Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : amèrica llatina : altres temes
La jerarquia borbònica i la carcúndia botiflera embogeixen
12 des 2013
MADRID , 11 des ( CHANCE ) -

Aquest Nadal es presenta tensa per la Infanta Cristina i el seu marit , Iñaki Urdangarín . El fantasma de la imputació judicial pel cas Nóos torna a sobrevolar per sobre de la filla del Rei i serà sobre finals de desembre i principis d'any quan el jutge del cas vaig prendre una decisió arran del nou informe presentat per Hisenda .

L'Agència Tributària presentava fa uns dies l'últim informe sobre la societat que compartien al 50% la Infanta amb el seu marit , el Duc de Palma . Aquest es va realitzar a petició del jutge Castro que desitja investigar si la infanta Cristina va utilitzar diners d'Aizoon per les seves despeses propis. En aquest informe s'estima que els Ducs van utilitzar uns 700.000 euros de la consultoria en despeses personals , entre els quals hi ha la reforma del seu palauet de Pedralbes i altres despeses com classes de salsa , viatges privats i l'aniversari d'Iñaki Urdangarín .

A partir d'aquest moment , el jutge José Castro donava cinc dies tant a l'acusació com a la defensa per seu al · legat . Transcorregut aquests dies , el jutge estudiarà les al · legacions i donarà una resposta que podria provocar la imputació de la Infanta Cristina o el arxivament de l'acte . L'acusació vol demostrar que la societat Aizoon - pertanyent als ducs de Palma - servia com a tapadora per blanquejar els fons procedents de l'Institut Nóos i que la Infanta estaria al corrent de totes aquestes operacions .


L'advocat de la Infanta , Miquel Roca , s'ha mostrat molt tranquil i serè davant aquest gir dels esdeveniments . El lletrat assegura que està treballant en l'escrit d'al · legacions que presentarà davant el jutge Castro perquè no s'imputi la infanta Cristina . "Estem ja en tràmit obert , en el qual farem el pertinent escrit d'al · legacions ia partir d'aquí el seu senyoria resoldrà" , afirmava Miquel Roca aquest mateix matí .

El lletrat de Cristina té plena confiança en que el seu client no serà imputada perquè com ell mateix conclou : "Segueixo dient el de sempre . No hi ha fonament" . També Miquel Roca ha negat rotundament que hi hagi algun tracte de favor cap a la Infanta : "No hi ha tracte de favor de res i és molt evident tal com van les coses" .

El representant legal de l'espòs de la Infanta , Mario Pascual , també ha desmentit el suposat tracte de favor cap a la filla del Rei : "Per descomptat que no hi ha tracte de favor " .

Unes dates que se li presenten molt tenses al matrimoni que viu allunyat de l'enrenou mediàtic causat pel Cas Nóos . Fa pocs dies , la reina Sofia viatjava fins a Ginebra , residència actual dels Ducs , per felicitar el dia del seu aniversari al seu nét Pau Nicolau . Una visita que segur ha servit perquè la infanta es senti recolzada per la seva mare

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat