Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Lluitar per la dignitat de la classe treballadora no és cap delicte
23 nov 2013


A dos veïns de Sant Andreu els volen condemnar a 8 anys de presó per haver fet vaga el 29 de març de 2012. Des de la COS, expressem el nostre suport als companys i animem les treballadores dels Països Catalans a participar en la campanya per demanar l'absolució d'en Roger i en Mercader.

El 29 de març de 2012, els Països Catalans situats al sud de l'Albera van viure una jornada de vaga general per plantar cara la reforma laboral impulsada pel govern espanyol (amb el suport de CiU).
yyy-wecartell-absoluciorogerimercaderg.jpg
A Sant Andreu de Palomar, a través del Comitè de Vaga de l’Assemblea Sant Andreu Indignat, es van impulsar piquets informatius que van recórrer el poble. El matí del 29 de març, una vegada acabat el piquet informatiu, en Roger va ser detingut de forma violenta per part de diversos d'agents de la Guàrdia Urbana, provocant la indignació de les persones presents, que van mostrar el seu rebuig a aquesta detenció arbitrària i gratuïta. En Roger, persona profundament compromesa amb els moviments socials de Sant Andreu, membre d’Endavant - OSAN, afiliat de la COS, del Casal Independentista El Noi Baliarda, de la Festa Major Reivindicativa i del Punt de Trobada d’Afectades per la Crisi (i membre de la Bastonera i Diables de Sant Andreu) es va haver de passat 27 hores detingut en comissaries de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. Va sortir en llibertat amb càrrecs.

A l'endemà, 30 de març, en Mercader, sindicalista des de fa anys i membre de la CGT, que també havia presenciat la detenció d’en Roger, va rebre una trucada telefònica per una citació judicial on l’acusaven de resistència a l’autoritat, i per aquest fet li demanaven dos anys de presó. I en Roger és acusat d’un doble delicte d’impedir el dret al treball, i que per cada un d'aquests suposats delictes li demanen dos anys i mig de presó i un altre any per resistència. En total, sis anys de presó per en Roger i dos per en Mercader.

Aquest és el nivell de democràcia i llibertat que ens volen fer viure, vuit anys de presó per defensar els interessos de la classe treballadora en enfront d'una de les més grans ofensives neoliberals per reduir els drets de les treballadores. No podem restar aturades davant d'aquests fets, per això des de la COS exigim l'absolució d'en Roger i en Mercader i animem el conjunt de la classe treballadora dels Països Catalans a participar en la campanya de suport als dos companys, perquè no ens van tocar aïlladament, no respondrem aïlladament.
Mira també:
http://www.sindicatcos.cat/index.php/territorials/barcelones/item/2148-lluitar-per-la-dignitat-de-la-classe-treballadora-no-es-
http://absoluciorogerimercader.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Lluitar per la dignitat de la classe treballadora no és cap delicte
23 nov 2013
L'única veritable dignitat, fent justícia a la paraula, és assumir com a projecte posar fi a la societat de classes.
Sindicat Terrassa