Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Concentració a la seu d' EL PAÍS a Barcelona en solidaritat amb l@s anarkistes pres@s
22 nov 2013
Avui,a les 8'30 del matí, hem anat a encartellar i repartir octavetes a la seu del periòdic burgès EL PAÍS al carrer Casp de Barcelona per assenyalar aquest mitjà com un dels responsables de crear l'alarma social que ha contribuït a empresonar les nostres companyes anarkistes empresonades. S'ha fet una manifestació espontània als voltants de plaça Urquinaona.
6_cartel.pdf
cartel.pdf (101,37 KiB)
EL GOVERN ASSENYALA, "EL PAÍS" APUNTA I LA POLICIA DETÉ

Hem vingut a la seu d´"El País" a denunciar el fastigós paper que aquest mitjà de comunicació ha tingut en la recent detenció de 5 companyes anarquistes i el posterior empresonament de 2 d´ elles. Totes elles han quedat amb càrrecs associats a terrorisme i les dues empresonades es troben en aïllament sota el règim FIES II, a espera de judici. Que la justícia les consideri culpables o innocents ens dóna igual, ja sabem de quin costat estan ells i de quin costat estem nosaltres. Per a les companyes va tot el nostre suport, força i solidaritat incondicional!

Ja coneixem de sobres quina és la funció dels mitjans de comunicació en aquesta societat, per molt progres que es pintin com aquests d´"El País"... Tant els considerats de dretes com els d´esquerres, bàsicament defensen aferrissadament l´ordre sobre el qual s´assenta la societat capitalista. Així, mitjançant la creació de l´opinió pública i la difusió dels valors i les idees de la classe dominant busquen estendre entre la població la submissió i acceptació a la vida que ens imposen des d´a dalt. Òbviament, els democràtics còmplices de l´Estat com "El País" són enemics declarats de tota aquella que s´enfronti al sistema i les seves institucions -especialment si, a més, passa de les paraules als actes-.
Encara que no ens sorprèn gens la forma de procedir d´aquests mercenaris de la ploma, si que volem ressaltar i evindenciar algunes coses: Des del primer moment "El País" ha funcionat com a corretja de transmissió del Ministeri de l´Interior i s´ha abanderat a ser la més directa veu de la Policia Nacional, reproduint i repetint informacions esbiaixades i falses per crear deliberadament el clima adequat per a l´empresonament. D´altra banda, han incrementat el ja generalitzat linxament mediàtic difonent els noms complets i les fotografies de les arrestades, cosa considerada il.legal (malgrat ser tan demòcrates se salten les seves pròpies lleis). I en tot moment no han deixat d´intoxicar constantment amb la vinculació entre anarquisme i terror, entre anarquisme i violència, arribant a l´extrem d´afirmar que el moviment anarquista còpia d´al Qaeda la seva forma organitzativa, cosa ridícula i absurda per a qualsevol que conegui mínimament el funcionament sense jerarquies i en xarxa que propugna l´ideal anàrquic des de fa més d´un segle.

La creació de l´enemic intern (els anarquistes, en aquest cas) ha estat una estratègia històrica del poder polític per criminalitzar i reprimir la dissidència i assegurar la governabilitat social. En aquest clima social i polític cada vegada més tibant per la mal anomenada crisi, és segur que tinguin por que les pràctiques i idees anarquistes s´estenguin cada vegada a més gent i més sectors, com de fet ja porta un temps succeint.
Que els esbirros del poder i còmplices de la repressió, com "El País", sàpiguen que nosaltres també tenim mitjans i capacitat per assenyalar-los i que no desaprofitarem cap oportunitat de fer-ho. Que no ho oblidin!

CONTRA TOTA AUTORITAT!
LA REPRESSIÓ NO ENS ATURARÀ!
SOLIDARITAT I FORÇA PER A LES ANARQUISTES PRESES!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració a la seu d' EL PAÍS a Barcelona en solidaritat amb l@s anarkistes pres@s
24 nov 2013
hi haurà mani?
Re: Concentració a la seu d' EL PAÍS a Barcelona en solidaritat amb l@s anarkistes pres@s
24 nov 2013
Yo no me creo lo de "la dissidència" y no creo que seamos disidentes...
Re: Concentració a la seu d' EL PAÍS a Barcelona en solidaritat amb l@s anarkistes pres@s
24 nov 2013
Bolivia: Solidaridad con lxs detenidxs de Barcelona

De un lado del océano hacia el otro

Cinco anarquistas han sido detenidos en Barcelona. Otra semana en que tenemos que leer sobre compañeros secuestrados, investigados y tomados por la institución represiva. No se puede hablar ya de la represión como un hecho aislado o como un suceso extraordinario. La represión y el secuestro de compañeros que se oponen y luchan contra la dominación parece ser, hoy en día, parte rutinaria del mecanismo digestivo de la bestia-fábrica de dominación.

La presencia de dos implicados del caso bombas de Chile, aunque absueltos en ese caso, muestra un estigma que recae sobre los represaliados convirtiéndolos en los sospechosos de siempre; listos para ser acusados en cualquier situación, como sucedió con Gabriel Pombo da Silva y Marco Camenish, durante la operación “osadía”.

De este lado del océano, como parte de un territorio avasallado, dominado y domesticado metódica y constantemente por la expansiva dominación del otro lado del océano, somos conscientes del nefasto rol de la iglesia (católica antes y una gama amplia de variedades hoy en día) en la consolidación del capitalismo y la dominación civilizatoria. Desde un espacio donde los rebeldes organizaban una rebelión de las huacas (seres del tiempo de la pre civilización andina), donde luchaban por mantener ritos libres de la civilización, donde algunos aun resisten el genocidio, el etnocidio, en fin la uniformización civilizatoria; hemos visto tristemente como individualidades cercanas a la anarquía y grandes movimientos sociales, han sido devorados por el sistema político partidista y las ong’s asistencialistas, incorporándose a la lógica de la política estatal, civilizatoria y dominante. Sin embargo, de este lado del océano aún sonreímos al saber que a pesar de la extirpación milenaria de “idolatrías” existen los inclaudicables que saben reconocer la permanente dominación de una iglesia más allá de sus discursos acomodados a cada temporada.

Lejos de fijarnos en si los cinco de Barcelona son “inocentes” o “culpables” de los atentados contra la iglesia, ponemos nuestra atención en los ataques a esta institución y fijamos estas palabras en el objetivo de que ningún compañero represaliado por estos ataques se sienta solo ni mucho menos decaído por la represión. En sí, y más allá de ser o no ser los ejecutores de la acción, creemos que se trata de enorgullecernos de por lo menos ser sospechosos de hacerlo, lo contrario nos indicaría la absoluta dominación que nuestras vidas han tenido.

Porque tal cual manifiesta la prensa amarillista de ese territorio, se ha dado el paso de la protesta hacia la acción. Y más allá de que los detenidos sean o no quienes dieron ese paso en especifico, el paso ha sido dado y por ese paso hay una cacería política que una vez más hiere los corazones anárquicos de quienes no conocemos de fronteras. Hacer nuestro ese paso, enorgullecernos de la acción, es en definitiva una estrategia solidaria pues cobra sentido en quienes vivimos al margen de las iglesias y sus imposiciones pero tenemos en cuenta sus aun presentes estrategias de dominación y uniformización cultural.

Desde estas tierras, en las que después del ataque represivo algo similar a un silencio ha sido la tónica general, queremos mandar un abrazo cálido de solidaridad a los 5 detenidos, sobretodo muchos ánimos a Mónica y Francisco quienes aún permanecen detenidos, a Gabriel Pombo da Silva y Marco Camenish así como al compañero Ilya Eduardovich Romanov, anarquista de larga trayectoria rebelde en Rusia para quien deseamos que sane bien y fuerte.

Con el orgullo de mantenernos libres de la dominación y con la anarquía en nuestros corazones…

Algunos anarquistas del territorio controlado por el estado boliviano
Solidaridad Activa, Solidaridad anarquista!!!!


http://es.contrainfo.espiv.net/2013/11/24/bolivia-solidaridad-con-lxs-de/
Sindicato Sindicat