Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Consulta 9N: Vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades
15 des 2013
L’establiment de la pregunta i la data de la consulta sobre la independència és un pas positiu en la concreció de l’exercici del dret a decidir que demana la societat catalana, tot i la llunyania de la data en la què s’ha fixat la consulta i la fórmula combinada de la pregunta. S’obre ara una nova fase cabdal en la que la mobilització i la pressió social serà fonamental per a aconseguir que la consulta realment es celebri. En primer lloc, caldrà una forta i unitària mobilització permanent per impedir que el govern espanyol i l’aparell d’estat impedeixi la consulta. Serà necessari, en aquest punt, establir aliances amb tots els sectors democràtics de l’Estat espanyol que treballen per la caiguda de l’actual règim. En segon lloc, haurem de pressionar al govern i al Parlament de Catalunya per a què vagin fins al final en aquest procés i permetin que el poble de Catalunya es pugui pronunciar democràticament.

Considerem que el vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades és avui en dia l’opció que té més potencial democràtic i de ruptura amb l’actual marc institucional i la que millor es correspon a les demanda social d’independència que s’ha expressat al carrer en els darrers temps. Una victòria del doble “sí” obre les portes a una possibilitat de crear un nou marc més favorable als interessos de la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Per a què això sigui possible, però, el repte que tenim per endavant és desbordar al govern Mas i intentar ampliar el marc decisori establert, reclamant que el debat sobre la independència de Catalunya impliqui l’obertura d’un procés per a decidir quin model de país volem. Un primer element important seria ja ampliar el propi caràcter democràtic de la consulta fent que les persones immigrades que resideixen a Catalunya tinguin dret a vot.

Una independència que no suposi la ruptura amb les polítiques d’austeritat i la troika serà paper mullat. No s’acabaran les retallades amb una “independència” que vagi acompanyada de l’obediència a la Troika i la submissió de la classe política catalana als interessos del poder financer català i internacional. Per això és necessari lligar el debat sobre la independència de Catalunya amb la necessitat de trencar amb les polítiques d’austeritat i canviar de model econòmic i d’ampliar els drets democràtics i les llibertats front a la seva involució actual. La nostra Catalunya no és la de Mas, sinó la dels interessos de la majoria!
Tots i totes al carrer per garantir la consulta!

dissabte 14 de desembre de 2013

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Consulta 9N: Vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades
15 des 2013
Vol que Catalunya sigui un Estat?
En cas afirmatiu, vol que sigui un Estat Policial?
Re: Consulta 9N: Vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades
15 des 2013
Vol un anticapitalisme que no qüestioni el capitalisme sinó només les polítiques d'austeritat, la "retallada de llibertats", el cop d'Estat financer, la democràcia segrestada, la corrupció dels "politicastres dolents"....

SíSíSíSíSí

I l'Esther Vivas com a candidata quan es presenti la candidatura del PC?

SíSíSíSíSí

http://grupotortuga.com/El-tapon-de-la-izquierda
Re: Consulta 9N: Vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades
15 des 2013
"La casta política atrinxerada a les institucions catalano-espanyoles utilitza el poder de l'estat espanyol i la seva insultant constitució, quant li interessa. I aquest poder armat l'ha utilitzat moltes vegades en contra el poble català. I el super cos policial català és el que més denúncies per tortures té de l'estat espanyol, i les bales de goma que han tret ulls a un bon grapat de gent... Sembla que ara hem de oblidar això, i legitimar als corruptes i hipòcrites que tenim al parlament, i veure´ls com a mansos, i líders conductors cap a no se sap on. El seu programa està clar: que el poble no pugui participar en res més que no siguin votacions absurdes i inútils, i ells amb el poder. La pregunta és insultant. I sufragi universal i parlamentarisme no té res a veure amb democràcia. Això és un gran engany. Democràcia vol dir que al poble se´l deixi auto-governar, i participar activament en la presa de decisions de tot lo important en les nostres vides. Qui li vulgui dir democràcia a l'actual tirania dels partits i les oligarquies capitalistes, mediàtiques i depredadores, està en el seu dret, clar. No és el meu cas, i no penso participar d'una votació preparada pels psicòpates que s'autoanomenen representants del poble català. Per mi son uns traidors, corruptes, hipòcrites, mentiders i depredadors. El seu temps s'acaba. Jo em penso divertir, i també lamentar, en tot aquest show mediàtic, en que el poble és un espectador, i no se´l deixa participar en res. Tots a veure el "nodo" català de tv3, durant uns mesos, i contents. Apa, som-hi. Salut."
Re: Consulta 9N: Vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades
15 des 2013
-Hola, nombre?
-@esthervivas
-Profesión?
-Estudiosa de los movimientos sociales.
-OK. Pondremos sin trabajo conocido.
Re: Consulta 9N: Vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades
15 des 2013
cap referendum de la casta política ens pot fer lliures, només som espectadors d'un procés televisat. Mitjançant aquesta separació se'ns fa altre cop evident la nostra condició: que som titelles, ovelles d'un ramat on la nostra opció política no és més que la de tirar un paperet en una urna.
Aquí no es qüestiona el capitalisme i l'alienació, aquesta no és la lluita dels anticapitalistes: això només és una cortina de fum on l'esquerra, altra vegada, desenvolupa un rol pro-sistèmic, mantenidor de l'status quo.
Re: Consulta 9N: Vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades
15 des 2013
¿Alguien podría explicar algo de Esther?, es decir, tengo muchísimas dudas en relación a esta elemento. ¿De donde sale?, ¿de que trabaja?, ¿quien la financia, para escribir las chuminadas que escribe?. Es que es alucinante el ego que tiene, (Mirad su web: http://esthervivas.com/) ese ego lo podría entender de otras personas que conforman la "jetset" académica sea el Arcadi o el Navarro (que tmb me parece detestable), pero esos tíos almenos hacen algo con sus vidas, dan clases. Pero Vivas.... ¿que hace Vivas?
Re: Consulta 9N: Vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades
15 des 2013
Un ego construït al voltant de:

51 videos
56 audios
14 llibres
96 articles en portuguès...

les dades son de la seva mateixa web, no he tingut esma per comtar els articles en italià, francès i anglès (els articles en català i castellà no surten)...
Tota la pàgina parla de na esther (i una mica de sor forcades que ha fet un llibre a mitges amb ella)...

A... dema parlà a Madrid i demà passat a Sta. Coloma... ahir al Poble Sec i avans d'ahir a la Universitat de Barcelona...

Sembla ser una politica altermundista criada en granja, o com les oques amb manguera per fer un bon foi...
Re: Consulta 9N: Vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades
15 des 2013
Que un colectivo que se denomina Revolta Global trague de la manera en que lo hace aquí con el modelo del stablishment català para perpetuar sus privilegios y su poder califica suficientemente a los dirigentes de ese colectivo, o cuanto menos a los responsables del escrito.
Esquerra anticapitalista? Increíble.....
Supongo que deben estar ustedes muy tristes por no haber podido salir en la foto del esperpento.
Re: Consulta 9N: Vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades
16 des 2013
A veure si ens enterem... QUALSEVOL independència política que obtingui catalunya, QUALSEVOL, repeteixo, implicarà la sortida automàtica de la UE. Que aquesta sortida sigui temporal o definitiva depèn exclusivament del poble català, que haurà de decidir en referèndum.
Sindicat Terrassa