Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Solidaritat amb els solidaris
24 nov 2013
Lola, Marina, us volem a casa!
Preses polítiques catalanes: amnistia i llibertat!
dsfwe.jpg
El passat 12 de setembre del 2012, el dia següent de l’històrica manifestació independentista i havia mitjans que es centraven en un altre tema respecte a la Diada Nacional del principat de Catalunya: la crema de les banderes dels estats espanyol i francès, i la de l’unió europea.

De retruc la fiscalia de l’audiència nacional espanyola, hereva del franquista tribunal d’ordre públic es fixava en la mostra de dues fotos de les preses polítiques catalanes Lola i Marina per part de dos membres de la colla bastonera de gràcia Cop a Cop.

La fiscalia en aquest mateix moment demana als mossos d’esquadra començar una investigació per poder imputar a aquestes dues persones solidaries.


A finals de novembre del passat any 2012, els dos membres de la colla bastonera cop a cop varen rebre per part de l’audiencia nacional espanyola, una citació per declarar davant de la ciutat de la justicia de barcelona, per un presunte delicte d’enaltiment del terrorisme per l’exhibició de les fotos de les preses polítiques Lola i Marina.


El passat 23 de gener del 2013, els dos imputats van anar a declarar a la ciutat de la justícia de Barcelona, en totes dues declaracions els bastoners solidaris, declaren que com a membres de la colla bastonera de gràcia, van ser convidats a participar dels actes que l’esquerra independentista organitzava pel 11 de setembre del 2012, i com a tal van ballar al inici de la manifestació, varen portar l’estelada que encapçalava la manifestació, i al finalitzar els parlaments van pujar amb les fotos de les preses polítiques catalanes Lola i Marina.
En el moment de ser preguntats per d’intencionalitat de l’exhibició de les dues fotografies van declarar que ho feien per motius de drets humans de les persones represaliades, criticant la dispersió que pateixen, que és una doble condemna, ja que els allunya dels seus familiars i aquests els hi costa poder visitar-los.


A finals d’agost del present 2013, la fiscalia de l’audiencia nacional feia arrivar als dos solidaris la petició pel presunte delicte d’enaltiment del terrorisme, aquesta petició era per cada un dels acusats de 2 anys de presó, 8 anys d’inhabilitació total i una fiança de 1500€.
L’advocada dels bastoners solidaris va interposar el recurs de defensa que va ser rebutjat per l’audiencia nacional, i tot i tenir sala assignada a l’audiencia nacional encara restan pendents de la data del judici.

El passat dimecres 9 d’octubre, l’Ateneu Independentista i Popular de la Vila de Gràcia La Torna, va ser el lloc on els dos bastoners solidaris van iniciar públicament la campanya de suport en contra de la seva acusació, en aquesta primera assemblea van assistir més de 40 persones i onze col•lectius per mostrar la seva solidaritat amb els dos companys encausats i ajudar-los durant aquest procés.


La Bastonera de St. Andreu es solidaritza amb els bastoners solidaris i fa seus els motius pels quals van pujar a l'escenari amb les fotografies de les preses polítiques catalanes l'onze de setembre del 2012: la defensa dels drets humans de totes les persones represliades així com la denúncia de la crueltat de la dispersió de les persones preses.

Lola, Marina, us volem a casa!
Preses polítiques catalanes: amnistia i llibertat!
Mira també:
http://bastonersolidaris.wordpress.com/
http://labastoneradesantandreu.blogspot.com.es/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat