Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Absolució vaguistes de Poblenou
24 nov 2013
Davant els seus muntatges, solidaritat
cropped-cropped-campanya1.jpg

No respondrem aïlladament!

Comunicat del Grup de Suport als quatre vaguistes poblenovins encausats

Recentment, s’han fet publiques les peticions que l’acusació fa als quatre poblenovins, detinguts per la vaga general del 29 de març de 2012. A part de la fiscalia, la Generalitat de Catalunya, la Caixa i l’Ajuntament de Barcelona s’han personat com a acusació. És des de aquesta ultima institució que es fa la petició de penes més gran: 5 anys i mig de presó i 24 mesos de pena-multa a cada un dels encausats.

Aquestes peticions arriben més d’un any i mig després d’aquells fets. Entenem que aquest procés té per objectiu castigar les nombroses lluites polítiques, socials i veïnals del Poblenou i intentar paralitzar-nos. Però les acusacions no se sostenen i lluitarem per que siguin totalment desestimades i s’absolgui als encausats, com ja va ser el cas en els barris de Les Corts i el Clot.

Ara volen jutjar els quatre vaguistes poblenovins, per participar d’un piquet de vaga general i social. Ells, com la resta de treballadores allí presents, defensaven, com sempre defensarem, la vaga com a eina de lluita per aconseguir unes millors condicions de feina i de vida.

Des del grup de suport als vaguistes encausats del Poblenou, seguirem treballant per la total absolució i demanem al veïnat de Poblenou i de Barcelona que mostri la seva solidaritat als quatre poblenovins represaliats. Per que, avui més que mai, exercir el dret a la vaga i a la manifestació és imprescindible.

La solidaritat és la tendresa dels barris!

__________________________________________________________________________________________

Els fets ocorreguts al Poblenou durant la Vaga general del 29 de març de 2012.

Aquella jornada va començar amb dotzenes de veïns i veïnes participant del piquet informatiu, convocat per entitats del barri i per persones individuals, per protestar contra la reforma laboral i les retallades dels governs espanyol i català. L’acció reivindicativa es va desenvolupar sense incidents durant tot el matí i amb una creixent participació popular. En diverses empreses del barri, els i les treballadores havien demanat ajut al piquet per garantir el seu dret a vaga. Pels vols de les nou, ens vam desplaçar fins a l’Avinguda Diagonal, en aquell moment érem més de tres-centes persones. La gent estava tranquil·la i contenta pel bon desenvolupament de la jornada.

Aquell va ser el moment escollit per diversos furgons dels Mossos d’Esquadra per carregar contra la concentració amb les sirenes a plena potència. Les dotacions d’antidisturbis van baixar en massa dels vehicles i varen començar a colpejar als assistents, que intentaven fugir com podien. La brutal carrega policial a l’Avinguda Diagonal va tenir dues rèpliques més, fins a arribar a l’alçada de l’estàtua al Doctor Trueta a la Rambla.
L’acció policial es va saldar amb 5 persones identificades i 3 detingudes, a part de vàries lesionades. Però malgrat la repressió els i les veïnes no ens vàrem atemorir i posteriorment una cercavila convocada per les AMPA’s del barri va aplegar unes 1300 persones.
Avui, quatre poblenovins s’enfronten a càrrecs per danys, desordres públics i riscos per a la circulació i que poden comportar multes exhorbitades i fins i tot penes de presó. Durant la instrucció del cas, el jutge no ha acceptat cap prova o declaració de testimonis de la defensa que pugues exculpar als encausats, i s’ha impedit l’accés a Imatges de vídeo vitals per esclarir el cas. Demostrant així, que el procés judicial respon només al compromís del govern de CiU amb la patronal, per criminalitzar qualsevol protesta pels nostres drets socials i laborals. Aquests quatre veïns, gent treballadora i arrelada al barri, es troben desprotegides davant l’abús.

Cal destacar que els veïns del Clot i de Les Corts detinguts durant la mateixa vaga van ser absolts el passat mes d’agost després de la celebració d’un judici en el qual es va demostrar el mal procedir dels Mossos d’Esquadra aquell 29 de març.

Creiem que participar en una jornada de Vaga General és un dels màxims exponents de la democràcia i de la llibertat d’expressió. Per què, en una conjuntura de crisi econòmica i social com l’actual, protestar és un dret i una obligació.

Per tot això demanem: La lliure absolució dels vaguistes encausats.

Per què:

1. No hi ha proves en contra i no es permet aportar-ne a favor.

2. No han comès cap dels delictes que se’ls imputa.

3. Per què el dret a la Vaga, a la lliure expressió i a la denúncia de la injustícia és un dret i
un deure a defensar per tota la ciutadania.
Mira també:
http://solidaritatpoblenou29m.wordpress.com/
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/noves-peticions-fiscals-fins-sis-anys-preso-vaguistes-sant-andreu-poblenou

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa