuevo estado para proteger cultura y lengua catalanas, pero ahora no nos queda otra". Entonces queréis un Estado para defender la cultura. Eso es marxismo, no anarquismo. Y entonces vuestras posturas sí son interclasista y no anarquistas.
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
22 des 2013
Para ep!
Eso es marxismo (leninismo) puro y duro lo de recurrir al aparato del Estado y al poder político como paso intermedio. Carece de sentido vuestra postura si la queréis camuflar dentro de posturas, tácticas y principios tan antagonistas y contradictorios como lo son el m-l y el anarquismo. Y hablamos de principios básicos como la lucha contra la burocracia del Estado y todo poder coercitivo y político.

Salud.
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
22 des 2013
Titllar-me de marxista és el colmo! o no esteu prestant atenció al que dic o no m'explico bé.
Jo simplement dic que l'anarquisme avui per avui ni té estructures vàlides ni pot fer front a l'atac cultural perpetrat des d'instàncies estatals espanyoles. Enfront d'això, resulta que NO deixo de banda bastir les mínimes eines per un futur anarquisme fort capaç de fer-ho, però mentre ho faig, hi ha una consulta en marxa, que en cas de produir-se té el meu SI asegurat, doncs és una mala solució si voleu, pero al cap i a la fi una solució efectiva mentre alguns prefereixen restar en l'immovilisme més absolut. I REPETEIXO per enèssima vegada: No soc partidari de cap ESTAT. Si els anarquistes tinguèssim prou força, hi hauria d'haver una tercera pregunta i no només dues. Una on digués clarament quin model social volem.Una on no hi hagués un estat. Una federació de municipis lliures.
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
22 des 2013
'' Si els anarquistes tinguèssim prou força, hi hauria d'haver una tercera pregunta i no només dues. Una on digués clarament quin model social volem.Una on no hi hagués un estat. Una federació de municipis lliures''. Te va a respnder Malatesta: "Cuando querráis saber algo que interesa a los pobres, no lo preguntéis jamás a los amos, los cuales no os dirán nunca la verdad, porque nadie habla contra sí mismo". No esperes a qué la casta política y burguesa te pregunte qué sistema quiere el pueblo catalán, es una falacia pensar eso.
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
22 des 2013
"No esperes a qué la casta política y burguesa te pregunte qué sistema quiere el pueblo catalán, es una falacia pensar eso. "

No lo espero, espero a que movamos el puto culo por nosotros mismos. Si lo hubieramos hecho, en lugar de no participar en nada, igual tendríamos otro proceso sobre la mesa más acorde a lo que nos gustaría
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
23 des 2013
La mayoría de comentarios son del núcleo interno o cercano de la secta de L'observador, ¿no? #Marketing #autobombo #libertadDePrensa
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
23 des 2013
Aquí es veurà la nova edició quan la publiquin:

http://www.bsolot.info/?s=observador
Re: Anarquistes i indepes d'Olot es fusionen en una sola organització
23 des 2013
Ja està! ja ha hagut de sortir moderació i borrar tots els missatges ofensius! un escàndol! ara no es pot seguir el fil de la batussa dialèctica. Ara ja no t'he emoció això. Necessitem una secció monogràfica "anarquistes Garrotxa", per continuar entrenant amb la versió binòmica dels espàrrings #PaïsDePandereta
Sindicato Sindicat