Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Absolució Roger i Mercader
24 nov 2013
8 anys de presó per fer vaga pel treball digne
Absolució R&M.jpg

Manifest
Posted on November 20, 2013    
8 anys de presó per fer vaga pel treball digne
Absolució Roger i Mercader!

En Roger i en Mercader, veïns de Sant Andreu, aniran a judici per haver fet vaga. Lluitar pels drets laborals pot comportar-los 8 anys de presó.

AbsolucioRogeriMercaderP

Te’n recordes, del 29 de març de 2012? Aquell dia, una vaga general i social prenia els carrers per plantar cara a la darrera reforma laboral, així com al conjunt de mesures neoliberals que no només precaritzen acceleradament les nostres condicions laborals, sinó que també ho fan amb la nostra vida. La detenció de més de 100 persones va ser una de les conseqüències dels fets. Sant Andreu no en va ser l’excepció, i un nombrós i actiu piquet, sorgit del Comitè de Vaga de l’Assemblea Sant Andreu Indignat, recorria els carrers del poble tot convidant la gent a sumar-se a la vaga.

En acabar el piquet del matí, i d’una manera completament gratuïta, en Roger, membre del piquet, era detingut violentament per la Guàrdia Urbana. La indignació de la gent va fer que nombroses persones que també sortien del piquet es plantessin per verbalitzar el seu rebuig a la detenció. Després de 27 hores a comissaries de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, en Roger va sortir en llibertat amb càrrecs. Aquell mateix dia, en Mercader, que com tanta altra gent havia presenciat la detenció d’en Roger, va rebre una trucada per citació judicial: l’acusaven de resistència a l’autoritat.

Ara, al Roger l’acusen d’un doble delicte d’impedir el dret al treball, i li demanen dos anys i mig de presó per cadascuun d’ells, i un any per resistència. Al Mercader, dos anys per resistència. En total, doncs, sis anys de presó per en Roger i dos per en Mercader.

Vuit. Vuit anys de presó, en total, per defensar el dret a vaga per poder treballar millor. Vuit anys per ser caps de turc de tothom qui lluita contra aquest sistema capitalista que ens condemna a la misèria més esclava a base de retallades i reformes laborals. Ho sabem: la patronal i les elits polítiques volen càstigs exemplars. Tots dos acusats tenen un ampli historial de lluita a les esquenes: no debades, a en Mercader el van reconèixer per la seva lluita en defensa dels dos dies de descans setmanal per als conductors de bus de TMB.

Implicat des de fa anys en la lluita sindical, és membre de la CGT i va ser portaveu i cara visible de la lluita pels dos dies. La seva cotxera és, precisament, la del triangle ferroviari, a Sant Andreu, on fa més de 20 anys que condueix la línia 40. D’altra banda, en Roger és membre d’Endavant (OSAN), del Casal Independentista El Noi Baliarda, de la Festa Major Reivindicativa i del Punt de Trobada d’Afectades per la Crisi, i participa de la Bastonera i Diables de Sant Andreu.

Tots dos, com tothom qui formava part del piquet aquell 29M o el 14N posterior, defensaven el dret a treballar en millors condicions o a no perdre drets socials: per això van fer vaga. Ara intenten confrontar-nos enganyosament, perquè no tenen cap altra recepta: crisi i retallades comporten lluites, i les lluites comporten repressió. Ho sabem i seguirem. L’amenaça de vuit anys de presó no ens frenarà perquè sabem que la lluita contra el capitalisme és llarga i no ens arronsarem pas.

Perquè vam fer vaga i la tornarem a fer, perquè volem treballar i viure en condicions dignes, absolució Roger i Mercader!!

No ens van tocar aïlladament, no respondrem aïlladament
Mira també:
http://absoluciorogerimercader.wordpress.com/
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/noves-peticions-fiscals-fins-sis-anys-preso-vaguistes-sant-andreu-poblenou

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa