Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
Ocupació, autogestió, dignificació. Per l’obertura d’un Procés Constituent al País Valencià
12 nov 2013
Davant la dictatorial decisió del tancament de la Radio Televisió Valenciana presa pel govern d’Alberto Fabra, el Moviment de Defensa de la Terra (MDT) vol fer un seguit de consideracions.

Mes enllà de la negativa valoració que ens mereixia la línia editorial de Canal9 i Ràdio9, reiterada en diverses ocasions, l’atac continuat al que representava la possibilitat que el nostre poble poguera comptar amb uns mitjans de comunicacions propis mereix el nostre rebuig i creguem que també el del conjunt de la nostra societat.

La presentació de l'ERO, ara desautoritzat pel TSJ, i la resposta del Sr. Fabra anunciant el tancament definitiu no són sinó les darreres maniobres orquestrades des de Madrid i aplicades pels diferents “governets” locals, en una clara funció de delegats l’Estat espanyol. Un exemple el vàrem tindre fa un temps amb la prohibició de poder vore TV3 al País Valencià. La decisió presa ara va més enllà d’un atac a la RTVV i a les persones que hi treballen i cal situar-la en l’estratègia espanyola d’intentar barrar el pas a qualsevol intent d’estendre el Dret a Decidir al nostre País i evitar el contagi independentista de Catalunya.

Des de l’MDT considerem que cal situar la resposta:

-A nivell de RTVV:

a) Socialització, autogestió de la RTVV i ocupació indefinida de les instal·lacions pels i les treballadores, tot garantint-ne des de la societat la viabilitat econòmica.

b) Dignificació de la línia editorial i del conjunt de la programació, tot posant-la al servei de la recuperació cultural, nacional i social del nostre poble i amb participació de persones representants del conjunt de la societat.

c) Treballar des de la RTVV per crear, conjuntament amb la resta de mitjans en llengua catalana, un espai públic compartit de comunicació lingüístic i cultural.

-A nivell polític:

a) Exigir la immediata dimissió del govern autonòmic.

b) Exigir la immediata dissolució de les Corts Valencianes.

c) Exigir l’obertura d’un veritable Procés Constituent valencià, la convocatòria extraordinària d’eleccions democràtiques i l’elaboració d’un nou marc jurídic que contemple el nostre Dret a Decidir.

-A nivell social:

a) Donar suport a totes les mesures que prenguin el col·lectiu de treballadors/es de RTVV en la línia de defensar la continuïtat, l’autogestió i la dignificació de RTVV.

b) Exigir la dimissió immediata de totes les persones responsables i demanar responsabilitats econòmiques, polítiques i penals, tot emplaçant la fiscalia pública a obrir les investigacions necessàries.

c) Obrir un procés d’empoderament del conjunt de la societat que ens possibilite poder decidir lliurement com a poble sobirà sobre tot allò que ens afecta.

Al País Valencià estem al final d’una etapa totalment esgotada i, per tant, és l’hora d’un canvi de paradigma, en què el nostre poble puga expressar clarament quina és la seva voluntat. Volem decidir per nosaltres mateixos. És l'hora, doncs, d’obrir un veritable procés constituent al País Valencià.
Mira també:
http://mdt.cat

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa