Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
[pobresa energètica] La Generalitat vol implementar la moratòria hivernal i la tarifa elèctrica social
05 des 2013
Volen evitar el tall del subministrament a abonats que no puguin pagar


Emporda.info

L'executiu català estudia modificacions al Projecte de llei del Codi de consum per lluitar contra la 'pobresa energètica'

04.12.2013 | 20:41

ACN El Govern estudia com evitar que les companyies elèctriques interrompin el servei als consumidors que es troben en situació de pobresa. L'executiu català estudia introduir esmenes al Projecte de llei del Codi de consum que s'està tramitant al Parlament amb aquest objectiu, segons han confirmat fonts de la Conselleria d'Empresa i Ocupació. El conseller d'aquest Departament, Felip Puig, ja va defensar el darrer 6 de novembre a la cambra catalana que el Govern treballa "per tal de garantir que no es pugui interrompre el servei de tracte continuat de caràcter bàsic per manca de pagament a les persones consumidores que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica".

El Govern també treballa en altres vies complementàries per combatre l'anomenada 'pobresa energètica'.

L'executiu català s'ha adreçat al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme perquè a nivell estatal també es legisli per lluitar contra la 'pobresa energètica' i s'introdueixin mesures com una nova tarifa social pels abonats amb menys recursos econòmics. De moment, el ministre del ram, José Manuel Soria, ha respost que el mecanisme del 'bo social', que regula la mateixa llei estatal, també preveu aquests supòsits.

La Generalitat també s'ha posat en contacte amb les empreses distribuïdores, com Endesa, la principal companyia elèctrica del mercat català, per reclamar mesures de sensibilització envers els usuaris més desafavorits i que no poden fer front al pagament del rebut de l'energia.

Igualment, el Govern s'ha adreçat a l'Associació Espanyola d'Empreses Subministradores per instar els seus membres a prendre mesures en aquest sentit per garantir que les persones vulnerables no estiguin subjectes a interrupció de serveis com a conseqüència de les seves dificultats econòmiques.

Fonts d'Empresa i Ocupació han assegurat que no ha d'haver-hi cap problema de competències amb l'administració central, ja que la Generalitat compta amb competències exclusives en matèria de consum.


http://www.emporda.info/economia/2013/12/04/volen-evitar-tall-del-submin
Mira també:
http://www.sindic.cat/site/unitFiles/3530/Informe%20pobresa%20energetica%20definitiu.pdf

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more