Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CGT firma l'ERO a Delphi
11 des 2013
31 acomiadaments: http://cgtdelphisantcugat.blogspot.com.es/2013/11/el-peor-dia-de-nuestra
Copia-de-cgt1-300x257.jpg
No és la primera vegada que CGT firma acomiadaments:

CCOO, UGT i CGT firmen 162 acomiadaments a CUBIGEL: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/11/23/catalunya/1353701707_664931.html

CGT acomiada un treballador del sindicat de netejes de Madrid:
http://www.lahaine.org/index.php?p=58845&lhsd=1

Acord entre el Comitè d’Empresa (CCOO,UGT,CGT,SICAM,CSC,etc) firm acomiadar 1250 treballadors de la CAM: http://www.cgtbs.info/images/stories/web/2012/actafinalfirmada.pdf

Els delegats d'UGT,CCOO, FITC i CGT a BNP-Fortis firmen 173 acomiadaments: http://www.alasbarricadas.org/forums/viewtopic.php?f=20&t=47098

UGT,CCOO i CGT acorden produïr en festius a SEAT: http://www.rebelion.org/noticia.php?id=93304

Aquesta és la manera de buidar de continguts els comitès. Ara què? Alguna expulsió del sindicat i a continuar com a membres del comitè?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CGT firma l'ERO a Delphi
11 des 2013
Crees una causa-conseqüència que no existeix.

Hi ha comitès que firmarien això, i comitès que no. Hi ha seccions sindicals anarcosindicalistes que algun cop han acceptat acomiadaments (i no parlo de CGT...), i altres que no. Igualment, hi ha treballadors que en referèndum votarien a favor d'això, i treballadors que no.

La causa doncs no és si existeix o no un comitè de representants, sinó de quines condicions es dónen a cada empresa perquè hi hagi gent que accepti aquest XANTATGE de la patronal.

Perquè la cosa avui en dia va així: l'empresari diu: o accepteu 50 acomiadaments, o en vindran 120. O accepteu baixar-vos el salari, o farem fora a 100, o accepteu la congelació, o traslladem la producció a Marroc,...

En la majoria de casos el gruix dels treballadors s'inclina per acceptar aquest xantatge per "no ficar-se en problemes", "per no perdre la feina", i en canvi en molts casos és el comitè el que aposta per la conflictivitat, que en el cas del sindicalisme combatiu (CGT, COBAS, COS, etc.) acostuma a estar de mitjana més conscienciat en la necessitat de plantar cara que la mitjana dels treballadors.

Recordo per exemple el cas de Nissan... i la patètica resposta (sorgida de la por) d'aparent indiferència de la resta de la plantilla amb els acomiadats, la majoria d'ells de CGT, ells a la porta de la fàbrica i la resta entrant a treballadr desviant les mirades.


Ara, si vols vendre que en realitat estem en una situació pre-revolucionària, la consciència obrera és altíssima, que la gent no té cap por a fer vaga i no accepta cap xantatge en general i que llàstima dels sindicats alternatius que estan a comitès perquè sinó la insurrecció proletària ja hagués arribat, tu mateix. Ets lliure d'autoenganyar-te.


I que consti que per res del món accepto cap acomiadament. Només dic que la "causa-efecte" que vols vendre és falsa, estar fonamentada en premises inexistents.

PS: No defenso ni sóc de la CGT
Re: CGT firma l'ERO a Delphi
11 des 2013
En cap moment he dit que estem en una fase pre-revolucionària i que la consciència obrera és altíssima, ni que la gent té por a fer vaga,etc,etc.
No sé d'on treus tot això.

El que és una realitat és que els comitès d'empresa poden firmar acomiadaments en contra dels treballadors i del propi sindicat. Que a més els comitès d'empresa tenen privilegis respecte la resta de treballadors/es, són els últims en ser acomiadats, hores sindicals,etc. Tu pots dir que això ho pot controlar el sindicat i jo et mostro que en molts casos els comitès acaben fent el que volen per salvar-se el cul ells. Les seccions sindicals no poden firmar acomiadamanents (només poden firmar algunes coses en segons quins contextos, com una vegada indefinida).

Jo no tinc la solució absoluta i també és cert que les seccions poden cometre errors, el que ser és que el model sindical de representativitat crea una sèrie de problemes, allunya als treballadors/es de l'acció directa en crear professionals del sindicalisme, crea privilegis i a més és una de les causes (entre moltes altres) de la pèrdua de consciència de classe, en caure en la cultura de la delegació.
Re: CGT firma l'ERO a Delphi
11 des 2013
Que sí, que no nego el que dius, ja he dit que hi ha de tot tant en comitès, com en seccions sindicals, com entre els mateixos treballadors.

El que dic és que tu has vingut aqui a dir que: 1) l'existència de comitès és el que fa que hi hagi acomiadaments, relacionant causa-efecte i 2) contra la CGT de passada.

Jo el que dic és que la veritable causa de la desmobilització NO és la delegació d'uns treballadors en uns altres (a la CNT dels 30 hi havia una enorme i jeràrquica delegació i representativitat i la gent no estava desmobilitzada), sinó que NO TENIM EINES PER PLANTAR CARA (que sí que existien en altres èpoques).

És a dir, igual que l'empresari diu "o acceptes retallar-te el sou un 20% o marxo a produir a un altre país", nosaltres no disposem d'eines coactives d'un nivell similar que facin SERIOSAMENT desistir a l'empresari de les seves intencions.

Aquest és el debat, que no se'ns veu com una eina útil realment al sindicalisme combatiu, que malauradament l'únic que es pot fer es vagues (amb unes restriccions cada cop majors i per tant menys eficaces) o acabant a jutjats (que ve a ser com suplicar caritat al sistema perquè t'explotin una mica menys).

I dic que no és la veritablle causa perquè a molts indrets on existeix el model representatiu (el que existeix a tots els països), la classe obrera està molt més mobilitzada.

Per parlar doncs de la situació concreta, hauríem de partir de la realitat concreta, del paper de CCOO-UGT en comparació amb altres sindicalismes d'altres llocs. Però voler buscar la causa de la desmobilització popular en el fet que hi hagi un sistema representatiu (com si la CNT als anys 30 no el tingués) és una autèntica bajanada, i no per repetir més cops aquest silogisme acaba sent cert.
Re: CGT firma l'ERO a Delphi
11 des 2013
Sí que hi ha una causa efecte. I negar-la és negar la realitat. Hi ha poder (comités) i aquest causa desigualtat. I no només desigualtat sinó que també pot exercir poder, trair i pressionar. També està el fet de la professionalitat, de la submissió cap a tot poder (casa que no es pot eliminar totalment) com demostren experiments com el de Milgram.
Si deixem espais on exercir el poder ens podem trobar amb aquestes situacions, són molts anys de demostracions, i xicotetes les excepcions que només subtilitzen per a perpetrar la injustícia ( igual que amb l'església on uns pocs curetes progres i caritaris justifiquen tot el sistema eclesiàstic). Tant per al sindicalisme com per al món en general.
De totes maneres criticar que no tenim eines suficients per a respondre, també és mentida. Hi ha eines, només fa falta una assemblea i consciencia (cosa que avui falta). Ja s'han encarregat en molts anys en dividir, crear escissions, fomentar el delegacionisme, la por i el pacte, per a viure cadascú en la seua barraca des d'on es mantenen tranquils i còmodes.

Respecte a CGT tema que no m'interessa molt, només dir que ara com ara és quasi un sindicat molt més semblant a la CGT francesa, que el que intentava ser amb la seua escissió. I cada cop més tontejant amb la part grossa del pastís.
Re: CGT firma l'ERO a Delphi
11 des 2013
Bé, diferència de diagnòstics veig, no ens posarem d'acord sobre ON posar l'accent.

Només puntualitzar que quan parlava d'eines no parlava "d'assemblees i consciència"... que cadascú interpreti el que vulgui, però el poder coactiu no sorgeix d'assemblees, en aquestes s'organitza la lluita de masses, que és només una de les lluites possibles. No cal concretar més.

PS: A mi tampoc m'interessa la CGT, i més que com la CGT francesa jo diria que és el cau on tothom ha intentat fer entrisme per a portar a terme x projectes i ningú se n'ha sortit.
Re: CGT firma l'ERO a Delphi
11 des 2013
Home si diagnòstics hi ha molts però també no anem a fer com en la medicina i deixar que ens recepte productes homeopàtics a l'espera de fer efecte el "efecte placebo". En xicotetes infermetats pot tindre resultat aquest placebo, però per a grans infermetats (el cas que ens toca) doncs crec que no serà molt efectiu, i si més no, allargarà la malaltia fins que siga diagnosticada correctament.

Respecte al poder coercitiu en cap moment he posat que surt de les assemblees, ni de bon tros. No te cap sentit dir això si el que posa és justament el contrari.


Finalment respecte a CGT discrepe en què ningú ho ha aconseguit. No en l'àmbit estatal. Però cada lloc és un món, on cada assemblea (gràcies al federalisme i la independència; cosa que no critique, ni de bon tros) està "controlada per un color". Exemple al meu País, en Castelló i Alacant l'entrisme comunista (PCPE, PC) controla gran part del sindicat; i a València la branca un poc més llibertaria.
Re: CGT firma l'ERO a Delphi
12 des 2013
CGT es amarillo
Re: CGT firma l'ERO a Delphi
12 des 2013
"CGT es el sindicat on tothom a fet entrisme".... excepte la C.N.T. Les vostres ansies per manipular i controlar-ho TOT, us fan actuar d´aquesta manera tan miserable, x.
Sindicato Sindicat