Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: pobles i cultures vs poder i estats
L'Esquerra Independentista renuncia a les colonies?
16 des 2013
El partit nacionalista CUP ha fet públic que el Consell Polític és l'òrgan que decidirà el proper 21 de desembre la posició de l'organització, sobre la convocatòria que anuncia la Generalitat per una consulta sobre la sobirania de Catalunya com a estat.
Tot i que el principal portaveu institucional de la CUP, David Fernández, va acompanyar el passat 13 de desembre el President de la Generalitat en l'anunci públic d'un acord entre partits (CiU, ERC, ICV-EUiA, CUP), el partit independentista amb representació parlamentària de tarannà més crític intenta fer ús del seu funcionament intern per aprovar o no aquesta postura de recolzament.

La Generalitat de Catalunya i els mitjans de premsa institucionals de parla catalana ja dónen per fet que la convocatòria serà pel 9 de novembre del 2014, amb les dues preguntes anunciades pel líder del partit nacionalista al govern Artur Mas:
1. "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?"
2. si és que sí, "Vol que sigui un Estat independent?"

Amb aquesta combinació garanteixen la cabuda de qui recolza un estat federal, però no de qui recolza una organització nacional basada en els territoris conquerits pel rei Jaume I, que inclou majorment el País Valencià, Balears i les franges Nord i Ponent.

La majoria de col·lectius nacionalistes de discurs crític amb el Capitalisme (com per exemple Arran) han estat de costat amb la posició pública de la CUP, no només per la figura dels Països Catalans, sinó també a favor de certa participació de les institucions com a estratègia més possibilista que no radical. Novament se'ls planteja el dilema entre unir-se a la capmanya per una Catalunya com a comunitat més autònoma, o bé recórrer als antecedents històrics, que són les comarques amb parla catalana de la Corona d'Aragó anomenades unitàriament els Països Catalans.
Mira també:
http://www.324.cat/noticia/2246373/politica/La-consulta-sera-el-9-de-novembre-amb-una-pregunta-doble-Vol-que-Catalunya-esdeving
http://cup.cat/noticia/la-cup-davant-lanunci-del-president-de-la-generalitat-artur-mas-de-la-data-i-la-pregunta-d-0

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Esquerra Independentista renuncia a les colonies?
16 des 2013
Els suposats anarquistes ara feu vostre el plantejament de la ultradreta nacionalista, que ve a dir que el territori "natural" de la catalanitat són només les actuals 4 províncies?¿?¿?¿

Et recordo que la invasió musulmana i la posterior conquesta (de "re", res) cristiana (ningú pensava en termes de "vaig a construir un nou país", malgrat certa historiografia nacionalista així ho deixi entreveure), no es va fer a partir de Vinaròs... Tarragona, Tortosa o Lleida eren tan Al-Andalus com Gandia, Alcúdia o Xàtiva. Ni més ni menys. Només varia l'any de campanya. I que Jaume I, per un criteri estrictament de millor l'eficiència de l'administració de territori conquerit, va pensar en una divisió administrativa pròpia de les reformes de Dioclecià (a + administracions petites, més fàcil recaptar impostos i assegurar fidelitats nobiliàries).

Així doncs, per quina classe de motiu un suposat anarquista apela a Jaume I i no ho fa a Ramon Berenguer III, a Pere I el Cerimoniós, etc. i en general a la resta de reis?¿? perquè tinc clar perquè ho diu la ultradreta i per que nega la catalanitat fora de les 4 províncies (vol salvar el que pugui si Catalunya marxa), però un "anarquista"?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿


Ara, el que ja directament em tira de la cadira a terra és quan situes, atenció, a Jaume I com a responsable de "les franges nord (Catalunya Nord, li diem els catalans) i Ponent"(!!!). Surrealista totalment el desconeixement i l'atribució a "conquesta de Jaume I" precisament a part del nucli fundacional de la nació catalana (avui en dia sota dominació francesa).


Patètic, si vols atacar la CUP, en serio, primer llegeix, informa't i no facis el ridícul de fer afirmacions d'aquest calibre. Jo anava a respondre perquè considero que és un pas tàctic endavant, però veient el nivell d'analfabetisme politico-històric, passo.


PS: Si de "colònies" (!) parles (repeteixo, perquè sí ho és Castelló i no en canvi Tarragona?), com es que no apeles a lahaine.org, kaos, etc. i una llarga llista de portals anarquistes o de l'esquerra anticapitalista a que deixin de parlar de colònies? tens l'enemic a casa? si són "colònies", que fan els portals de contrainformació o organitzacions com Negres Tempestes, etc. fent el joc al colonialisme?¿?
Re: L'Esquerra Independentista renuncia a les colonies?
16 des 2013
em pregunto doncs per què a la Catalunya Nord s'entesten en manatenir el rossellonès, dialecte del català i al País Valencià el valencià, dialecte del català, i a ses Illes otro tanto. Si tant emprenyats estan amb el català no ho acabo d'entendre...

D'altra banda, cal rebentar l'autonomisme de molts sectors sobiranistes propers a CyU i crec que la CUP treballarà en aquesta línia
Re: L'Esquerra Independentista renuncia a les colonies?
16 des 2013
Aviam nens i nenes, obriu el llibre a la pàgina 12.

Que són les colònies?

Els Països Catalans? Les 4 províncies de la CAC més colònies. Irlanda? la República d'Irlanda més la colònia d'Irlanda del Nord. Euskal Herria? les 3 provínices de la CAB. Bretanya? Nantes més altres colònies d'altres departaments. Galiza? les 4 províncies més la colònia del Bierzo. Palestina? Gaza i Cisjordània, la resta tot colònies. Al Sàhara? colònies.

Tots els pobles oprimits tenen (?¿) colònies, tal i com ens assenyalen els opressors, "Navarra no es negociable" i bla bla bla.

Curiosament, els que parlen així, fent el joc a aquestes tesis que ja sabem d'on surten, proposen com a alternativa "Ibèria".

Ahà.

Molt interessant sens dubte aquest marc tant polític tan "natural" i que per reeeeees del món recorda a una espècie d'Espanya ampliada...
Re: L'Esquerra Independentista renuncia a les colonies?
17 des 2013
El Alghero es catalunya. Sicilia es Catalunya. Visca Catalunya Lliure. Visca Mas, Visca els Mossos, Visca el Barça, Visca las CUP. Tots units cap a l'independencia!!! Front National comú!!! Visca l'estat Catala!!!

Y eso que soy de Madriz, u sea, gato, gato. Os apoyo, sobre todo en la cuestión de sicilia y el alghero. Dos siglos de ocupación dan unos derechos históricos inalienables...
Re: L'Esquerra Independentista renuncia a les colonies?
17 des 2013
Crec que aquest article és molt pertinent a aquest debat

http://rsamadrid.wordpress.com/2013/12/13/les-croniques-de-narnia-el-pob
Que indocumentats que estem els llibertaris...
17 des 2013
histo, uix, perdona, la franja Nord, o sigui, més amunt de la Tijuana catalana (on hi ha la major indústria del contraban i el sexe), Jaume el Conqueridor no va haver de conquerir res perquè ja ho va heretar d'altres cabrons de la seva classe.

Molt bo l'enllaç de les cròniques de Nàrnia.
Re: L'Esquerra Independentista renuncia a les colonies?
23 des 2013
Aquí la resolució de CUP:

http://cup.cat/noticia/resoluci%C3%B3-del-consell-pol%C3%ADtic-de-la-cup

I les meves crítiques:

1: Només reconeixen com a acte de sobirania aquell promogut des de la Generalitat, passant de les anteriors consultes.

2: Assumeixen que aquest pressumpte "referèndum" porta a un "poble català" a decidir sobre la independència, quan en realitat les preguntes parlen d'un Estat.

3: Increïble és que anunciin la seva esperança de què les preguntes siguin reformulades, mentre s'han reconegut com a convidats de pedra. No només això, sinó que les critiquen perquè persegueixen un altre objectiu que no és el seu, però es veu que CUP el recolza igualment.

5: Parlen d'agressions de l'Estat, i aporten per una consulta sobre un nou Estat... I a més a més en aquest punt parlen d'un altre poble: els dels "Països Catalans"
Sindicato Sindicat