|
Notícies :: laboral |
La COS participa a Dublín en una conferència sobre joventut i precarietat
|
|
per Àrea de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical |
18 nov 2013
|
Els pilars de la intervenció foren l'explicació dels eixos del sindicat (independència, socialisme i feminisme) i de la realitat dels Països Catalans i l'esquerra independentista
Mig centenar de joves sindicalistes van participar el dissabte 16 de novembre a les jornades organitzades per ICTU http://www.ictu.ie/ (Irish Congress of Trade Unions, Congrés Irlandès de Sindicats) a Dublín. |
|
La COS, mitjançant la secretaria de relacions internacionals, hi participà realitzant una xarrada sobre la lluita del jovent als Països Catalans, també a l'Estat espanyol i explicant el nostre sindicat. La nostra organització féu en dues ocasions la mateixa presentació per a dos grups reduïts seguides amb gran atenció i amb nombroses intervencions posteriors.
Els sindicalistes de l'illa mostraren especial interès en la coordinació amb la resta de sindicats de l'Estat espanyol, la nostra integració a l'EI, l'aplicació de la lluita feminista al sindicalisme i el funcionament de la nostra organització.
L'altre punt internacional el va posar el representant de la Unió General de Treballadors de Malta (Christopher Cutajar). A més a més, l'Eleonore Perrin, membre de Trademark http://www.trademarkbelfast.com/ (branca de ICTU que s'encarrega de resoldre conflictes sectaris Irlanda del Nord) va fer una interessantíssima intervenció posant llum sobre el món del cooperativisme i el poder d'autorganització obrera que suposa. Hi van haver, és clar, presentacions sobre la realitat econòmica, social i de lluita a Irlanda (tant de la República, com la part nord). Van anar a càrrec de Paul McFlynn, membre del Nevin Economic Research Institute (http://www.nerinstitute.net/ ), i Conor McCabe, professor de la universitat de Dublín.
No volen anar-se'n
El diumenge es va poder gaudir de la xarrada d'una nova i potent organització We're not leaving (http://werenotleaving.com/), (nosaltres no marxem) que lluita contra l'emigració de la joventut irlandesa. L'illa cèltica pateix, com als Països Catalans, un moviment ben fort de persones joves que se'n van a l'estranger per estudiar o treballar, ja que fer-ho al seu país és difícil o impossible. Així doncs, aquesta organització, que es considera un moviment social i que fuig de la identificació amb partits polítics, cerca la coordinació del jovent per crear unes condicions socials, laborals i econòmiques millors que no obliguen a l'emigració. Per tant, una lluita d'aquest tipus és fonamental per a un sindicat com la COS i per un moviment polític com l'esquerra independentista, ja que marca una prioritat en la vida dels Països Catalans: evitar que la força del jovent s'escape per les fronteres.
Conferència a Irlanda del Nord
La COS també serà present el 21, 22 i 23 novembre a una conferència a Lusty Beg, Fermanagh (Irlanda del Nord) organitzada per Trademark. La temàtica és l'antisectarisme i l'antiracisme (pel conflicte entre comunitats catòliques i protestants), però l'economia política serà també un punt important a les xarrades. I concretament, la transició d'un règim a un altre i la seua vinculació amb polítiques neoliberals (en el cas nord-irlandès, per les grans quantitats de diners de la UE que reben des del 98, i també per les mesures liberals és clar).
Hi assistiran Ainhoa Etxaide (secretaria general de LAB https://twitter.con/LABsindikatua ), Mariela Kohon (Justícia per a Colòmbia), Mohammed Amara (Federació General de Sindicats de Palestina), Erick Gcilitshana i Adam Letshele (Sindicat nacional de miners/es de Sud-Àfrica), María José Lera (Sindicat Andalús de Treballadors/es https://twitter.con/SAT_nacional ), Kathlyn Lynch (professora a Dublin, polítiques d'igualtat), Zak Cope (investigador del sindicalisme a Irlanda, Polònia i Sud-Àfrica) i d'altres. |
|
|
|
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php/item/2141-la-cos-participa-a-dublin-en-una-conferencia-sobre-joventut-i-precarietat |
This work is in the public domain |
Re: La COS participa a Dublín en una conferència sobre joventut i precarietat
|
per Àrea de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical |
18 nov 2013
|
L'acció internacional també està present a Hondures:
La COS formarà part de l'Observatori de seguiment de Drets Humans a Hondures
Es vol conformar un llistat d'agents del món social, sindical, cultural i polític per pressionar de cara a la denúncia de la situació de greu vulneració de Drets Humans a Hondures.
Una delegació internacional va anar al país centreamericà el 14 de novembre per vigilar el procés electoral del dia 24, així com la denúncia de les possibles irregularitats i altres situacions que pogueren cometre's.
Com a objectiu a curt i mig termini apareix el fet de poder mantenir després de les eleccions aquest Observatori en la línia de la defensa dels moviments socials hondurenys, a través de contactes puntuals per mitjà de correus i altres, evitant reunions estables i altres. Per tant no pretén ser una coordinació o plataforma més, sinó un element unitari de suport i denúncia en situacions concretes en què es demandara l'ajuda internacional.
Per a començar la idea seria arreplegar signatures i lliurar-les en l'ambaixada hondurenya en l'estat espanyol i Portugal, com a element de pressió, davant segures irregularitats i violències que ja s'estan produint en l'escenari electoral.
Més info: observatorioxhonduras ARROBA gmail.com http://ves.cat/hrTU |
Re: La COS participa a Dublín en una conferència sobre joventut i precarietat
|
per !! |
19 nov 2013
|
Ja podreu assistir a tants llocs?? ho dic, per que si marxeu els quatre que sou, qui es quedarà aquí lluitant?? els del decathlon i les seves vagues fantasma??? |
Re: La COS participa a Dublín en una conferència sobre joventut i precarietat
|
per Embat |
19 nov 2013
|
XD
No es pot dir que no sigui tot un plaer veure a gent com tu que a cada notícia de la COS treu fum pels queixals per veure com uns comencen a aixecar un projecte del no res pràcticament i comencen a fer seccions sindicals, participar en noves lluites, plataformes, etc. mentre altres porten anys i panys i són incapaços no ja de construir res que duri més de 2 anys de mitjana (que ha passat a Girona?) sinó de coordinar mínimament allò ja existent en comptes del panorama de guerra oberta entre gent de sensibilitat més o menys semblant. "Insus" contra "hippies-rurals", "anarcosindicalistes contra insus", "anarquistes socials contra anarquistes antisocials", etc.
Si parem a pensar 2 segons només, és fàcil arribar a la conclusió de perquè als posts llibertaris ningú diu res en plan atac, per exemple als de la CNT o altres, i perquè en canvi els de la COS, la CUP, o l'EI en general sempre està plens de comentaris intentant atacar.
Queda clar "qui tem a qui". Perquè si la COS es tan insignificant i no et preocupa gens, no tens perquè perdre ni un segon de la teva valuosa vida, menys encara si ni tan sols saps fonamentar bé una crítica i és un rajar per rajar, sense "apuntar bé".
I sí, la COS és encara un sindicat petit, ningú no ho ha negat. Per ara. Està treballant de valent per poc a poc anar revertint aquesta situació. Jo recordo quan la CUP eren 6 regidors i només un centenar i escaig de militants, i el menyspreu de certa gent. Fa només 10-12 anys d'això.
Temps al temps. |
Re: La COS participa a Dublín en una conferència sobre joventut i precarietat
|
per M'alegro per la COS |
20 nov 2013
|
I pels dos comentaris:
-El primer: No cal rabiar a cada notícia del que faci la COS a indymedia, a més sense arguments.
-El segon: No cal fotre's amb el mov. llibertari per defensar el que fas tu. Servidor i tants altres estem a un sindicat que és la CNT i no ens dediquem a criticar ni els insus, ni els anarquistes antisocials sinó a enfortir la nostra lluita i dotar d'una eina útil a la classe treballadora.
Bé, els post de la CUP és normal que hi hagi gent que s'hi posi, quan és un portal que entre les seves normes no accepta propaganda electoral o informació de partits polítics (ja sé que em sortireu alguns que la CUP no és un partit i tal).
Saluten! |