Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
“Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
14 nov 2013
Vaig assistir a la xerrada sobre l’anarquisme que feia la universitat popular de Sabadell donada per Tomas Ibáñez. Primer em vaig informar una mica de qui era: un antic afiliat a la CNT que amb els anys va prendre postura amb l’escissió, la CGT, i havia escrit llibres sobre l´anarquisme “sense dogmes”. Doncs bé, si sóc sincer, vaig anar a veure què deia de nosaltres -la CNT- i perquè al cartell posava que es tractaria l´anarquisme a l´actualitat.

Va començar dient que parlaria d´un anarquisme “extra-muros” i em va sorpendre que en lloc de parlar de grups anarquistes, d’ acció directa, d’individualistes o antiorganització, va començar a enumerar nous i antics moviments de protesta: El 15M, maig del 68, Julian Assange, fets de Seattle, antiglobalització … i va dir que eren anarquistes sense ells saber-ho. Després, algú del públic fins i tot va preguntar si l’Entesa, la CUP o la cadena humana eren també anarquistes.

Lluny d’entrar en si el 15M és o no anarquista o assambleari, m’agradaria exposar que va fer una xerrada sobre l’anarquisme agafant moviments que a ell li semblen mes o menys -diríem- llibertaris, i que sota el seu criteri i els titllava de NEO-Anarquistes.

Si bé això és una opinió que s’hauria de traslladar a aquests grups, sí que vull comentar que fer una xerrada sobre anarquisme i no explicar què és l’acció directa contra el poder, o dels grups d’acció, o de l´alliberament dels treballadors, o de l’anarcosindicalisme, l’auto-organització, no parlar de CNT, ni tan sols de treballadors, i així deixar el moviment anarquista “intramurs” com una cosa arcaica i obsoleta, el converteix a ell en un dogmàtic, o ignora l’anarquisme actual, jo crec que és perquè la opció per la que ell va apostar no ha funcionat.

Considero que la generació que va agafar la CNT després de la transició, es va dividir de tal manera que el seu odi visceral ha portat quasi bé a la destrucció de l’anarcosindicalisme, part crec jo, fonamental de l’ anarquisme real, el dels treballadors, el d’intramurs.

Només a Sabadell, en els últims dos anys, l’anarquisme organitzat a la CNT, ha actuat en empreses com ISS, Activity, Adirondack, Opencor, Yamaha, Residència casa de les Monges, i en altres que no anomenem, millorant la situació real de treballadors i treballadores, o ha ajudat a solucionar conflictes com el del 15M de Santa Perpètua (amb imputats). També ha participat activament en les vagues generals, ha fet xerrades i ha tret al carrer a la seva militància al menys tres cops aquest any a la ciutat. També, de forma més general, ha posat a la mà dels treballadors que ho vulguin una eina “l’anarcosindicalisme autogestionat” per a la resolució dels nostres conflictes i la nostra defensa sent, en l’actualitat, l’únic sindicat sense subvencions.

Per altra banda, si a la Universitat Popular de Sabadell li interessa, podem fer, quan ells vulguin, una xerrada sobre l´anarquisme organitzat a Sabadell o a Catalunya a l´actualitat.

Som intramurs, però les portes estan obertes a tothom.
Mira també:
http://www.cntsabadell.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
14 nov 2013
La cnt a Catalunya i a la resta del regne d'espanya no representa el moviment anarquista per dues senzilles raons:

- Pq és irrellevant i extremadament marginal des de fa dècades.

- Simplement pq NO existeix moviment anarquista català ni estatal, entenent moviment com quelcom amb un cert cos, coordinació, vertebració, estratègia de lluita...etc.

PD Deixa d'autoenganayr-te company, la cruel i devastadora realitat és k l'anarquisme va morir fa molts anys com a moviment polític i en tot aquest temps la realitat ens diu k ni tan sols hi ha hagut un tímid intent seriós de reconstruir-lo i no pinta gens bé la cosa de cara al futur, almenys si parlem a un futur a curt i mig termini, o sigui en uns quants anys més.

Salut!
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
14 nov 2013
A ver "setciencies", que los y las anarquistas, nos organicemos cada cual donde le parezca o como le parezca, no significa que no haya movimiento por muy pequeño que sea.

Que la CNT no representa a todo el movimiento en su diversidad, eso es un obviedad. Hay anarquistas que llevan a cabo luchas más importantes que las de la CNT, que a fin de cuentas, se concentra en cuestiones de mejoras o abusos empresariales, cuando la realidad va mucho más allá del ámbito laboral.

Si eres incapaz de ver movimiento, es porque no estás en el. El "underground" existe aunque no se vea, esa es su cualidad. En cuanto hace su aparición, deja de ser "underground".

El actual movimiento libertario, no tiene nada que ver con las grandes organizaciones de antaño, pues en estos momentos su tendencia más interesante es informal y difusa.

El único que se autoengaña eres tú cuando piensas que el movimiento tiene que ser de masas. Esa sí que es una cruel y devastadora realidad, y es por ella que el movimiento anarquista está condenado a sentir todo vuestro rechazo y menosprecio. Es algo en lo que ya nos hemos fortalecido para ignorar vuestros insultos y seguir diciendo a la cara, lo que sois: unos reaccionarios.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
14 nov 2013
el de CNT de sabadell s'ha picat perque no els han convidat a ells a parlar, aixo que dius ho podies haver dit alla mateix.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
14 nov 2013
no crec que en un torn de preguntes sigui adequat fer una xapa.

Digui el que digui el del primer comentari l'anarquisme si que ha crescut en els últims temps, altre cosa és que no estigui cohesionat com a moviment. Abans hi havia la CNT, FIJL, FAI i Mujeres Libres. I ara apart de la CNT que en els últims anys ha sortit del pou, hi han una pila d'ateneus, grups anarquistes, insurreccionalistes, apart de la FAI, la FIJL i Mujeres Libres que tenen presència en alguns punts de la península però a Catalunya molt poca.

Que el 15M o l'esquerra independentista parlin i utilitzin l'assemblea o parlin de suport mútu, no els fa anarquistes.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
15 nov 2013
Precisament el company que escriu l'article no s'ha informat gaire bé. Una pena, perquè potser podria a ver investigat sobre els estudis que ha fet aquest home sobre el concepte de poder, les confusions que ha hagut, entre poder i dominació dins de terminologia i idiologia anarquista.Que és considerat com el impulsor del disseny de la A circulada.

És una obvietat, però crec que cal recordar-ho CNT no és una organització política anarquista, es anarco-sindicalista. És, o hauria de ser, un sindicat. Es un matis però és important.

No sé el que va explicar en aquesta ocasió el company Ibañez, però segurament anava en la línia de les pràctiques llibertaries, que no es reclamen de forma 'identitària' del anarquisme, i que es troben en diferents moviments, espais, i actituds socials.

Coincideixo amb el comentari que diu que no existeix un moviment polític anarquista. No existeix una organització política amb clara voluntat de incidència social. Sí, existeixen organitzacions, col·lectius, especifiques, etc però no amb aquesta voluntat. Manquen organitzacions polítiques amb estratègies que deixen enrere qüestions identitàries i, perdoneu si sona despectiu: folklore. Esses inèrcies que ja estem fem tard per deixar enrere.

Salut.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
15 nov 2013
Con eso que CNT es una organización anarcosindicalista y no anarquista estoy de acuerdo, pero también es cierto que si bien muchos de sus afiliados no son anarquistas si que muchos o la mayoria de militantes lo són. Además de la estrecha relación entre anarcosindicalismo y anarquismo.

Tu compañero Ibañez llegó ha decir que David Fernández y un partido politico eran anarquistas. No sólo que tenian prácticas libertarias, si no que eran anarquistas, y se quedó tan ancho.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
15 nov 2013
"x", listillo fastigós, torna a l´uni, o a que et moqui la iaia, nen repel.lent. Que saps de tot??. "El marhuenda de la cup", i la seva visió distorsionada de la realitat (distorsionada pel teu fanatisme nacionalista). Segons aquest individu:
- la cos es un sindicat de la hòstia, amb moltissimes seccions sindicals extremadament combatives (?), i la C.N.T. un sindicat marginal i irrellevant.
- el partit polític comunista amb 3 diputats cup, està farcits de llibertaris.

I moooooltes més tonteries que va repetint dia a dia.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
15 nov 2013
desde que surten a TV3 es creuen algo...
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
15 nov 2013
joder con los anarkistas elegidos en las urnashttps://www.facebook.con/photo.php?fbid=10201148457245935&set=p.10201148 los manipuladores de marionetas no les importa el pueblo obrero de catalunya, les interesa que sus negocios sean rentables, y para ello van a conducir a la miseria y a la opresion aun mayor a la que existe a los obreros, esto no son palabras es la realidad que ya esta aqui.
El independentismo de izquierdas, es el soporte por el cual, al fallar las estructuras economicas para controlar a los ob...reros, el capitalismo se sirve para manipular y dar musculatura a la democracia en catalunya.
La banalidad de la crisis es de tal modo evidente, y los papeles estan tan claramente atribuidos, que ante ello los obreros de catalunya, sienten solamente cansancio. Es un cansancio que crea distancia ante el mundo politico y su indiferencia con el pais real. Los politicos de aqui de alla y demas alla, son solo marionetas, suben, bajan, van para delante, para detras, vienen dando saltitos, la mano que les mueve permanece oculta detras de la cortina.
Esto hay que pensarlo desde el movimiento libertario, y guardarnos mucho de malgastar municion. El fmi tiene un stock inagotable de muñecos y cuerdecitas,para manejarlos, y para ultimo ejemplo, la entrada en el juego electoral al parlament de la cup.
El caso de catalunya, que tiene guasita lo de independencia, los dedos que mueven las marionetas estan a miles de kms.de distancia, ESTE XIRINGUITO triangular al borde del mediterraneo, los prestidigitadores juegan con la punta de la cuerda desde muy lejos.
Una derecha en minoria, intenta crear su mayoria a traves del president, el detentor de la fuerza que asegura los intereses nacionales, ¡como si los obreros no tuvieran conocimiento de años de experiencia de lo que quiere decir intereses nacionales!. La derecha usa el presidencialismo como instrumento, con el beneplacito de la izquierda independentista, que a traves de su papel estatico, deja que las estructuras de catalunya se escurran cada dia mas rapido hacia el neoliberalismo mas reaccionario.
Y la ultima novedad de esta democracia musculada, el llamdo caballo de troya, hace el servicio a los manipuladores de marionetas para que introduzcan en su abdomen, todas las medidas antiobreras y reaccionarias, sirviendo de embalaje traicionero del paquete de leyes para la recuperacion del capitalismo, y que de ese modo las organizaciones obreras encabezadas por los de Berga y seguidos por olot y ahora los de terrasa, acojan felices el regalito.
Un invierno, el que viene en la presente crisis, en el que independentismo de izquierdas intenta contrarestar el presidencialismo de derechas, con un verbalismo populista, slogans progresistas y un antifascismo ingenuo, pero nada mas son palabras, los hechos son la politica economica y esta sigue siendo de dependencia total al fmi, ya sabes me vais a pagar.
El presidencialismo de derechas es la consecuencia de los mecanismos economicos patrocinados por la izquierda independentista, pues esta nada mas es la marioneta que muscula la democracia en catalunya, y que esta la democracia reprima cualquier protagonismo de los obreros.
Este invierno el president asumira el papel de prima donna en este baile de marionetas orquestado por el gran capital, los creditos que concede imponen exigencias, en orden de hacerlos rentables, el parlament y el pacto soberanista servira para quien quiera ver, que no es la mejora de los obreros en catalunya lo que se quiere obtener. aqui lo unico que importa es la rentabilidad, y el objetivo para conseguir dicha rentabilidad, es justificar el quitar a los pobres para darselo a los ricos y le han puesto un nombre, le llaman independencia. ah! el periodisto que llama ganster al rato, y mueve la cola como un gosset al mascarell y al mas, es nuestro amigo y por eso le votemos, los de la pedagogia libertaria, espai obert seguiremos informando.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
15 nov 2013
El primer comentari no és meu, val a dir però que no hi tinc res a objectar :P

Fa gràcia però que ara vegis un sol fantasma arreu... vols dir que no et comença a obsessionar el tema?
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
15 nov 2013
I tu que tens, amics imaginaris? o personalitat multiple?
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
15 nov 2013
El nostre company Ibañez...abans era costum, tot i les diferencies tractar-se de companys. Però deixem-ho corre, que això de les tradicions sembla que algunes si altres no.

Bé, em sorprèn el que dius. I tot i que no tinc perquè desconfiar de la teua paraula, no crec que digués això exactament. Precisament perquè conec una mica l'obra i la trajectòria del personatge. Des d'aquí només podem especular, i no treurem res.

Recomano fer un cop d'ull a la obra de l'Ibañez, així com la de Fabio López o Alfredo Errandonea sobre poder, dominació, etc. Per no quedar-se en coses superficials i comentaris trets de context.

Salut.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
15 nov 2013
1:30:43 No olvdemos que el David es anarquista, viene de medios anarquistas... Aquí el vídeo sencer: http://bambuser.com/v/4092568

L'Ibañez pot haver escrit els llibres sobre anarquisme o ser un dels impulsors de la A circulada, però si diu coses de les quals no s'està d'acord, doncs es diuen i no passa res.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
16 nov 2013
Doncs jo veig un error de fons, mai tindrem un moviment llibertari fort si pensam que tots hem de dir i opinar el mateix. Quan la Cnt tenia milers d'afiliats les estratègies eren varies i cada sindicat tenia un o altra corrent d'acció. Però crec que l'influencia comunista o estalinista de control del pensament polític a arrelat als col·lectius llibertaris, sinó no s'explica la situació actual.
Quan va naixer la Cnt molts de col.lectius llibertaris, inclús una part de la FAI, estava en contra, perquè creien que seria un sindicat reformista i contrarevolucionari (La cnt en los años rojos- Autor Bar, llibre).
Al veure l'èxit i el potencial que tenia utilitzant la legalitat en alguns casos, es varen pujar al "carro" molt d'anarquistes i ja no varen veure amb mal ulls el sindicalisme revolucionari.
El problema dels anarquistes no és que tinguem moltes idees i opinions, sinó que volem que els demés pensin i actuïn com nosaltres pesam, bé merda autoritària que es veu que tenim tots i totes.
I així ens va. Les decisions teòriques o ideològiques no sempre concorden en les decisions pràctiques, i la Cnt en sap molt daixò i ho diu un de la Cnt
Salut
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
16 nov 2013
"Quan va naixer la Cnt molts de col.lectius llibertaris, inclús una part de la FAI, estava en contra, perquè creien que seria un sindicat reformista i contrarevolucionari (La cnt en los años rojos- Autor Bar, llibre).
Al veure l'èxit i el potencial que tenia utilitzant la legalitat en alguns casos, es varen pujar al "carro" molt d'anarquistes i ja no varen veure amb mal ulls el sindicalisme revolucionari."


Vaja, "un de la CNT", plas plas.

Ara canvia 1910 per anys 2000 del segle XXI i CNT per CUP (i no parlo en paràmetres ideològics).

Diuen que la història es repeteix...
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
16 nov 2013
Aquí no s'està parlant de purismes ideològics. O és que el final per ser oberts i guays haurem de dir que tot és anarquista o neoanarquista: La CUP, el 15M, el David anarquista, etc.

Ni la CNT és anarquista, sinó que és anarcosindicalista, i si per una banda intenta utilizar l'acció directa, s'autogestiona, no té alliberats,etc també cal reconèixer que no renuncia a les vies legals.

Ara d'aquí a dir que el David Fernández és anarquista o que un partit polític és anarquista... I que a més en una xerrada sobre anarquisme a l'actualitat es parli del 15M, Julian Assange, el maig del 68 i candidatures alternatives; i no es parli dels grups anarquistes actuals, dels ateneus, de la relació entre anarcosindicalisme i anarquisme, de l'acció directa, l'antiparlamentarisme, el suport mutu,etc,etc; em sembla una presa de pèl.

I si per això som faistes, talibans,etc doncs ho som.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
17 nov 2013
""Quan va naixer la Cnt molts de col.lectius llibertaris, inclús una part de la FAI, estava en contra". Estas sonat:
- Fundació C.N.T.: 1910
- Fundació F.A.I.: 1927

L´escup son un partit polític comunista. Aquest rotllo de que hi han llibertaris... llibertaris que voten i deleguen en politicuchos de merda per que els "representin" al parlament? bueno, deia un vell manipulador (com vosaltres) que una mentida repetida mil cops es torna veritat. Ara citaré a Orwell: PORCS.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
17 nov 2013
Salut, quan he dit que una part de la FAI estava en contra del sindicalisme revolucionari, no he dit que la FAI com a organització formal ho estigues. És més, alguns historiadors opinen que la FAI va nàixer a l'ombra de la CNT per controlar-la.
La FAI no neix del no rés, ja hi havia de federacions regionals anarquistes i aquestes o algunes d'aquestes estaven en contra (per això he comentat la font d'aquesta opinió).
Tampoc la Cnt va nàixer del no res. Abans estava Solidaritat Obrera i molts de Federacions de Resistència i cooperatives.
Ara la meva opinió no anava per estar a favor de la CUP, no crec que el dirigir la nostra lluita cap el parlamentarisme sigui correcte. Però bé, si hi ha gent que es considera anarquista i tria aquesta línia doncs ells i elles mateixes.
Ara tampoc crec que dir que en David o en Quim siguin politicuchos de merda. Els insults no fan una idea, i sí són comunistes, no crec que la CUP sigui un partit llibertari com els que varen sorgir a l'època de la segona república.
Jo el que volia dir, es que la Cnt no pot ser una organització amb una sola línia ideològica o amb veritats incuestionanbles, que la practica de vegades va en contra de l'ideologia, i que voler que tots els sindicats tinguin la mateixa opinió o la sacrosanta linia sindical.
Però bé, aquí no xerram de la Cnt sinó del moviment llibertari, i si el 15M ho és i a molts de llocs, al manco al meu barri.
Salut i lluita
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
17 nov 2013
S'ha de dir, però també s'ha d'informar un una mica millor i no dir simplement 'Primer em vaig informar una mica de qui era: un antic afiliat a la CNT que amb els anys va prendre postura amb l’escissió, la CGT, i havia escrit llibres sobre l´anarquisme “sense dogmes”. '

Perquè queda molt fluxa la 'critica'...
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
17 nov 2013
Per cert, he escoltat la xerrada. Em sembla que el que fa la critica no va entendre o va fer una percepció molt condicionada per les seves fòbies i prejudicis.

Parla de pràctiques! De pràctiques llibertaries per part de grups i col·lectius que no son anarquistes, que no es reclamen anarquistes. I aquest fenòmens les diu 'anarquismos extra-muros'. I ja està.

I desprès parla del neo-anarquisme que és més obert i surt de la seva caixa identitària i auto-referencial.

L'esquerra indepe, també a copiat moltes pràctiques. I de fet ho ha fet tant bé que està ocupant l'espai social i polític que hauria de estar ocupant el 'moviment llibertari' si no fos que això no existeix, i es manté 'intra-muros'. Els indepes s'han adaptat han sabut mutar les seves pràctiques segons el moment i la conjuntura. L'anarquisme, en general, no. I no, no estic parlant d'anar a les eleccions, si us plau, no caieu en aquest 'argument' simplon, perquè estem parlant d'altres coses.

Repeteixo, escolteu la xerrada sense prejudicis.

Salut.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
17 nov 2013
La xerrada anava amb el títol què és l'anarquisme, no de pràctiques anarquistes. Em sembla que l'anarquisme està viu, existeix més enllà que alguns grups puguin parlar de termes o realitzar pràctiques anarquistes, sigui el 15M o l'EI.

Colló de mico, no sabia que per ser obert calia de ixar de ser anarquista, perquè la meva organització es considera anarquista i no està tancada i queixant-se dels demés tot el dia.

De quines coses estem parlant, doncs?

Si, d'acord, escolteu-la sense prejudicis si voleu, tot i que tampoc diu res de nou i és bastant avorrida.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
18 nov 2013
"o realitzar pràctiques anarquistes, sigui el 15M o l'EI."
El 15m no se, però l´ei?? pràctiques com quines: com presentar- se a les eleccions?, com tenir 3 politicuchos al parlament? com cobrar de l´estat?, com agermanar-se amb stalinistes? com quines pràctiques vols dir?
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
18 nov 2013
bé, més aviat em referia al tema que parlen d'assemblearisme, suport mutu, pel tema del municipalisme,etc. L'assemblearisme si que el practiquen, però estar clar que l'assemblearisme no ha de perquè ser anarquista.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
19 nov 2013
"La xerrada anava amb el títol què és l'anarquisme, no de pràctiques anarquistes. Em sembla que l'anarquisme està viu, existeix més enllà que alguns grups puguin parlar de termes o realitzar pràctiques anarquistes, sigui el 15M o l'EI."

El titul de la xerrada era un(el poden haver posat els organitzadors), però si escoltes el que vol explicar l'Ibañez, és altre cosa...la permeabilitat a les idees llibertaries des de altres perspectives.

En serio. Què està molt bé ser identitaris però a vegades ens passem de 'anarco-tisquismiquismo' ;-)

Salut.
Re: “Opinió d´un afiliat a CNT Sabadell sobre la xerrada del professor Tomas Ibañez sobre l´Anarquisme a la UPS”
20 nov 2013
Al defensor del señor catedrático Ibañez: No por ser catedrático, ser uno de los impulsores de la A circulada y haber escrito libros de anarquismo, se es más anarquista y super-abierto que los demás.

A mi todo el rollo-chapa del Ibañez me suena a:

1.) El anarquismo guay es el de esos movimientos rollo 15M o EI y alternativos -también candidaturas electorales municipialistas progres- que cogen cosas como el asamblearismo y dicen ir contra el poder y no tener líderes.

2.)Los otros anarquistas, los que utilitzan la acción directa, la autogestión -se oponen a las subvenciones y a la representatividad-,etc son una panda de dogmátigos que no existen y estçan encerrados en un muro, ya que son unos sectarios.

3.)Ibañez: -Gracias a los progres de Entesa por haber podido hablar del anarquismo, menos de los que practican las ideas anarquistas en la actualidad, de los grupos anarquistas, ateneos libertarios, insurreccionalistas,etc. Me gustó mucho cuando un miembro del publico me dijo que es o de derrocar al poder era imposible yo le sonreí cómplicamente. Por lo demás voy a seguir escribiendo libros sobre que las prácticas libertarias están en todos los movimientos socialess y que los progres me aplaudan un rato.

Viva el anarquismo no dogmático que está en todas partes, abajo los talibanismos y anarco-tisquismiquismos.
Sindicat