Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Avui dissabte 23, segona sessió de les jornades "Viure en estat d'excepció: iolència institucional, impunitat policial i moviments socials "
23 nov 2013
El recent assassinat de Juan Andrés Benítez en mans dels mossos d’esquadra al Raval ha fet palesa la impunitat amb la qual els cossos policials fan ús de la violència: els mitjans de comunicació van fer cas omís de l’ "incident" fins que les proves van ser irrefutables, i el Govern de la Generalitat encara no ha fet dimitir ningú i confia cegament en "la professionalitat" del cos. A dia d’avui, no hi ha ordre d’arrest ni presó preventiva per a cap agent. 


excepcio.jpg
El recent assassinat de Juan Andrés Benítez en mans dels mossos d’esquadra al Raval ha fet palesa la impunitat amb la qual els cossos policials fan ús de la violència: els mitjans de comunicació van fer cas omís de l’ "incident" fins que les proves van ser irrefutables, i el Govern de la Generalitat encara no ha fet dimitir ningú i confia cegament en "la professionalitat" del cos. A dia d’avui, no hi ha ordre d’arrest ni presó preventiva per a cap agent. Però més enllà de l’entramat mediàtic i jurídic, que normalitza aquest tipus d’actuacions policials amb la força del costum, el cas de J. A. Benítez ha disparat moltíssims interrogants i ha posat en evidència com la violència institucional s’ha inserit en la nostra vida quotidiana.Aquests mecanismes s’inscriuen dintre d’una estratègia per "naturalitzar" l’estat d’excepció, contenir els subjectes sense veu i implantar un model de ciutat-aparador que es manté gràcies a una política de la por. Aquestes són les raons que ens animen a organitzar aquestes petites jornades, que tenen com a finalitat reflexionar, debatre col·lectivament i poder, així, teixir aliances per combatre les desigualtats i la violència que les manté.

DISSABTE 23 DE NOVEMBRE

-19.00 h. Estat actual de la tortura a Catalunya
.
A càrrec de membres de la Coordinadora per a la prevenció de la tortura.
-20.00 h. Una història del cos policial a Catalunya.

A càrrec de membres del Setmanari La Directa
.

AL Ateneu LLibertari del Casc Antic
Carrer Fonollars, 13 | Forat de la vergonya | Barcelona

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat