Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : guerra
Augmenten les demandes de mecanismes internacionals que sancionin els crims de les corporacions transnacionals
15 des 2013
Tractat Internacional dels Pobles : " La defensa dels drets dels pobles davant el poder corporatiu "
Campanya Global "desmantellem el Poder Corporatiu"
www.stopcorporateimpunity.org

Organitzacions , xarxes i moviments socials membres de la Campanya " desmantellem el Poder Corporatiu i Posem fi a la impunitat " - que van protestar a Bali i Ginebra contra la captura corporativa de les negociacions de l'Organització Mundial del Comerç ( OMC ) i del sistema de drets Humans de les Nacions Unides- demanen codis vinculants per punir els crims de les corporacions transnacionals .

"Avui a Bali , mentre els governs es reuneixen a la Ministerial de l' OMC , centenars d'activistes de tot el món han sortit als carrers per denunciar el sistema del lliure comerç que facilita els guanys de les transnacionals mentre erosiona les lleis que protegeixin els drets humans i el medi ambient dels abusos corporatius "va dir Lyda Fernanda del Transnational Institute . Va afegir a més que " els pobles han mostrat que hi ha alternatives reals , i expressat la necessitat de regles vinculants en lloc de més tractats de comerç i la complicitat dels governs i institucions amb les transnacionals . "

De la mateixa manera que dominen les negociacions del comerç , les corporacions han tingut èxit en capturar el Fòrum de Drets Humans i Empreses de l'ONU que transcorre a Ginebra del 2 al 4 de desembre . Moltes corporacions , com ara Val , Rio Tinto , Barrick Gold Corporation i altres no només participen activament en el Fòrum , sinó que treballen amb l'ONU per mantenir directrius voluntàries basades en la Responsabilitat Social Corporativa ( RSC ) , que no es destinen a parar i punir les violacions dels drets humans per part de les transnacionals . " Es tracta de codis no vinculants , sense mecanismes d'aplicació i es basen en els informes de les mateixes transnacionals sobre la seva actuació suposadament responsable , mentre que els abusos i crims corporatius ocorren de manera sistemàtica com hem vist en les tragèdies de Rana Plaza ( Bangla Desh ) i Marikana ( Sud-àfrica ) " , va dir Juan Hernández de l'Institut Hegoa , País Basc . " La RSC i els codis voluntaris han permès a les corporacions operar amb impunitat . Durant dècades, el lobby de les corporacions sobre les institucions del sistema de drets humans ha bloquejat contínuament les iniciatives per establir un Tractat amb normes vinculants i una Cort Internacional per jutjar els crims de les transnacionals . Els abusos soferts per les víctimes a tot el planeta reafirmen la urgència d'un Tractat i una Cort Internacional " ha afegit el Professor Hernández .

Per respondre a la creixent captura corporativa, els moviments , xarxes i organitzacions socials de la Campanya Global " desmantellem el Poder Corporatiu i Posem fi a la impunitat " estan construint un Tractat Internacional dels Pobles que " afirma una visió alternativa de Dret i Justícia ¨ segons la qual són ¨ els pobles els subjectes polítics protagónicos , de qui s'origina la llei i les normes per a un sistema polític , econòmic i jurídic que acabi amb la situació actual de privilegis extraordinaris i impunitat de les corporacions transnacionals . "

El procés de construcció del Tractat dels Pobles inclou diàlegs amb diversos governs que han proposat al Consell de Drets Humans de l'ONU la institució de regles vinculants per a les TNCs . Richard Girard del Polaris Institute de Canadà va afirmar que " continuarem mobilitzant fins que aquestes normes vinculants siguin establertes i que les comunitats i persones afectades per crims corporatius siguin compensades . "
Mira també:
http://www.stopcorporateimpunity.org/?p=4638
http://www.stopcorporateimpunity.org/?p=4627&lang=es

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more