Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
La seva repressió ens fa més fortxs!
16 des 2013
Comunicat antirepressiu en suport a les detingudes d'arreu de la Península i de denúncia cap a la nova Llei de Seguretat Ciutadana.
la represion es un delito.png
Des de fa setmanes estem veient com els nivells de repressió contra el moviment estudiantil, llibertari, independentista i la lluita delxs treballadorxs i el sindicalisme revolucionari, està augmentant de manera exponencial. Aquesta escalada repressiva es veu consolidada amb l’aprovació de l’avantprojecte de llei de seguretat ciutadana (coneguda com a Llei Mordassa) que inclou també una reforma de la llei de seguretat privada. Tot això no és més que l'avantsala de la propera reforma del codi penal.
A grans trets el que busquen aquestes noves lleis i reformes és augmentar de forma exagerada les ja inacceptables sancions sobre infraccions existents, especialment les que tenen a veure amb manifestacions públiques al carrer, escraches i altres tipus de mobilitzacions. Aquestes, ara poden arribar a xifres desorbitades de fins 600.000 €. A més, també es contemplen com a delictes accions que fins ara havien suposat l’únic mitjà de denunciar els abusos policials: la filmació dels cossos policials en moments d’abús de poder. En resum, es pretén criminalitzar encara més l’oposició i la resistència al règim actual.

Com estudiants anarquistes ens oposem frontalment a qualsevol tipus d’autoritarisme per part de qualsevol figura, institucional o no. Per aquest motiu, reiterem la nostra repulsa envers qualsevol tipus de llei, però especialment envers aquelles disposicions estatals que més fomenten l'actual expansió del codi penal.

Volem manifestar també tot el nostre suport cap a les companyes que el 14 de desembre han decidit rodejar el Congrés a Madrid com a protesta contra aquesta situació de criminalització. Davant de situacions com les que se’ns presentaran d’ara endavant (i les quals ja fa massa temps que hem de patir), la nostra millor arma és la solidaritat i el suport mutu.

En el cas concret de Catalunya, la repressió està essent especialment cruenta cap al moviment anarquista i els sectors més combatius de l’esquerra independentista. Veient cert paral•lelisme amb la “caça de bruixes” que de Madrid envers el moviment antifeixista on hi ha hagut al voltant d’unxs 30 detingutxs durant l’últim mes, els donem tot el nostre suport i animem a què la lluita continuï. No hem d’oblidar, però, que si les repressions s’estan tornant tan freqüents i s’està fent d’una manera tan poc justificable és perquè ens consideren perillosxs i són conscients que volem i podem construir una alternativa.

A més, cal no oblidar els casos de repressió cap a persones no vinculades a cap moviment polític, que són més que una evidència de la situació d’excepció que estem vivint. No cal anar gaire lluny per trobar-ne casos: la mort d’un persona internada en un CIE a Barcelona fa una setmana o l’assassinat d’un veí del Raval en mans dels Mossos d’Esquadra fa uns dos mesos, també a Barcelona. Aquests fets (i com aquests n’hi ha molts més) deixen clara evidència que les forces policials, degut a la seva mateixa naturalesa, mai seran un cos al servei de la societat, sinó justament tot el contrari i, per tant, no les necessitem.

És evident que el feixisme continua present en les nostres vides. El que no es tan evident són les diferents formes sota les quals se’ns presenta en el dia a dia. Per tant, hem d’estar alerta i no deixar passar cap tipus de manifestació d’aquesta ideologia que tan mal ha fet en el passat i continua fent en el present.

Llibertat per alxs presxs detingutxs!

Visca la lluita de les bruixes i les bruixes que lluiten!

Assemblea Llibertària UB-Raval.
http://assembleallibertariaubraval.noblogs.org/
fb: AssembleaLlibertaria UB-Raval.
tw: @assllibubraval.
Mira també:
http://assembleallibertariaubraval.noblogs.org/post/2013/12/14/la-seva-repressio-ens-fa-mes-fortxs/
http://assembleallibertariaubraval.noblogs.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La seva repressió ens fa més fortxs!
16 des 2013
Aquest comunicat no li trobo molt de sentit.

Primer, perquè intenta unificar quelcom que en el fons no existeix.

No només en el plànol teòric, sinó que DE FACTO, la situació a Castilla (en concret a Madrid però no només) contra l'antifeixisme, és diferent a la repressió a Galiza (centrada sobretot en RG), diferent a la basca (que colpeja principalment a les restes de l'antic MANB, ara reconstituit amb noves orgs.) o catalana (amb "càstigs" periòdics però no de gran intensitat, alternant a vegades EI amb altres cops llibertaris).

Així doncs, cada onada repressiva obeeix a unes dinàmiques pròpies de cada poble, i voler-les ajuntar com si fos causa tot del mateix és fer-se trampes al solitari (evidentment, en cap cas és una crítica a la solidaritat, TOTA la meva cap a totes les lluites que heu anomenat que es dóna en els diversos països).


Però encara entenc menys en tot cas que això surti d'una assemblea local- sectorial estudiantil. Tindria més sentit, i parlo des de fora, que construissiu organització llibertària (de fet, crec que ja hi ha projectes al respecte) catalana, que fes aquestes lectures, i no un grup d'estudiants d'una facultat.
Re: La seva repressió ens fa més fortxs!
16 des 2013
Tens tota la raó, perquè resulta que la nova Llei de Seguretat CiU-tadana no s'aplicarà per igual a tot l'Estat... Ni a tot l'Estat hi ha les mateixes oligarquies, s'amaguin darrera la bandera que s'amaguin, lluitant pels mateixos interessos i emprant les mateixes lleis.

Sobre "càstigs" periòdics, veig que no en tens gaire idea, serà perquè no t'ha tocat mai a les pròpies carns això que dius "no de gran intensitat".

I en quant a la resta de la "crítica" em sembla MOLT i MOLT POBRE. Evidentment que una assemblea d'estudiants pot emetre comunicats solidaritzant-se amb allò que li surti de la xona, el centralisme i l'estructura de partit monolític als llibertaris ens la bufen!
Re: La seva repressió ens fa més fortxs!
18 des 2013
la repressió és la mateixa akí, a Castella, a Euskadi, a Galiza, a Andalusia, etc. Voler diferenciar quelcom que existeix i és més ke tangible a tot l'estat em sembla absurd i nociu per la lluita d'arreu. Evidentment que la repressió anirà dirigida cap a les organitzacions locals/regionals, que obviament seran diferents, i prendrà formes distintes segons el context, però això no vol dir que no sigui la mateixa merda de control estatal que ens eskitxa a totxs per igual.
Per altra banda, qui diu que akestxs estudiants d'una facultat no s'estiguin organitzant de manera llibertària (?). és contradictori certament, però més contradictori és ke des d'akest espai es critiqui amb arguments tan "patilleros" un comunicat de solidaritat amb lxs companyxs represaliades. Perquè la nostra lluita és diversa, però si hi ha alguna cosa ke ens uneix és, sense dubte, la repressió ke totes patim per part del poder institucional.
és possible ke vulguessis fer una crítica constructiva però amb els teus arguments, ke per mí també són bastant pobres, destrueixes "la nostra millor arma: la solidaritat".

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more