Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Assemblea general de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat
17 nov 2013
Celebrada l'Assemblea general de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat el passat 9 de novembre a Rennes (Bretanya)/// El passat 9 de novembre se celebrà a la localitat de Roazhon (Rennes) a la Bretanya, l'assemblea general de la PSNSE | La CSC va ser representada pel seu Secretari general, en Carles Sastre | La propera Assemblea general de la PSNSE se celebrarà el febrer de 2014 a París (estat francès) | La Plataforma està integrada pels sindicats LAB (Euskal Herria), CUT (Galiza), SLB (Bretaña),USTKE (Nova Caledònia),SAVT (Vall d'Aosta), STC (Còrsega), CSS (Sardenya), INTERSINDICAL CANARIA (Canàries), UTG (Guaiana), UGTM (Martinica), UGTG (Guadalupe) i CSC (Països Catalans).El passat dissabte dia 9 es celebrà a Roazhon (Rennes) a la Bretanya, l'assemblea general de la PSNSE. La sessió comptà amb la presència de sindicats representatius de Bretanya, Còrsica, Sardenya, Kanaky, Canàries, Galícia, Vall d'Aosta, Euskal Herria i els Països Catalans, excusant la seva absència els sindicats del Carib membres de la Plataforma.

Es ratificà per unanimitat tant la coordinació general que recau en LAB com la Permanent, de la qual la CSC (Confederació Sindical Catalana) -membre fundador de la Plataforma- en forma part.

En el decurs de la sessió s'ha analitzà, en clau crítica, l'evolució de la Plataforma posant l'èmfasi en la necessitat de millorar-ne l'eficàcia i l'operativitat. Ens aquesta línia s'aprovà incidir en els aspectes que possibilitaran millorar el funcionament. Es destacà la necessitat de reforçar l'ús de les xarxes socials i una major implicació dels sindicats membres aprofitant esdeveniments de caire internacional per a difondre i estendre el plantejament de la Plataforma.

A l'assemblea es van aprovar diverses resolucions referents a l'alliberament del company Rafa Díez, en solidaritat davant l'atac al domicili de la Secretaria General de la UGT Kanaky i en solidaritat amb les cinc companyes de la Intersindical Canària processades per dur a terme una acció contra la reforma laboral i denunciar la situació que viu el poble canari. Així mateix, s'aprovaren resolucions en solidaritat amb els i les treballadores implicats en conflictes laborals greus que afecten a diversos sindicats de la Plataforma.

Des de la CSC volem fer un esment especial a l'absència del company Igor Urritikoetxea(LAB) que assumia personalment la coordinació i que, en aquests moments, està travessant un moment molt delicat en la seva salut. Desitgem que es recuperi satisfactòriament i que en breu es pugui reincorporar a les seves tasques.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Assemblea general de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat
17 nov 2013
La I-CSC té alguna secció sindical que hagi impulsat mai cap lluita a part de Ricoh ara?

Ho dic perquè sempre que llegeixo algo és que ha participat en tal o qual reunió de Colòmbia, tal altre del FSM, de la plataforma aquesta... i a part, alguns cops que treu delegats a algun lloc que altre (diuen que són el 5è sindicat amb més representació).

Però... quines lluites té, sent el 5è sindicat? perquè a mi sindicats molt més petits com COS o CNT em semblen molt més actius en quan a lluita que la I-CSC
Sindicato Sindicat