Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Relleu en l´executiva de la Unió sindical obrera
28 nov 2013
Els dirigents de les Federacions i de les Comarques capitanejaran el sindicat després de la dimissió d´Antonia Gil ■ ■ ■


BARCELONA, 25 Nov

Designada una coordinadora formada pels principals dirigents de les Federacions i Comarques més representatives després que la Comissió executiva Nacional de la Unió Sindical Obrera, liderada per Antònia Gil com a secretària general, hagi presentat la seva dimissió pocs mesos abans de finalitzar el seu mandat a falta de consens en els nous ajustos que proposava amb vista al 2014.

En un comunicat, Usoc ha explicat que la coordinadora assumirà les funcions i competències de l'executiva fins que es faci el pròxim congrés del sindicat, que encara no està convocat però tindrà lloc la primavera de l'any que ve.

El nou relleu, integrat per cinc membres, donarà continuïtat al model, i la coordinadora estarà presidida per María Recuero, actual secretària general de la Federació d'Indústria.

La vicepresidència l'assumeix el secretari general de la Federació d'Ensenyament, Pere Forga; l'organització anirà a càrrec del secretari general de la Federació de Seguretat Privada, José Paz; l'àrea d'economia recaurà en el secretari general de la Comarca de Terres de l'Ebre, David Queralt, i l'Acció Sindical es repartirà entre el secretari general del Vallès Occidental, Vicente Martínez, i el secretari general de la Federació de Treballadors Públics, Jaume Castany.


MOTIUS DE LA DIMISSIÓ

L'executiva ha hagut d'afrontar un mandat en el qual, a causa de la crisi, s'ha vist obligada a aplicar reajustaments organitzatius i d'acció sindical per adaptar-se a la caiguda d'ingressos derivats de l'afiliaciói de les inversions públiques en projectes d'acció social.

La direcció no ha aconseguit el consens suficient per portar a terme els ajustos del 2014, el que ha desencadenat la dimissió de la Comissió Executiva Nacional i avançar el relleu.
Mira també:
http://www.usoc.es

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat